Koga sploh naj volim ? Napake ?!

Včeraj so v Slakovih Trenjih, katere sem prvič letos poslušal, naši politiki končno pokazali svoj pravi obraz. Končno. Na glas in brez vsakega kančka sramu. In vsi kot eden. Evropske volitve jih zanimajo zgolj in edino zaradi – odlične plače in dodatnih luksuznih ugodnosti. Naravnost žalostno jih je bilo poslušati. Gledal jih nisem, ker sem sproti nekaj pametnejšega počel. Iz povsem nedolžnega vprašanja, ali bi moral GG odstopiti zaradi svoje laži, sem slišal točno tisto in še dosti več, česar si noben volilec ne želi slišati. Najprej, da GG ni lagal ampak da je naredil napako. Seveda jo je naredil. Napako namreč. Ker je lagal. Ampak to še ne bi bilo najhuje. Laže namreč večina politikov, le da to počnejo bolj spretno. Nenazadnje lažemo… oz. delamo napake vsi tu pa tam. Kakršni voditelji, takšni državljani.

Le da navadni smrtniki svoje “napake” krepko plačujemo, medtem ko so politiki zanje še nagrajeni. Celo sam predsednik države se je trudil in to uspešno prekvalificirati laž v – napako. Torej moramo po včerajšnjem večeru dokončno izbrisati iz slovenskega slovarja besedo laž in jo nadomestiti z – napaka. Tako bi postali končno prvi narod v svetu, ki ne bi imel niti L od laž(nj)i(vcev) ampak bi bila vse skupaj le ena velika napaka iz več manjših napak. EU pa velika napaka, ki to našim politikom dopušča.

Zakaj se Janez Janša ni pojavil pred nobeno kamero, da bi osebno povedal direktno kaj si misli in ali dopušča “napake” zagotovo ne ve le sam. Vsaj tisti s katerimi je skupaj gledal trenja to vedo. Tudi vsaj eden, ki je v trenjih sedel. In, JJ me neverjetno spominja na hijeno. Vedno me je. Toliko sorodnosti, da že ni več naključje. Seveda bodo na dan prišle tudi njegove “napake” v času vladanja, predvsem pa bo ostal večno zapisan, kot prvi voditelj, ki je uvedel tajkunizacijo in pahnil večino tega naroda na rob oz. na cesto. Golubič je vsekakor žrtveno jagnje. Ki se mi seveda ne smili. Zaradi lastne neumnosti. Imel sem ga za spretnejšega politika. Ampak ne bo noben čudež, če bo v teh desetih dnevih našel pravo misel svojega početja in jo potem tudi pravilno razložil. In ostal kjer je.

Koliko higiene morale premorejo naši politiki zdaj ni več sporno. Polovica kandidatov včeraj v studiu in to celo kao bodočih evro poslancev, ne le da “napako” GG sploh ni obsodila ampak se enostavno sploh niso izjasnili. Ne v osebnem, ne v poslanskem imenu. S tem seveda niso dokazali svojih retoričnih spretnosti, ampak le to, da so tudi sami ena sama velika napaka. Jagoda na torto pa je bilo sploh dejstvo, da se prav nobenemu od njih sploh ne sanja, kaj naj bi za korist in v interesu slovenskega naroda, v primeru izvolitve, v Evropskem parlamentu sploh počeli. Prav nihče od njih ni povedal ničesar, kar bi lahko opravičilo morebitne prejete glasove za odhod tja v komfort.

Kot mali otroci so si metali polena pod noge, čeprav zelo pazili, da ne bi kdo kaj preveč povedal. Saj so nenazadnje vsi v istem sedlu. Vsaj dokler jih ta konj od naroda ne vrže iz njega. Enostavno – nihče od nedeljskih kandidatov nima namena in ne bo za Slovenijo nič naredil v E parlamentu. To je zdaj jasno. V E parlament hočejo iti le zaradi pet letnih super extra cool plačanih počitnic. To pa, da bo kdo z Evropo delal v rokavicah, sem razumel dobesedno. Čeprav je po včerajšnjem nastopu jasno, da si lahko prst in ne rokavico zatlačijo v enega od vmesnih utorov.

Pa še malo o lažeh. Pardon, napakah. Potem, ko je Peterle navedel, da je eden od evro poslancev moral oditi, čeprav ni naredil “napake”, je že v naslednjem dihu očital Slaku, da bi se lahko kaj lepega pogovarjali o volitvah ne pa takšne. Ma halo !!! V tujini zaradi “napak” padajo celi parlamenti in ne le posamezni poslanci. Naši pa se ne bi radi niti pogovarjali o tej “brezpredmetni” temi. Ker to za ljudstvo ni pomembno.

Res me zanima, kdo bi šel v E Parlament od teh kandidatov, če bi bile nedeljske volitve v zgodovino zapisane, kot totalen bojkot volilcev. Če bi se zgodilo ljudstvo v pravem pomenu besede. Ampak večina slovenskih ovc bo spet dokazala svojo trpežnost in svoje pastirje, ki jih garbajo po glavi, nagradila. Sam “napak” zagotovo ne bom volil. Ker, “napakam” doma se smeji le Slovenija, “napakam” v Bruslju pa se smejita cela Evropa in svet. Vsaj malo ponosa in dostojanstva pa je le treba uveljaviti. Kdor ga ima, bo v nedeljo na dužinskem pikniku ne pa na voliščih.

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Koga sploh naj volim ? Napake ?!

 1. ej stari moj, politika je k…. 🙁
  hvala bogu sem politično neopredeljena, nisem za nikogar, kar pa tudi ni dobro. lažejo tako ali tako vsi po vrsti, samo, da dosežejo svoj cilj, na nas male ljudi, pa že v trenutku pozabijo in požrejo vse obljube.
  sedaj so bile predčasne volitve in so iz “centra” dali befel, da morajo čim več volilcev pripeljati (prevoz organiziran) na volišča, ti pa so potem dobili (volilci so dobili točna navodila, za koga volijo) malico (hrano in pijačo) torej kdo da več, ali pa pusti moj peskovnik čist na miru….zame je to ena prava bruharija

 2. Čisto po napaki bom preskočila volitve v nedeljo.Ker je preveč napak.Moj medo pa itak ve kdo je šef. 🙂

 3. nanka u tmi ne bo ne mene ne moje familje na volitvah.ku bi šu bi dal glas za laži.so me učili da ne smen lagat.:)

 4. si mona

  nič ni narobe,če verjameš vase….po novem pa itak nihče od nas več ne laže, ampak dela napake…..
  bruharija pa je še mil izraz za tiste, ki svoj ponos zapravijo v zameno za eno porcijo golaža in kozarček rujnega….

 5. veš kaj je bil hec ? da se je eden potožil in zaupal, da ravno ni volil tistega, no, tapravega, ampak nekoga drugega, zato je samo pijačo vzel, hrane pa ne, je mislil, ker je pošten, da si je ne zasluži, hehehehe
  joj kak sem se nasmejala (upam, da je bilo takih še več)
  8)

  p.s.
  vira ne smeš nikoli izdati
  😉

 6. si mona

  hahaha….važno, da obstajajo še pošteni….haha….daj, ki se bom smejal tej resnici še nekaj časa….čeprav jih tudi na Obali ne manjka….samo da bo čimveč vsaj tako poštenih… 🙂
  p.s.
  ena od služb, katero sem opravljal mi je tudi pogodbeno prepovedala omenjati vire….ampak takrat še niso vedeli, da ne rabim pogodbeno zapisanega za kaj takega….vir je pač izvir…in izvire je pač treba negovati in čuvati…. 😉

 7. Ameriški pisatelj Max Atkinson je napisla knjigo o političnih trikih in na koncu zapisal eno in edino zdravilo s katerim se volilci lahko izognejo manipulaciji: “Volilci, enkrat na štiri leta si vzemite dan časa, preberite programe kandidatov v vašem okraju, ugotovite kje so argumenti…”
  Čist, preprost, ne. Sedaj ne bo več dileme.

 8. Ameriški pisatelj Max Atkinson je napisla knjigo o političnih trikih in na koncu zapisal eno in edino zdravilo s katerim se volilci lahko izognejo manipulaciji: “Volilci, enkrat na štiri leta si vzemite dan časa, preberite programe kandidatov v vašem okraju, ugotovite kje so argumenti…”
  Čist, preprost, ne. Sedaj ne bo več dileme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.