Bobu bob in Bobu blog 2009 – glasovanje se je začelo

Čigav bo nov LCD televizor, se še ne ve, razen, da se ve, da bo doma v njega gledal/a vsaj ena oz. eden od glasovalcev. Čigava bo zmagovalna izjava leta 2009, tako bobu bob kot tudi bobu blog, se tudi še ne ve. Je pa že znano, da bosta zmagovalni izjavi v obeh kategorijah izključno plod dobre volje vseh, ki boste oddali svoje glasove. Kako glasovati – predstavim v nadaljevanju. Zakaj glasovati – to pa veš že sam/a.
Slovenska, sicer dokaj zajetna, blogosfera premore tudi odlične pisce. In če odmislim tiste blogerje, ki so že po profesiji sami poklicni novinarji, potem v blogosferi ostane na tisoče tistih, ki več kot spretno zapolnjujejo medijski prostor. Moč besede blogerjev, kot prvih glasovnikov ljudstva, nikakor ne gre podcenjevati. Kar so… (pre)mnoge organizacije, tudi državne, v tujini že izkusile na lastni koži, pri nas pa se te pomembnosti vedno bolj zavedajo. Seveda s tem ne mislim na moč besede tistih, ki samo komentirajo že videno ali zgolj copy paste-ajo, pač pa predvsem na tiste, ki ustvarjajo produkte razmišljanj lastnih sposobnosti. Za prve omenjene obstajajo razni forumi, za druge pa blogi. Ki so lahko povsem samostojni ali pa v sklopu določene blogerske skupnosti. V končnem seštevku pa itak ne šteje “sedež” bloga, temveč beseda posameznika, ki ga ustvarja.
V naši podalpski sicer obstaja nekaj spletnih blogerskih časopisov, a le eden, ki je skupek spleta in klasičnega tiska, si dovoljuje blogerjem podeljevati nagrado, tudi v materialnem smislu, za spretnost besede. Mariborski Večer oz. njega uredništvo. Ki si je, po bobu bob, omislil/o tudi bobu blog. In tako odkrito podelil priznanje blogosferi.
Sicer Večer, za obe izjavi leta, še ne podeljuje milijonskih nagrad zmagovalcem, ampak vsi dobro vemo, da je določeno priznanje lahko vrednejše kot vsi milijoni skupaj.

Glasovanje za izjavo Bobu bob in Bobu blog 2009 se je začelo 20.11.2009 in se bo zaključilo 20.12.2009 natanko opolnoči. Sam že pridno glasujem, preko spleta, od ponedeljka do petka. In sem si že določil svoja favorita v obeh kategorijah, zase pa seveda ne glasujem, ker je to pač domena dobre volje drugih.
Če se odločiš glasovati tudi ti, potem je dobro vedeti, da lahko glasuješ le za obe izbrani izjavi – najprej Bobu bob in v nadaljevanju še za Bobu blog. Sicer pa te vsa navodila glasovanja čakajo na spletnem mestu Večer/a. Jaz ti lahko le privoščim, da bo ravno tvoj glas tisti, ki ti bo pred oči pripeljal novi LCD televizor.

Povezava do glasovnega mesta : Bobu bob in Bobu blog

In, ob koncu, zahvala uredništvu Večer/a, ki je v 10 finalnih izjav izbrala tudi mojo, kakor tudi vsem tistim, ki boste zanjo glasovali.
Saj veš, kaj si mislim – It’s only rock’n’roll !

Don Marko M

Deli:

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Bobu bob in Bobu blog 2009 – glasovanje se je začelo

  1. Ker sta mi na bobu blog všeč le dve izjavi in je ena tvoja sem glasoval zate.Bom še ponavljal in malo reklame naredil.Mogoče dobim novo televizijo zato.:)

  2. Ma priden mucek.Sem te že napikala v krogcu.Zakaj pa lahko samo en glas na dan?Bojo pa še moje sodelavke malo tipkale. 😉

  3. plujem

    tnx….ko reče ženska moškemu, da je najboljši, potem se mora moški malo zamisliti….če reče dvema moškima, potem se morata srečati….moška mislim…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *