Ženski nasveti

Današnjemu moškemu je priporočljivo, če hoče spoznati vso konstantno zbegano neodločnost večine žensk, pogledati tudi v ženske članke. Katerih mrgoli. Čeprav povečini le te le prepisujejo.”Novinarke” teh medijev. Ki pa so praviloma v vsaj 90% zagrižene feministke, ki razlagajo svoje neuslišane želje, kako naj bi moški z njimi ravnali. In so praviloma neporočene, brez družine, celo stalnega partnerja. Kot takšne potem modrujejo bralkam – pa tudi bralcem, kaj je prav in kako delati. Pa to še ni tako kaotično. Kaos se začne, ko… začnejo bralke tiste nasvete udejanjati v praksi. Kakor koli uspešno že. Seveda na moških. In veselica je zagotovljena. A to je šele uvod pred tv limonadami. Katere tudi kar nekaj žensk poskuša spraviti v osebno prakso. In tako se zgodba o tem, kdo je bolj zmeden v takšnih situacijah, znova in znova nadaljuje. Kakor tudi opevana ženska neodločnost.

A ta izgovor so si izmislile ženske same. Neodločnost namreč. Resnica je drugačna. Ženske so praviloma odločne. Le da brez opcije konstante. Torej so odločne večkrat v manjših dozah. Tudi dnevno. In vsaj 2x toliko vsako svojo odločitev premlevajo. Dokler je ne zmeljejo. Bemti, res ni lahko biti ženska. V revijah in/ali tv limanadah jim npr. svetujejo, da je potrebno obvezno zamenjati nekaj partnerjev, moških ali ženskih, preden dozori končna odločitev za stalnost. Kar je lahko seveda moč razumeti tudi kot nagovarjanje k prostituciji. Brezplačni. Kakor vidiš pač. Seveda je treba tudi ta nasvet preizkusiti. Številne to preizkušajo tudi potem ko že najdejo. Moč navade pač. Morale itak preskakuje takšne nasvete.

Isti članki in tv limonade svetujejo ženskam tudi, kakšen je pravi moški. Biti mora negovan – sveže obrit, umit, odišavljen, urejen, uglajen, pa kartice in dovolj konjev, bla,bla,bla……to si želijo avtorice člankov. A praksa kaže, da si ženske bolj kot navedeno, bistveno raje ogledajo in zavohajo moškega, ki praviloma nima praktično nič od navedenega. Ima pa moškost, sexy ritko, tisto v očeh….kot kak povsod dovolj oprijemljiv monter, ki se v delovni vnemi razgali odzgoraj (kar ni kaznivo,poželjivo pač) in takšen ženski reče če “mu lahko ponudi kakšno osvežitev”……če ima pravi vonj ženska seveda praviloma takoj pozabi na nasvete. Seveda so ženske dosti bolj na tekočem glede vonjav – parfumov – tudi tistih moških. Le da nekega dne, ko on ali ona nehajo uporabljati tisti parfum in izstopi naravni vonj ugotovi, da to ni pravi vonj ki privlači.

Ljudje smo pač le vrsta, ki je samooklicala primat nad vsemi živimi bitji. Tista “zavohala sem ga” ima seveda lahko tudi dejanski pomen. Živali to razumejo.

Sploh pa tisti nasveti radi razlagajo, kako mora današnji moški tudi domača opravila deliti z žensko. Denarnico pa v celoti. Kar je razumljivo tam kjer so otroci. Ampak pred tem pa…..niti slučajno. Nasveti gor ali dol. Moški je izumil sesalec, pralni stroj, pomivalni stroj, likalnik, televizijo, depilatorje itd. da bi ženskam olajšal vsakdan. In tako v miru počel moške zadeve – ležanje na kavču ob športnem prenosu s pivom………..Kuhanja pa si ni izmislil moški, žar pač. Pravi moški ga obvladuje. Žar. Dovolj za kuhinjo.

Posebna zgodba je ženska predlagana in zahtevana moška moda, katero praviloma ustvarjajo ravno ženske ali moški testoteronske pomanjkljivosti. Pravi moški bo ob pogledu na te kreacije nepreklicno ugotovil, da človek naredi obleko kot jeans moškega. Kar ženska dobro ve. Ker ženska ima moškega najraje – brez obleke.
Resnično ozadje pa je, da lepo število moških pada na te finte nasvetov in kar je še huje, jih tudi praktično izvaja. In tako izničuje moškost moškega. Feministke so resda neslavno propadle že v 80-ih, kar pa ne pomeni, da se zgodovina ne bi ponovila. Za Amazonke. Čez 50 let? Odvisno kako hitro šteješ.

Sicer pravim moškim ostaja v tolažbo da še vedno, čeprav manjšini, obstajajo ženske s velikim Ž na začetku. In dokler bodo tašne, bo tudi praktična možnost stabilnega,homogenega, moralnega sodelovanja med moškim in žensko. Bemti, res ni lahko biti ženska.

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ženski nasveti

 1. je lahko biti ženska! meni je všeč, shajam brez rumenih cajtngov in te navlake…..čeprav sem si dans nardila strelno rano, ko sem si uničevala dlake na nogah, hahaha

  ja, drgač pa… dobro si napisal.

  (ps: hrup pa nardim kadar ne vem kaj je z ljudmi, ki so mi dragi in so več kot dva dni nedosegljivi.potem se kotalijo tudi kamenčki)

 2. Dejan – ti jih kar razvajaj…..pa na vzajemnost in enakopravnost ne pozabi….ti sesalec,ona sesa….v dvoje je lahko lepše…ni pa obvezno…..

  Maja – kot sem omenil…feministke so izumrle….današnja ženska, prava, se hudičevo potrudi za svojega moškega…..sploh ker smo v manjšini….a le številčni…..na katerega pa se boš danes vsedla ?….cvet mislim….

  M&M – ne upam niti pomisliti kaj se zgodi ko uničuješ dlake – med nogama 🙂 …….še dobro, da si mi pritrdila, da znam zadovoljiti žensko….s tapravo muziko mislim 🙂

  ostalim nežnejšega spola kot tudi tistim čvrsto pokončnim, ki ste si dovolili komentirati in tudi poanto razumeli pa skromen, a raztegnjen hvala za širino spektra delovanja podstrešja……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *