Perla globlje ali Have a nice day……

Današnji dan bo drugačen. Ker drugače ne more biti. Še en dan ki bo prežet s kreativnostjo, iskrenostjo, žrtvovanjem,dobrimi nameni ali pa neiskrenostjo,hinavščino,lažmi, manipulacijami, maščevanji in namernimi škodovanji drugemu ali bližnjemu. Vsak ravna skladno s svojo naravo. Čeprav ima vsak možnosti drugače. Kot je in bo drugačen tudi današnji dan. Še nedolgo nazaj sem zapravil nekaj mesecev za srečo drugih. Namerno in namensko žrtvovanje. Da brez žrtvovanja ni moč doseči nobenega cilja mi je bilo jasno že od malega. Kot tudi,da mora biti vsak cilj visoko zastavljen. Zelo visoko. Najvišje. In vztrajno mu je treba slediti. Verjeti vanj tudi.Predvsem. Morebiten včasih padec je lahko le zagon za vzpon. Žrtvovanje je pač skupek vztrajnosti, načelnosti, strpnosti. Najprej do sebe. In če,ko si do sebe, si lahko tudi… do ostalih. Odrekanje pa je itak sestavni del žrtvovanja. S šprintanjem nimam kaj dosti,ker sodim v kategorijo maratoncev. V zadnjih mesecih mi je življenska pot namenila spoznavanje nekaj ljudi, kakršne narave do tedaj še nisem imel priložnosti spoznati. In čeprav so mi škodili namerno in brezobzirno, res brez razloga, saj se niti kot znanci nismo (s)poznali, sem danes vesel, da sem imel priložnost jih spozna(va)ti, ko so se prikazovali v vsej svoji razsežnosti.

In z njimi sem tako spoznaval tudi takrat mojo drago,čeprav me je ona spoznala z njimi. Vesel pa sem zato, ker se zavedam, da mnogi za takšna spoznanja o svojih dragih porabijo leta. In potem se zaradi “nepremostljivih razlik” razidejo (le kateri model si je izmislil to frazo) In jim nič ne zavidam. Kot sem vesel za vse tiste, ki takšnih tretmajev ne izvajajo in/ali jih niso deležni. Seveda razumem,da žrtvovanje v določenih okoliščinah lahko zajema tudi zavestno uklanjanje in prilagajanje okoliščinam. Kar sem si privoščil. Ker če najprej ne daš kaj od sebe, žrtvuješ, tudi do cilja ne prideš.Če ni iskrenosti pa sploh ne. Le iskreni do sebe je lahko to tudi do ljubljenega ali bližnjega.

In recimo,da v postopek žrtvovanja sodi tudi manipulacija. Nenazadnje prav vsi, zavestno ali ne, tako ali drugače, manipuliramo. S sabo, s drugimi. In, nič nimam proti manipulacijam v okviru vsaj osnovnih moralnih načel. A ko gredo manipulacije izven teh okvirov v namerno povzročanje škode, katere sem bil tudi sam deležen v nekaj mesecih, potem to zadevo malo drugače postavi v odziv na le te. Eni pravijo temu maščevanje, sam pravim le odziv na storjeno. Ker ni reakcije brez predhodne akcije. Ker tudi povprečno razumen človek razume, če ne po prvem, pa vsaj po drugem obvestilu, naj neha neutemeljeno delati škodo. Seveda si takšni četrte možnosti ne zaslužijo več.Odziv pač. Najbolje najmanj v njih povzročeni namerni nameri, saj le tako razumejo, ker le tako lahko prepoznajo svoja dejanja. Je pa res,da so nekateri brezupni modeli. Blagor jim.

In nekega lepega dne, po teh mesecih za pozabo ali ne, mi je takrat moja draga rekla, da želi, da zgodbo Perla umaknem iz bloga. Čeprav je bila to tudi moja zgodba. In moja pravica povedati resnico. Oni so svojo že v tistih mesecih. Tudi izvajali. Ravno toliko mi je bila takrat še pri srcu, da sem rekel, da bom to storil. Umaknil zgodbo. In sem tudi jo. Za potreben čas. Ker sem ji vsako obljubo do te izpolnil. To je bilo zadnje moralno žrtvovanje do nekoga, ki se zame ni. Ker sem jo razumel, da jo skrbi za svoj ugled, čeprav njo v tistih časih ni kaj preveč brigalo za mojega,ko so ga teptali.. Ker sem jo razumel, čeprav mi tega ni povedala, da se je v resnici zbala, kaj ji utegnejo tiste njene (ne)prijateljice in (ne)prijatelji zagreniti v življenju. Čeprav je takrat z njimi zgodbo aktivno tvorila tudi s svojimi manipulacijami. Brez vsakega občutka slabe vesti, da nama tudi ona škodi in dodatno namerno to ne le dopušča ampak še potencira.

In kaj ima ljubezen s tem? S tistim in pri tistem, ki dopušča in/ali izvaja neupravičeno blatenje svojega partnerja res en velik nič. Razumem,da moja takrat draga še vedno ne razume, da tiste njene prijateljice,prijatelji,ljubimci mislijo,govorijo in delajo tudi o njej kar so o meni. Ker so pač takšni ljudje. Pomilovanja vredni. Ki jih skrbi le,da se resnica o njih ne bi razpasla. Čeprav je začetke resnice o njih že spoznala in bo spoznala tudi nadaljevanje, razen če ga ne bo hotela, zaradi lastnih interesov. Ker je lažje se slepiti. A padec bo boleč. In v tisti bolečini spoznanja resnice bo živela sama.Ker še vedno ne razume oziroma noče, da sodi Perla med tiste “nedokončane zgodbe”, katero lahko zaključi le prvi avtor povzročitelj.Ona sama.A poprej je potrebno vso namerno škodo popraviti……..Ker,kar daješ, to dobiš…….Jaz sem odpustil tvoji obilnosti……..čeprav si ne zaslužiš…..
In seveda, Have a nice day….

Don Marko M

Ljubezen je zasebni svetovni dogodek. (ALFRED POLGAR)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *