Zveste deklce ? Seveda so….

Ženska multipraktičnost nima meja v razkazovanju multifunkcionalnosti. Kar seveda ni obvezno povezano z modrostjo. Modro pa tudi ni obvezno praktično. In če že trdim, da ženska in moški ne moreta biti prijatelja brez sex-a, razen če ni on gay ali ima odrezan ponos, potem trdim tudi, da zveste deklce obstajajo. Še več, praktično vse deklce so zveste. Že na prvi videz. Videz pa itak vara le nepoučene. Prva zvesta deklca, bolj hipijevsko usmerjena, je bila vsekakor Eva. Sledila ji je, bolj konzervativno usmerjena, Marija. Med njima je bila le ena majhna, a zelo pomembna razlika. Eva v svoji zvestobi ni zanosila, ker je Adam imel neplodne dneve, kljub temu, da je jabolko izstopalo, Marija pač je, ker je Avgust imel več kot plodne. Kakor obrneš so to prvi, tudi… pisni, dokazi, začetka poti zvestih deklic in še vedno neminljive praktičnosti.

In medtem, ko sem na terasi lokala, ob srebanju jutranje kave, prebiral, kako imajo rusi umetno travo na stadionu in verjetno bo takrat novembra še sneg, kar naj bi bila velika ovira našim nogometašem, sta za moj hrbet prisedli dve deklci. Tri četrt prazne terase naokoli, ampak oni kar za moj hrbet žvrgolet. No ja, vsaj prebudili sta me dokončno. Prvo kavico sta namenili osveževanju splošne razgledanosti, torej sem izvedel kje vse so šoping popusti. In potem se je pri drugi kavici začelo.
“Moj šef pa je postal tečen kot driska.” “Zakaj pa?” “Ma daj, že dva tedna mi nabija, če res moram vsak dan hoditi ven po pisarniški material.” “Pa moraš?” “Pa seveda, če pa tisti, ki nam vsak ponedeljek dostavlja vedno kaj pozabi.” “Ali pa ti pozabiš naročiti” je dodala druga in obe sta prasnili v smeh.

“Ja kaj pa misliš, kako bi lahko šli midve na kafe, če ne bi morala po material. Pa še s tistim novim, Borčijem, sva šla že parkrat.” “Oho, si se ga pa resno lotila.” “Kaj pa čem, če kar lazi za mano, pa ves mehek je ko me vidi.” “Pa ti nimaš rada mehkih” ji je v smehu odvrnila. “Saj ne bo mehek, ko ga bom en dan prilepila na steno v kopirnici. Bo imel nepozabno kosilo, pa še hodit ne bo mogel ene dva dni,haha.” “”Pa ja ne misliš….” “Seveda ga mislim podreti.” “Kaj pa tvoj Stanči?” je druga dodala malo resno. “Saj ne bo nič vedel. Moj Stanči je zlat, saj veš in ga ne mislim pustiti. Pa saj bom Borčija samo enkrat položila. Samo njegovo telo bom uporabila, ker drugo je kar je.”

Moje misli in pogled sem spet usmeril v časopis in njuno brbljanje sem sprejemal le še kot enega od mnogih zvokov okolice. In potem, ko sta vstali, sem se obrnil, da bi si ju ogledal. Če ni kaj videti, ni niti kaj zapisati.
Skozi stoletja so zveste deklce pisale nešteto zgodb. Menjavale so prostor, predmete, garderobo, stile, a narave ne. Še vedno v biti ostajajo zveste moškim. V zanemarljivem številu tudi ženskam. In še vedno so sposobne svojo zvestobo nesebično (raz)deliti skladno času in okoliščinam. Točno toliko vsakomur, kolikor mislijo, da jim pripada. In čeprav obstaja le ena možna definicija pojma zvestobe, so zveste deklce dokazale v praksi, da barvitostim izpeljank tega pojma ni in noče biti konca. Pa naj si še kdo drzne reči, da zvestim deklcam primankuje kreativnosti.
Zveste deklce torej so, še vedno trdim. Kar je dragoceno. A še vedno ne toliko kot, če si zvest samemu sebi.

p.s.
Komad iz spodnjega videa je moje avtorsko delo in si ga lahko brezplačno pretočiš tam na desni strani mojega bloga pod rubriko 4 moje za uho. Klikni na izbrano verzijo in potem še enkrat na dnu nove odprte strani.

Don Marko M

20 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zveste deklce ? Seveda so….

  1. Ah, ja. Prepričana sem, da ima zvestoba največ najbolj domislnih definicij in (samo)prepričevanj, da je sprejemljivo. A v osnovi obstaja samo ena, popolnoma preprosta :).

  2. 🙂 Kaj res moraš na tako fin način povedat kruto resnico. 🙂 Pa daj ta video zloži tako odlično kot znaš,magari je tudi ta fotka v redu.Ampak besedilo komada pa še vedno trže gatke. 🙂 Mucek,kdaj bo pa tretji?Preveč zabušavaš. 😉 🙂

  3. Če dobro razmislim imaš prav.Zveste so vse,na različnih krajih z različnimi.Ta komad v videu pa sem že večkrat slišal na radiu Sora.Se mi zdi,da je bil tudi na nacionalki.Hudomušna zadeva.Imaš kaj prstov zraven?

  4. ivonca

    pa kako naj drugače povem resnico ?….tako vsaj vsi razumejo….ma za boljši video rabim nov pc, pa vsaj eno pravo mrho….sem takšen scenarij zložil, ampak ni cajta….ko bo tretji boš itak vedela med prvimi…. 🙂

  5. Billy

    no, to tvoje je že definicija v podrobnosti….seveda imam prste zraven…..prav vse…sem ga pa tudi jaz že slišal na več radiih in tv…. 🙂
    hvala pa za tvoje obvestilo, ker na Sazas-u še vedno “ne vedo”, koliko predvajanj je bilo…

  6. Nič se ne zgovarjaj na pc in mrhe.Obojega imaš dovolj okoli.Dovolj si lenaril.Kar loti se,da lahko ustanovim tvoj fan klub. 😉 🙂

  7. Ni blema.Boš za kozarček dal,ko dobiš avtorski honorar.Je pa nalezljiv komad.Je rekla tudi moja boljša polovica.Zveste deklce že vejo.:)

  8. dušan

    tvoja pohvala mi še posebej godi….ker pač vem, da imaš izbran okus…poslal pa sem ti po golobu….upam, da je pod težo varno pristal… 🙂
    lepo se imej(te)

  9. Ivonca

    saj bom, no…joj, kako me zrahlja, ko ženska rahlja… 🙂
    saj veš, da glasbo ustvarjam za svojo dušo in zabavo in temu primerna je tudi hitrost….do fun club-a pa sem itak upravičen šele po petem komadu… 🙂

  10. plujem

    to sem že večkrat slišal od malih nog dalje, pa čakam priložnost, da se prevzamem….. 🙂
    drugače pa samo uporabljam, kar mi je moj oče podaril….pa ne samo glas…. 🙂

  11. snežana

    ampak res, kako so tej privatniki šefi tečni…sploh ne razumejo, da ima ženska svoje potrebe….v javnem sektorju šefa vidijo ponavadi na plačilni dan, pa še takrat ne ve, koliko in kje ima uslužbenke…. 🙂

  12. Ti sporočam, da je golob srečno pristal. Pohvalil sem ga in nahranil. Upam, da danes že veselo gruli v svojem golobnjaku. Hvala še enkrat in lepo pozdravljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *