Simona Dimic odstopila ! Kdo ruši vlado ?

Zgodilo se je, kar bi se že itak moralo. Odstop Dimiceve. O razlogih ne bom posebej, ker verjamem, da si se jih naužil/a v medijih v teh dneh, ki Dimiceve nikakor niso spuščali s prestola. Tudi to, kako bo zdaj Dimiceva odplačevala tisto bajno posojilo, katerega 90% slovencev lahko samo sanja me ne zanima, ker je to pač njena zadeva. Me bo pa zanimalo, če ji bo NLB dodala na ta račun kakšne nove bonitete. A nekaj mi je kristalno jasno – Dimiceva ni odstopila zaradi pritiskov medijev in javnosti, kot navaja, ampak zaradi tega, ker sta se preiskava in novinarska ‘vohanja’ začela spuščati tako globoko, da je obstajala vsa… verjetnost, da bi izvedeli še za cel kup vpletenih, tudi iz političnih vrst. Še vedno je pač lažje ponuditi Dimicevi še boljše delovno mesto v tujini v zameno za molk, kot pa tvegati nekaj ‘poštenih’ političnih glav.

Seveda je jasno, da je s to potezo Dimiceva avtomatično zaprla oči, ušesa, jezik in pero vsem medijem in ostalim državljanom, željnim opisovajna njenega statusa. Poslej je namreč zgolj navadna državljanka in je torej nima več nihče pravice drobiti o njenem premoženju, ne da bi ob tem izzival kakšno tožbo, tudi odškodninsko.
Čeprav ne razumem odstop Dimiceve kot iskreno dejanje kesanja, pa bi lahko vseeno bila za vzgled s tem dejanjem , odstopom seveda, vsem našim politikom, kakor tudi raznim tajkunom in moneyžderjem podjetij, kjer je država (so)lastnica. Obenem pa se mi dozdeva, da če bi obveljalo to pravilo, kar bi že itak moralo od 91ega dalje, da bi v slabem tednu ostali brez cele vlade in celega kupa moneyžderjem. Čemur itak ne bi nasprotoval.

Ampak ozadje te Dimic afere se mi zdi dosti, dosti globlje. Tako globoko, da me zdaj že res zanima, kdo se tako trudi rušiti sedanjo vlado, predvsem Barbiko in njega vodilni štab. Eh, saj ni dosti za ugibati – belo je pač belo in to ostane.
Reden bralec mojega bloga itak veš, da o naših politikih nimam sploh nobenega mnenja, pa naj gre za leve, desne ali tiste vse vmes. Kakor že vse se jih pač imenuje se vsak naziv zanje vedno konča z – isti.
Ne morem pa mimo dejstva, da toliko pritiskov, (s)podtikanj in raznih afer, kot jih doživlja v teh dveh letil vodilna garnitura res ne pomnim. Čeprav je res, da si večino teh zakuhajo kar sami. Ampak ljudje bi se morali zavedati, da je trenutno stanje v državi v enaki meri zasluga ali krivda tako Pahorja in njegovih, kakor Janše in njegovih.

Niti pod razno in še nikjer se nikoli ni zgodilo, da bi vlada, ki privija in zateguje štrik okoli vratu svojemu ljudstvu doživljala kakšno popularnost. Vse prej kot to oz. popularnost, da ta njih isti narod hoče brez pomislekov natakniti njim prej omenjeni štrik okoli vratu.
Dejstvo je, da je tudi naša podalpska, kot večina sveta, v neki recesiji, katero so seveda ustvarili mogočneži tretjega sveta. In dejstvo je, da se naši politiki zelo radi družijo z njimi. Pač nimajo svoje hrbtenice. Po 18 letih brezglavega in neodgovornega zapravljanja naših politikov je pač nastopil trenutek resnice. Resnice, katere plačilo sedaj naši politiki valijo na vse nas, čeprav so prej veselo zapravljali brez nas.

Da bi se rešili iz tega dreka nam je pomagala tudi EU, naša nova mati. Ali mačeha. Vseeno. Za denar, kupe denarja, katere nam je namenila je jasno poudarila, da je namenjen izključno financiranju gospodarstva, torej novim delovnim mestom in tako odpravljanju nejevolje med ljudstvom.
Ampak naši politiki so ocenili, da so slovensko gospodarstvo zgolj in edino – banke. In vsa nakazana sredstva usmerila v pretežno NLB. Ljudstvu pa pihnila na dušo, da bomo vsi lahko deležni kreditov, ugodnih kreditov, tako navadni smrtniki kot podjetja. Nekaj podjetij je, začuda z deležem države, res dobilo ugodna posojila.

Ogromna večina državljanov pa spoznanje, da tista tako opevana posojila ne bodo zapustila bank. Razen, če se pišeš Simona Dimic ali kaj podobnega. Prav vsi pa smo, hočeš nočeš, dobili možnost dokapitalizacije NLB. In predsednika vlade brez desne roke. So what !

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Simona Dimic odstopila ! Kdo ruši vlado ?

 1. Jaz bi tudi rada kot Dimiceva dobila takšno posojilo in potem še plačane počitnice na Havajih.Rada bi tudi dočakala trenutek ko bomo ljudstvo odstavili vse te naše nesposobne politike in izvolili takšne ki jim je mar za državo in državljane.Dimic kredita ne morem dobiti lahko pa pomagam s svojim glasom odstaviti politike tudina ulici če bo treba.Mucek,danes sem borbena. 😉

 2. Prepozno, prepozno – tudi za predsednika!!!
  Saj njegova glava ni vedela, kaj počne
  njegova desna roka!?

  Za ljudstvo naše pa nagradno vprašanje:
  “Le komu bomo zaupali vodstvo naše lepe
  podalpske, ko se bodo generali boja za
  oblast v 19 letni vojni, utrujeni in ranjeni
  zavlekli v najtemačnejše kote in tam tudi za
  vedno ostali.Upam!!??

 3. Če kot bonus lahko dobim kredit a’la Dimič, mi potem prosim še povej, kako naj ga odplačam?
  Torej, hvala, ne bi teh bonusov – čist fajn je , če človek sploh nima posojila. Tisto, kar ima, je pa plačal.
  Res pa je, da je Evropa dala denar za gospodarstvo, ponucali so ga pa očitno “gospodarstveniki”M.

 4. Baje je odstopno izjavo SD napisal Sanader. Baje pa tudi sedaj letuje v hotelu po njegovem priporočilu. Ni ga čez nasvet prijatelja.

  SALVE

 5. Alenka

  bolje (pre)pozno, kot nikoli….na tvoje (retorično) vprašanje pa imam svoj odgovor – nikomur….imeli bomo pač brezvladje….kar je sicer isto, kot zadnjih 19 let, le novih stroškov ne bo več…

 6. klotilda

  ne morem ti povedati, kar te zanima…vem pa kdo ti lahko pove….naša Barbika, ki komaj shaja s svojo plačo, da mu še zmanjka za takšen kredit….
  se pa čisto strinjam s teboj – najboljši kredit ni tisti od banke, temveč tisti gotovinski v lastnem žepu in dokler je pač je….sam itak ne bom nikoli razumel ljudi, ki najemajo smrtonosne doživljenske kredite zgolj zato, da bi pokazali nekaj, česar v bistvu sploh ne rabijo…
  ja, očitno so kredite EU ponucali gospodarstveniki….tisti negospodarni…

 7. tale manever z eno navadno tajnico, ki je kradla, je po vsej verjetnosti slepilen. Bi pla stavit, da je kakšni veliki živini gorelo pod ritjo,m da so potem žrtvovali eno bjondo starleto….dejnodej, kdo pa je še tako nor, da bi verjel v pravljice o nekakšni poštenosti v današnji politiki?
  Sicer pa imajo odvetnike-senica& co, ki znajo kalibre nrešiti iz še takega močvirja….
  skratka…
  psi so zabevskali, dimicovi so dali možnost, da se reši na varno, dokler državljani ne pozabijo, potem bo pa itak postala kakšna veleposlanica….
  bandaciganska

 8. milenči

  itak, saj sem zapisal….ampak jaz še nisem slišal niti spoznal navadne tajnice s toliko privilegiji….ženska je pač očitno spretno znala uporabljati ženskost….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *