Ženske zgoraj brez

Po naslovu sodeč, bi ta zapis kmalu odromal v drugo smer, ampak potem sem se spomnil nekaterih dogodkov zadnjih dveh poletij. Na plaži. Neka čudna ženska manija zgoraj brez se je začela dogajati. Kar me sicer sploh ne bi ganilo, če se to ne bi dogajalo na javni plaži, torej mestnem kopališču. Ni dvoma, da smo moški v tem pogledu privilegirani. Zgoraj lahko hodimo brez praktično kjerkoli, razen v lokale, kjer imajo posebno oznako, da je pač treba nekaj nase vreči. Zakaj in odkod ta neenakopravnost mi res ni jasno. Mogoče pa je razlog v tem, da… moškim prsa ne visijo, čeprav obstajajo tudi primerki, katerim dobra trojka modrca res ne bi škodila in se posledično ne moremo nikjer zatakniti. Ampak, kar ni izrecno prepovedano je pač dovoljeno. In kot kaže so tiste ženske, ki razkazujejo svoje zgoraj brez to dobesedno razumele. Ne glede na stranske učinke ostalih udeležencev na plaži.

No, razumi me kot hočeš, le napak ne, ampak res nimam čisto nič proti golemu ženskemu oprsju. Čeprav v isti sapi dodajam, da so po mojem ženske prsi, razen v določenem delu, čisto in povsem odvečen, torej tudi nepomemben, del ženskega telesa. Njih funkcionalnost je pač jasna. Namenjena so dojenju potomcev. Posledično me tudi sploh ne moti, če kje v parku ali drugje v javnosti vidim mamico, kako doji svojega malčka. Gre pač za povsem naraven proces, od nastanka človeka dalje. In to je tudi vse. In točno toliko me žensko oprsje v svoji naravni posebnosti tudi zanima in gane.

Zdaj pa k tistim ženskam zgoraj brez na plaži. Čeprav imajo vse možnosti se oz. jih razkazovati in sončiti na “divjih” lokacijah slovenske Obale, katerih res ne manjka, ali pa obiskati nudo plažo, kjer je seveda vse narobe če si oblečen, pa so se vseeno začele klonirati na mestni plaži. In ja, bilo je kaj videti, čeprav bi bilo najbolje večine ne videti. Čeprav je res, da smeha v zabavi tudi ni nikoli dovolj.

Najprej moram seveda izrecno čestitati ene par ženskim primerkom, ki so v že spoštljivih letih, v penziji ali tik pred, razkazovale vso svojo samozavest v podobi zgoraj brez. Naenkrat mi je namreč postalo jasno, zakaj je zaslovel najprej modrček z opornicami, za njim pa še wonderbra. In v hipu sem se spomnil enega dokumentarca nekega afriškega plemena, kjer je bila največja carica v vasi tista, ki je imela najdaljše, torej daleč najbolj viseče. In potem sem jih postavil v to primerjavo, čeprav naokoli ni bilo nobenega leva ali geparda, hijen pač ni zmanjkalo. Predvsem pri tistih mladenkah med 25 in 35.

Roko na srce, luški delavci se sploh niso dobro utegnili v kopalke spraviti ob prihodu na plažo, ker je debatni klub fural na polno paro. Ok, saj razumem tudi takšne moške. Pač ni vsa umetnost v playboyu. Mulčki so se tudi nekaj v manjše skupinice zlagali in komentirali o tej ali oni zgoraj brez vse dokler ni od nekod pridivjala kakšna mamica in jih za ušesa zvlekla na drugi konec plaže. Eh, saj ne bom rekel, da tudi mi kot mulci nismo trenirali pogleda na ženski goloti v naravi, ampak ker takrat na javne plaže pač niso zahajale zgoraj brez, smo poiskali lokacije na vrhu klifov odkoder je bil naravnost čudovit razgled na lepote narave. Tiste italijanke čisto in povsem brez vsega, a z vsem, ob plaži seveda niso bile poglavitni razlog treninga očesnih mišic. Nas so seveda zanimale skale.

Zakaj so se tiste frače razkazovale in sončile zgoraj brez na javni plaži, mi je bilo kmalu jasno. Kar je seveda hitro, glede na to, da mi pozno pride. Ženske so bile pač potrebne. V prvi vrsti. Pozornosti. In na plaži so imele pozornosti kar nekaj. Ok, če jih to dela srečne. Čeprav zato koga drugega trdno nesrečnega. Ampak resničen, čisto resničen razlog je bil nekje drugje. V silikonu. Kar seveda ne bi vedel, če ne bi vprašal. Dve sta se namreč ulegli čisto poleg naših brisač in hudiček mi ni dal mira. “Koliko pa je težek tvoj airbag?” sem enostavno butnil. In do konca pobarvana blondinka je mirno in ponosno odvrnila : “2000 €”.

Naenkrat sem razumel, da vsaj s plavanjem ne bi smela imeti nobenih težav, mogoče le pri potapljanju. In logično je naenkrat postalo tudi, da je treba takšno investicijo, sploh če jo je sponzor pokril, odkrito razkazovati. Ker to je kot bi kupil nov avto. Če ga hraniš samo v garaži to pač nima nobenega smisla. Razkazovati je treba in še enkrat razkazovati. Investicijo je pač treba nekako upravičiti. Moje mnenje, da bi si morale tovrstne zgoraj brez najprej zapolniti podstrešje, namesto oprsja, pač ni tako pomembno. Vsaj zanje ne.

Ne glede na to novo airbag obliko zabave na mestni plaži, pa sem vseeno mnenja, da tja ne sodi. Sicer ne zahajam v kopališča raznih term, a verjamem, da tam kaj takšnega pač ni dovoljeno in to kljub temu, da je potrebno celo vstopnino plačati. Mogoče pa sem prestrog. Mogoče bi pa vseeno bilo potrebno tovrstnim bejbam, ki hrepenijo po zgoraj brez, na mestni plaži odvojiti določen del, kjer bi se lahko na kupu obračale pod soncem. In kotiček bi poimenovali “razstava silikona”. Ogled pa seveda zgolj proti vstopnini.

Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ženske zgoraj brez

 1. Skale so vas zanimale 🙂 Jaz se dam toples samo na tisti naravni plaži ko me moj medo čuva in maže.On je bolj pogumen in je toples povsod 😉 Ma na mestni plaži jaz ne bi dovolila,da hodijo ženske zgoraj brez,tudi če jim visi nekaj tisoč evrov.Potem bojo pa otroci mislili da so joški samo silikonski kot je krava viola 😉

 2. Ivonca

  skale, kaj pa….vsaj mislim, da so bile skale, ker je bilo vse trdo…. 😉
  uf, to bi pa bila velika škoda, če bi otroci mislili, da se airbag da imeti samo tako, če spičiš nekaj čukov evrov zanj…. 🙂

 3. Zame sta pri teh rečeh dve skrajnosti, ali se prilagodiš in nosiš celotno kopalno opravo, ali pa greš na plažo, kjer si lahko brez vsega. Naša družba je pač tako naravnana, da se nekateri zaradi golote drugih počutijo slabo. Je pa res vse odvisno od navade nekega ljudstva. Pri nas se vse bolj zapenjamo, v Afriki pa je golota del njihovega življenja.
  Se mi pa zdi paradiranje nekaterih (tudi moških) po plaži prav smešno. 🙂 Mnogi res še niso osvojili lekcije, da je v življenju precej bolj pomembnih reči kot pa so popravljeni in napihnjeni joški. 🙂 😀 Kamor sodijo seveda tudi tisti, ki se ob strani za takšnimi izdelki slinijo. 😀

 4. Plujem

  ja, ampak v Afriki so lahko goli čez celo leto…zaradi cele golote se še nikoli nisem počutil slabo, niti če sem jo samo gledal….tole samo zgoraj brez pa se mi zdi kar nekaj, afnanju še najbližje….in ja, včasih se zaradi tega res počutim slabo…..sploh, ker težko razumem, da se lahko ženska počuti ženska šele takrat, ko si napopa v joške za par jurjev € silikona….uf, še dobro, da je še vedno dovolj tistih naravnih, ki še v kopalkah bolje zgledajo kot tiste brez….bemti, to poletje moram narediti cel intervju z vsaj eno silikonsko podloženo….ker se mi zdi, da imajo na plaži zajetnejše joške, ker sonce segreje silikon….eh, ko bi to veljalo še za podstrešje…. 🙂

 5. daj resno, a ti imaš vsaj malo rad ženske?
  včasih sem te še rada prebrala, sedaj pa vsakič, ko skočim sem gor – kritični pogled čez ženski spol,
  škoda

  dolgcajt

  pa lep vikend

 6. si mona

  seveda…ženske obožujem…sploh in najprej svoje tri….potem pa še vse tiste, ki so brez silikonov, botoxov in podobne krame, ter plasti make upov, katere je teba strgati z strgalom, da prideš do kože, niso pijane, ne kvasijo neumnosti, itd.,….skratka, obožujem prave ženske, sploh, ker jih je vedno manj….tistim ženskam pa, katere takšen moj “kritičen” pogled moti zgolj zato, ker ne razberejo bistva zapisa, pa jaz res ne morem pomagati….bistvo tega zapisa tokrat je “ali odobravate ženske zgoraj brez na javnih plažah?”….če je kdo razbral kaj drugega ima za to svoje razloge, kar pa ni moja krivda….
  pa lep vikend tudi tebi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *