Obeski za kondicijo

Da ti visi je očigledno cool, fajn, superca in oh in sploh. Pri tem pa je, bolj kot dimenzija, pomembno, da binglja. Kar daje tisti občutek zavedanja, da je vse na svojem mestu, ko ga potehtaš v dlani in med prsti. Seveda je pomembna tudi lepota, a dosti manj kot izvirnost njega podobe. Zakaj se ljudje tako radi obešamo na obeske verjetno ne bo nikoli jasno, zakaj se kdo obeša na tipa ali žensko je pač lažje razumljivo. Gušti so gušti. O ja, na obeske pa sem pozoren. Tudi nanje. Pa ne na mojega, ker imam samo enega, pa še za tega praviloma vedno vem kje se nahaja. Hočem nočem mi pač padejo v oči predvsem obeski ključev. Sploh, ko sem se večkrat z različnimi gospodičnami vsedel na kafetku. In vedno se je ponavljal sicer soroden, čeprav različen scenarij. Če je bila kadilka je seveda morala povleči iz torbice cigarete. In spektakel se je začel. Ok, glede ženskih torbic sem še vedno… v dilemi, ali so kreatorji torbic dejansko takšni maherji optične prevare ali pa so ženske izjemno spretne pri zapolnjevanju prostora.

Iz torbic je vedno priletelo na mizo toliko tega, da se skladišče vsakega super marketa lahko skrije z hranjeno vsebino. Pa denarnica, pa gsm, pa robčki, pa razni pa papirji, pa ključi, pa kosi kozmetike, tistim akcijsko osveščenim je priletel tudi kakšen kondom…..Skratka, nema da nema. Počutil sem se kot carinik. Cigareti pa so bili seveda, skladno Murphyju, čisto na dnu torbice. Če pa katera, v iskanju pravega predmeta, slučajno ni zmetala stvari iz torbice, ampak je začela raziskovalno akcijo po njeni notranjosti, je to pomenilo le, da se je njena kava že ohladila, medtem ko sem jaz že drugo naročil.

Ok, da se vrnem k temi. Na nek način me celo čudi, da nekaterim, predvsem ženskam, ne dajo orožnega lista za obeske. Ko ti ženska iz torbice povleče nekaj ključev, ki so pripeti na obesek medvedka ali kakšne druge figurice v velikosti dobrih 10cm in več, obenem pa v pogovoru prijavi, da, tudi pri moškemu, velikost ni pomembna, potem je seveda jasno, da živi v pomanjkanju. Velikosti.

Če so obeski za ključe že nekako zelo razširjen in do neke mere normalen pojav, potem so ostali že druga zgodba. Sploh tisti obešeni na gsm-e. Seveda, obeski morajo viseti iz njega, da ga ne izgubiš. Sploh pa gsm lepše izgleda z njimi, anje. saj razumem modne muhe, če so v ednini. Množino na nek način tudi, ko gre za smrkete tja do 15-ega leta. Si pač pripopajo na gsm toliko obeskov, da jih morajo že pljuvati iz ust med pogovorom. Tako so vsaj redno čisti. Ampak, ko vidim kaj takega pri 30 in več letnicah…..Ja, prav imaš. To pomeni, da so družabne.

Naravnost pa obožujem obeske na konfekciji in obutvi. Ko sem že mislil, da je bil divji zahod, z indijanci vred, zgolj zaključeno poglavje zgodovine, sem spoznal, da zgodovina nikoli ni zgodovina. Pozimi sploh rad vidim ženske v škornjih, iz katerih se nihajo razni obeski v vsem svojem sijaju, tako, da res ne razumem čemu sploh služi praznično okraševanje mest.
Seveda pa obstajajo tudi obeski, ki so v svoji unikatnosti res posebni in imajo svoj pomen in sporočilo, predvsem za lastnika. Takšni obeski ponavadi niso vsem na očeh, čeprav lahko visijo tudi okoli vratu na vrvici, verižici ali čemu že.

Svoje navdušenje nad obeski je človek prenesel tudi na živali, pa če jim to paše ali ne. Tako, predvsem na muce in mini cucke, njih lastniki obešajo razne zvončke in podobne obeske v polnem prepričanju, da si to želijo in tako lepše izgledajo. Sicer razumem, zakaj imajo krave obešen zvonec, malo ali kar dosti manj pa, zakaj ima kuža na ovratnici obesek srčka. Tisto, da lepše izgledajo, me pač ne prepriča.
Obeski spremljajo človeka praktično od nastanka in kot kaže tudi do konca. Sploh v decemberskih dneh je to še najbolj vidno, ko se obeski obešajo kamor nanese, od smrečice do stropa. Tako, da bo čisto prav, če izdelam limited edition obeska po lastni zamisli. En izvod, en original, za eno osebo.

Don Marko M

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Obeski za kondicijo

 1. obeski so cool,tudi tisti 10cm saj ga takoj zgrabiš v prepolni torbici in ne rabiš vse ven metat 😆

 2. Res nekatere prav zbirajo te obeske in jih potem še prijateljici reklamirajo, če je res izjemen. tako je bilo 70leta, danes pa ga branijo tudi z življenjem “taprav obesek” in se jim tudi še kako pozna če jim lepo služi, oziroma če so zadovoljne, ko tiste brez obeskov ali z nekimi ” blef ” obeski so kr nervozne in depresivne… 🙂
  …sem se moral kr prijeti zadovoljno za svojega :))
  Dobra tema Marko
  LP

 3. En passant

  tnx….se čisto strinjam s teboj….ta prave ženske premorejo le en obesek, a tega čuvajo tako vzorno in pozorno, da so pripravljene celo fronto odpret….pa ne vremensko… 🙂

 4. Obeske proizvaja tudi država,predvsem v kriznih obdobjih pa tudi pred prazniki,ko se ponavadi dela obračun za nazaj 😆 take obeske najlažje snameš,če prerežeš štrik 😆

 5. Kako se že reče tistim obeskom ki so kot sive krogle in so pripete z eno verigco na nogo?Tiste bi bilo dobro podariti našim politikom pa da jih nosijo v krogu.Meni je najljubši obesek še vedno moj medo. 🙂

 6. Obeske proizvaja tudi država,predvsem v kriznih obdobjih pa tudi pred prazniki,ko se ponavadi dela obračun za nazaj 😆 take obeske najlažje snameš,če prerežeš štrik 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *