Sex & drugs & rock’n’roll ? Seveda. Vedno !

Seveda lepo po vrsti. Ker je bil sex najprej. In ne Adam in Eva. Ta magična beseda. In posledična dejanja. Sexa namreč vse živo na tem planetu. Ljudje in živali. Čeprav malo prežvečena in preživeta teorija o sexu, kot odnosu dveh bitij praviloma nasprotnega spola, še vedno nosi osnovno poslanstvo le tega – razmnoževanje. Pa si malo težko seštevam, kako bi ta planet izgledal če bi se “prijelo” pri vsakem sexu. Torej ostaja ugodje in/ali zabava kot tisto temeljno. Daj poglej čez mizo, če je sodelavka še tam. Ali pa je skočila na pošto, pa jo je po poti doletelo ugodje. Za zabavo. Točno v tej sekundi ko si to prebral/a namreč za svoje ugodje aktivno skrbi približno 3000 takšnih ali drugačnih parov. In 10 -13 žensk bo na ta račun ostalo zapolnjenih namesto ene sekunde praviloma 9 mesecev. Kaj je sodelavka še tam ? Sicer slovenski jezik sex raje prevede v spolnost, a rad bi videl pri spovedi…..
……v spovednici grešnico, ki bi svoj greh poskušala oprati s “veste,spolnost me je zadela”. Tako se na svetem kraju ne govori. Je že lepše slišati “grešila sem”. Pa kaj če večkrat. Bo pa večkrat nekaj Marij zrecitirala, pa bo ok. Mož pa naj misli, da se s temi recitacijami pripravlja na hip hop nastop. Čakaj malo – kako že pravi cerkev ? Ne prešuštvuj….. No,če pa že pa ti bo itak oproščeno z nekaj naloženimi recitacijami. Zato nekateri znajo biblijo na pamet. To bo, ja.

Torej sex poleg razmnoževanja in ugodja služi tudi manipulaciji. Itak. Kdor nasede pač nasede. Kralj lahko bebec postane in obratno. Kar se pri haremu ne more zgoditi. Sicer pa sex razen ugodja lahko prinaša tudi neugodja. Vprašaj Bepija, ki je potolkel vse rekorde teka čez ovire, ker je Franku med službo padlo na misel, da bi lahko med malico doma presenetil Ančko. Ki je po nekem spletu okoliščin njega žena. Frankova. In, edino za sex ne obstajajo pravila kje se to lahko počne. Obstajajo le pravila kje ni dovoljeno. Kako in zakaj pa je že stvar dogovora. Ali trenutnega poželenja. Strasti. Lahko tudi brez besed.

Seveda je tudi sex stvar domišljije. V dvoje, troje ali potrebnem številu. Med moškim-žensko, moškim-moškim, žensko-žensko. Če je penetracija pogoj za sex, potem tisto ženska z žensko pozabi. Ženske imajo itak bistveno več težav pri after sex razmišljanjih. Čeprav pred tem sploh ne mislijo. Kakorkoli, varen in zdrav sex si, sploh v današnjih časih, praviloma lahko privoščiš le s svojim stalnim partnerjem. Če je tudi on/a enakega mnenja. Tistim fintam o aspirinih pa nasedajo le nespretni. Zveste deklce so itak zakon !

Droge so tisto drugo, kar poganja ta svet. V višave ali pogubo. Rastline, cele ali njih dele (seme,plod,listi), s pridom obdeluje in posledične produkte proizvaja uradno le farmacija – farmacevti. Pa destilacijski obrati – tudi hmelja pa grozdja. Torej je dežurni krivec, zakaj je cel planet tako ali drugače zadet, znan. Vendar pa človeška domišljija deluje tudi brez pomoči farmacije. Kar ne velja obvezno za destilacijo. Osebno se ne morem in tudi nočem braniti dnevnih termično obdelanih odmerkov rdečih plodov zelenega grma. Ne, ni šipek. Qihwa pa. Obvezni spremljevalec pa je Nicotiana rustica. Katerega lahko sprejemam brez Qihwe, obratno pa ne. E ja, pravi obred. Vse legalno.

Kdor ve kaj rabim dobro ve, da takrat za ostanek sveta ne obstajam. S tem pa se moje sodelovanje z drogami, razen kakega hmelja tu pa tam, tudi zaključi. Ti pa kakor hočeš. Seveda ne dvomim, da preostanek sveta uporablja tudi ostale verzije. Kot npr. aktualno : poslanci parlamenta v Peruju, ki se za ohranitev dediščine Inkov – koko – borijo na enostaven način. Po ljudskem izročilu. Po parlamentu kroži košarica s kokinimi listi in vsak si postreže in žvečka. Liste. Seveda se borijo za legalnost koke, kar zaenkrat le ta je, le da ji grozi padec v rang nelegalnosti. Čeprav ne razumem, kako se da ugotoviti liste česa kdo žveči, ko so le tej že v ustni fazi obdelave. Ni čudno, da tam orli nikoli ne pristanejo. Hm, le kaj žvečijo naši poslanci razen tega, da na veliko kadijo po wc-jih parlamenta. Čeprav so oni sami uvedli tobačno prohibicijo. Kakorkoli, tako kot sexa, ravno tako se cel svet tudi drogira.

Zato pa cel svet ne posluša in ne živi rock & roll-a. Eh, to je že posebna zgodba. Rocker ali si ali pa ne. Ni druge. Temeljno sporočilo R & R je ravno strpnost, saj le ta bazira na mešanici glasbe različnih kultur katerih baza je R&B. Vsi v enem, eden za vse. Vse od 50-ih, pa 60-ih ko je R’N’R razširil korenine. Hvala tudi Vam Rolling Stones ! Sploh Britanci dobro vedo zakaj naj Good save the queen. Evo, ti pa boš s klikom na spodnji video izvedel/a, kako se sliši – tudi po mojem okusu – kultni in večno prvi R & R komad vseh časov. Kakšnih 1000w boksov ti ne bo škodilo ob tem ali pa kakšne samosvoje slušalke.
Seveda ti tudi danes privoščim bistveno več sexa,droge in rock’n’roll, kot si ga zaužil/a v teh vrsticah !

Don MarkoM

Deli:

1 pred teboj je povedal za zapis “Sex & drugs & rock’n’roll ? Seveda. Vedno !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *