Borut Pahor – udari po mizi, ali go home

Tovariš Borut Pahor, gospod predsednik vlade naše male podalpske, lepotec, poslušaj – dve leti sem te čakal, da pokažeš koliko moškega te je skupaj. Dve leti zato, ker vsakemu dopuščam potreben čas. Prvo leto sem te čakal, da se sploh udobno namestiš v svojem fotelju in pregledaš, kako ti je anus razširil Janša s svojo zapuščino. Drugo leto sem te čakal, da postaviš temelje nove prihodnosti slovenskega naroda. Začelo se je tretje leto, ti pa namesto na prestolu sediš na trnih, narod si sfiniširal v dokončno nezadovoljstvo, Janša pa ti še naprej demolira anus, tokrat v globino. In ti, spoštovani Borut Pahor ? Ti hodiš mimo ogledala, čeprav se, po frizuri sodeč, ne nehaš gledati vanj. Moj temperament, da ti sploh pišem te vrstice, je povzdignila tvoja… zadnja poteza mencanja ustanovitve logističnega holdinga. Sicer je moj seznam tvojih mencanj in mučkanj predolg in bi se moj blog, ob navedbi vseh potez, čeprav nekatere sem že, dobesedno sesul. Od žalosti.

Pa gremo k tistemu logističnemu holdingu, katerega ti predlaga Nemec, ker v naši podalspki pač nimamo, po tvojem, dovolj sposobnih za kaj takega. In ne, nič nimam proti Nemcem, še več, kot narod jih izjemno spoštujem.
Ampak, daj ti Borut meni povej, na čemu si. Mislim, a se zajebavaš ali kaj. Pa kaj ti to pomeni, da holdinga ne bo, če se predstavniki sindikatov in nadzornikov Slovenskih železnic, Luke Koper in prevoznikov ne bodo s tem strinjali. Kar se itak nočejo, ker jim je prpa, da bi Nemec malo reda, končno, naredil. Ti ga pač očitno nisi sposoben.

Mislim, a se ti, tovariš Borut zajebavaš do nezavesti ? Pa kaj imajo sploh za govoriti sindikati in nadzorniki v podjetjih, kjer je država polna, celo edina lastnica. Edini, ki ima za povedati kaj in kako se bo delalo si ravno ti, Borut. Ti si ta veliki šef in edini , ki mora udariti po mizi. Tudi v tem primeru, kot vseh prej in vseh potem. Bemti, kaj si moški ali Barbika. Če že trdiš, da nisi Barbika, potem pa to dokaži.
Enostavno dovolj mi je, da kot moški, ne prikažeš nobene moškosti, nobene odločnosti. Namesto tega prelagaš, v izogib lastni odgovornosti, vsa pomembnejše odločitve na pleča nas državljanov z nekimi referendumi in podobnimi kozlarijami. In zdaj mi povej, tovariš Borut, kako, le kako naj ima narod rad takšnega prvega voditelja ?! Ja, prav imaš, nemogoče. Narod rabi voditelja fajterja, ne pa mevžo. Teh je bilo dovolj že pred tabo in upam, da se nisi preveč nalezel tega sindroma.

Zdaj pa lahko začneš zares in povsem moško izvajati svoje poslanstvo. Najprej poveju svojemu narodu, zakaj se vrhu EU skriva dejanska zadolženost naše podalpske, ki je že v bankrotu in jo rešujejo le še prihranki državljanov na bankah. Potem hitro nadaljuj. Pred začetko se odkrižaj Križaniča, ker če mu boš pustil nadaljevanje, ga ti ne boš dočakal. Za začetek pa povej Janši, da so na Marsu odkrili zaloge vode, v isti sapi pa ga pošlji tja, kjer se bo nedvomno dobro počutil, pa naj si tam ustanavlja svojo Banana republiko. Ja, danes je lep sončen dan za začetek. Želim ti, dear predsednik, da postaneš moški.

Tvoj (nepokoren moški) državljan Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Borut Pahor – udari po mizi, ali go home

  1. Jst bi tud tole in še kej zravn Barbiki u ksiht butnu pa ne upam.Dobr si tole povedu don M.

  2. A ni bila leta 2008 jasna izbira med Pahorjevim in Janševim načinom vladanja? Saj se je od vsega začetka videlo, kako bo Pahor vladal. Da se bo enkrat spremenil, je neumno pričakovati. Saj je verjetno še ponosen, da drži svojo linijo, tudi če pod njim država crkuje.

    Ne ne, Borut Pahor se ne bo spremenil, takšen kot je, bo do konca.

  3. AAAAAUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!DON MARKO . . .tokrat si udaril mimo ! Kaj misliš ,da je Nemec prišel , da bo Slovencem dobro ? JOK brate ?še nobeden Nemec zato ni prišel k nam ! še najmanj tisti med vojno . Nemec je prišel ,da pobaše od Pahorja , ki se spozna na ekonomijo kot zajec na boben KINTO , združi tri velikane strateškega gospodarstva v eno “VALIĐO” in jo lepo odnese svojim gospodarjem v DOJČŠLAD(saj je itak znano ,da Pahorju že vsak zelenec lahko proda”govno” za čisto zlato)in po naših železnicah se bodo vozili Švabi . če bo KRIŽANIČ odšel , bo banke POBRAL OPUS DEI .BUTASTIM Slovencem bo ostalo le še SONCE za sončenje in to SAMO ob lepem vremennu . JANŠEVIKI so barabe , toda barabam BOG grehe odpušča , ker so baje z njegovim sinom skupaj viseli na križu . Toda pahor je naiven in NAIVNEŽEM BOG grehov ne odpušča ! ! ! L.P.

  4. jin

    seveda je bila jasna izbira 2008….tako jasna, da ni bilo kaj izbirati….sam itak odpikam zgolj lokalne županske volitve, le na začetku sem še 2x po 5 let predsedniške….tako, da mojega podpisa niso videli ne levi ne desni….in tako lahko povsem nepristransko prijavim kozlarije enih in drugih, za katere pa seveda vsi mi plačujemo, žal….
    videl sem v življenju že dosti ljudi, ki so se spremenili, ampak mislim, da imaš tokrat prav…spet žal….ampak, glavna žurka bo čez slabi dve leti, ker zdaj pa so se na vrhu že res vsi zamenjali in narod pa že ne more biti tako glup, da bi gledal krožni sistem od začetka….

  5. LEBAN

    ne skrbi, odlično vem, da je Nemec prišel, ker je bil poslan….najbolj vznemirljiv pa mi je bil itak samo en njegov stavek, ko je rekel “če se ne boste združili sami zdaj (upam, da je mislil zgolj na holding), vas bo prehitela konkurenca kasneje”….
    in moj apel Barbiki je bil prvenstveno namenjen temu, naj že enkrat, z Nemcem, najraje pa brez njega ali drugih, udari po mizi in združi to našo majhnost še preden vstopijo forešti na veliko…..to sem hotel povedati v tistem delu….
    sicer pa, Barbika se dogovarja z enim nemcem, Križanič z drugim na vikendu v Avstriji….očitno je, da oba obvladata nemški jezik, trdim pa, da eden od njiju letošnjega konca leta ne bo dočakal na sedanjem položaju….

    sicer pa se moje videnje Nemcev, kot naroda, razlikuje od tvojega….nesporno je, da so nekoč zagrešili, predvsem v imenu enega norca, zaenkrat najhušja grozodejstva tega planeta….za to jih še ne spoštujem….jih pa za vse tisto po koncu morij…..lansko leto so namreč, po 60 letih, tudi dokončno izplačali vse odškodnine vsem po celem svetu iz naziva nacizma….ne, nikoli niso rekli, da tega niso storili ali se kakorkoli izmikali….kot narod so priznali vso krivdo in jo tudi, kolikor denar pač lahko popravi, tudi pošteno odplačali….ob vseh teh silnih milijardah odškodnin pa so še vedno poganjali svoje gospodarstvo na sam svetovni vrh….
    v naši podalpski pa se nekateri še vedno igrajo partizane in belogardiste, a nobeden noče nič priznati, da bi se kdo opravičil pa niti pod razno za tisto 2. svetovno, odškodnine pa….no ja, Janša jih je končno začel deliti v času svoje vladavine – a le belogardistom, domobrancem in ostalim petokolonašem….

    če pa kaj, potem sem o Pahorju prepričan, da ni naiven….možno je celo, da je še večja baraba kot Janševiki….ampak, poleg odločnosti, ga kronično sprehaja še taktiziranje, tudi brez takta, tudi do lastnega ljudstva….
    LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *