Izstopam iz EU in NATA

Izstopam tudi zato, ker so me tja “včlanili” naši politiki brez moje privolitve. Ja, saj vem, zveni nelogično izstopati iz nečesa, kamor nisem/nisi vstopil/a. In na tej točki bi lahko politizirali v nedogled, čeprav se da tudi enostavno. Pač, nisem bil ZA ko se je vzdigovalo roke ali glas za vstop v EU in NATO. Zagotovo ne edini. Ampak po načelu večinskega avtomatizma sem postal član obeh omenjenih. Kot tudi ti. Torej imam iz slednjega aspekta možnost tudi izstopiti. Obstaja le ena “drobna” težavica. Namreč, kako to izpeljati. Po nekaj dnevnih “raziskavah” sem ugotovil, da ne obstaja možnost izpisa črno na belem, kot je to ovekovečeno ob pristopu v oba sistema. Vsaj brezplačno ne. Mar to pomeni, da sem/si zaprt/a nekje proti svoji volji ? Ah ne, saj živim/o v demokratični deželi, kjer je sosed bratu brat – v deželi kjer je svoboda govora toliko totalna, da tisti, ki bi morali slišati preslišijo – v deželi, ki ne krši nobene niti temeljne človeške vrednote – čista svoboda. Kadilci bomo že nekako. Predvsem pa izstopam…..
…… ker EU in Nato nimata izdelanih dolgoročnih načrtov, kot so jih izdelali naši politiki že 91* in jih dosledno izvajajo že polnih 17 let. Mislim, da bi se sploh EU morala poglobiti v strategijo naših politikov, ki izvajajo svoje obljube in se tudi kaj naučiti. Saj jim ne gre zameriti, če nimajo tovrstnih izkušenj. Natu seveda izkušenj ne gre oporekati upoštevajoč zgodovino.
Predvsem in sploh, pa bi se EU morala še dosti naučiti iz opornih točk dolgoročnega razvoja, katerega so – takrat še s pestjo v zraku (ne po mizi) – pompozno obljubljali takratni sedanji naši politiki. In te, za narod močne in nepozabne, obljube še danes v eho podobi krožijo s pomočjo vetra.

Evo Evropa, prisluhni in (na)uči se :
– Nikoli več ne bo kot je nekdaj bilo…. (predelana verzija katere avtorstvo v resnici pripada Balkan boy-u , ki je leto prej te besede dihnil za vrat osamljeni Pastirici. Le da takrat še ni vedel, da prihaja Viagra in zdaj Pastirico čaka za vsakim vogalom….)
Ves denar, ki je prej romal v Beograd, bo poslej nam na razpolago…. (le da nihče ni omenil,kako se bo delil…)
– Slovenski delavec si zasluži (naj)boljše socialne razmere……. (kar je seveda res – le da ni nihče omenil, kdo bo delavcem le te po in dodeljeval v uporabo….pojem inflacije takrat v slovarju še ni bil zabeležen…)
– Slovenska vojska bo trdno branila meje in svobodo te države in državljanov….. ( takrat še ni bilo možnosti plačanih transferjev prestopa igranja vojaka v tujini, pa tudi slovenski mladci s(m)o imeli prašnike še na pravem mestu…Bush pa je praznil enega od litrov Jacka…)
– Vsak državljan slovenije bo premožen, zato vsak prejme vrednostni certifikat… (no, iz te poteze se lahko še danes (na)učijo tudi vsi svetovni ekonomisti…začetek serijske proizvodnje Ostržkov – Pinochio- tov…..)
– Kar je bilo naše, bo poslej res samo naše…..(vsakdo, ki je bil takrat pred tv in ne v NAŠI tv ob tistih NAŠIH govorcih, si je sam kriv….)

Seznam dolgoročnega načrta in reform, takrat obelodanjenih in še vedno v izvajanju je seveda dosti zajetnejši. Le da se vsake 4 leta poosodablja. A prve omenjene napovedi, kot temelj, ostajajo večno zapisane.
Mogoče me zdaj razumeš, da izstopam tudi zato, ker navedenega EU (še vedno) ne premore. Iz Nata pa ker me igralske vloge BBB -Big Brother Busha nikakor ne prepričajo. Ne pred velikimi, ne pred malimi ekrani in ne na rodeu. Sploh pa imamo v naši podalpski bistveno cenejše igralce, a tudi bistveno bolj talentirane.

Počutim se zaprtega. Ma, ta zaprtost mi povzroča prebavne motnje. Še dobro, da Donat najde pravo pot za obljube naših politikov od 91* pa do danes. Na beli preprogi Palome. Kakšno olajšanje, ko je človek odprt !

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *