Kdo je ustvaril Človeka ?

Je človeka, samooklicano najbolj inteligentno bitje na Zemlji, ustvaril Bog, da se odreši monotonije, Mati Narava zaradi sadomazohističnih nagnjenj, ali pa so ga, kot švicarskega gambita, ustvarila Visoko inteligentna bitja iz vesolja ? Po anketi sodeč, katero ste pridno izpolnjevali v kotu bloga, so mnenja deljena. Kar je seveda prav. Nekaj čez 15 % vas je odpikalo, da je človeka ustvaril Bog, nekaj čez 73 % vas je pritisnilo na Mati Naravo in nekaj čez 10% vas meni, da so človeka ustvarila Visoko inteligentna bitja iz vesolja (VIBIV). Mati Narava je torej prepričala večino vas, nekaj oz. nekdo nezemeljskega, torej Bog in… VIBIV, pa manjšino. Ker sam ne morem glasovati v svojih anketah, bom pač zapisal, da mislim, da je oz. so človeka ustvarili VIBIV, za kar imam seveda svoje razloge.

Tej razlogi pa niso v bistvu kaj prida drugačni, kot so bili, ko sem še obiskoval 6. razred osnovne šole. Takrat mi je učiteljica bilogije zabila cvek čez skoraj celo redovalnico, ker pač nisem odgovoril, kot je ona želela slišati. Sicer je res, da nas je učila, da je na živa bitja našega planeta, torej tudi človeka, vplivala Mati Narava, ampak me ni prepričala.
Na robu cveka sem bil že, ko je razlagala prehod in razvoj bitij iz morja na kopno. Mene je seveda zanimalo, kako so organizmi sploh prišli v morje. Moje vprašanje je preslišala, a po njenem pogledu mi je bilo jasno, da drezam polno osje gnezdo. Ali pa je le imela enega tistih opevanih ženskih dni.

Ma, saj sem razumel, da je na nastanek človeka vplivala Narava, ampak vplivala ni isto, kot ustvarila. In ko sem jo vprašal, kdo je pa opico, kao predhodnika človeka, ustvaril, sem seveda moral pred tablo na izredno spraševanje. “No, zdaj nam bo pa Marko razložil, kdo je ustvaril človeka” je razložila razredu v posmehljivem tonu.
In sledil je tisti moj odgovor : “Človeka so ustvarili vesoljci.” Bil sem neomajno odločen, sošolci pa v sramežljiv smeh. “In zakaj so vesoljci ustvarili človeka?” je učiteljica že resno nadgradila vprašanje. “Ker niso imeli kaj pametnega delat” sem dodal.

Ekonom lonec, kateremu odpihne pokrov, je še lepo izgledal proti moji učiteljici, ko je slišala to moje mišljenje in sledil je prej omenjeni cvek, katerega mi je dovolila popraviti šele dva tedna pred koncem. In mi tako seveda pokvarila povprečje skupnega seštevka. Takrat seveda ni bilo možnosti, da bi se učenec pritožil ravnatelju, kot to počnejo danes tudi za vsaj vznemirjen las na glavi.
No ja, preživel sem to osnovno šolsko verzijo, v srednji pa sem to svojo teorijo še dodelal. Le da tokrat, za razliko, nisem dobil šusa, temveč petico za kreativnost izvirnosti.

Ja, še danes, tako bo verjetno ostalo, sem mnenja, da je človek zgolj švicarski gambit VIBIV. Še več, trdim, da je produkt neuspelega laboratorijskega poskusa bitij vesolja, katerega so, potem ko jim ni uspelo ustvariti željenega, zavrgli na Zemljo, kot to pač počnejo v laboratorijih z neuspelimi poskusi.
A vseeno so spremljali odziv in morebiten razvoj teh laboratorijsko ustvarjenih organizmov. In v tem delu je nastopila naša Mati Narava, ki je s svojimi danostmi omogočila nadaljni razvoj teh organizmov v današnjega človeka. Prvi poskus je klavrno propadel, ko se je narava odzvala s prvo ledeno dobo. In tako potem še 3x. Danes imamo kar imamo od človeka, ampak mislim, da so VIBIV želeli ustvariti kaj bolj naprednega, da bi imeli ustrezne sparing partnerje.

Mogoče ta razvoj človeka spremljajo tudi neposredno iz Zemlje in beležijo vse potrebne popravke za neko novo serijo človeka nadčloveka. Takšnega, ki ne bo trdil, da je najpametnejši in edini v vesolju, ob tem pa neusmiljeno pobijal svojo raso, ter živali in naravo, zaradi bizarnih “idealov”.
Živeti v trditvi, da so živa bitja na Zemlji, vključno s človekom, edina možna oblika življenja v vesolju, so seveda skrajno neodgovorna in neresna, sploh, ker se človeku še niti ne sanja o vseh razsežnostih Vesolja. V resnici ni ugotovil še niti svojega pravega poslanstva na Zemlji, sploh pa se še ni poenotil niti v teoriji svojega nastanka.

Najbolj elegantno so to zavile v celofan razne verske skupnosti, ki trdijo, da je človeka ustavril Bog. Kar lahko razumemo kot namerno kontriranje uradni znanosti, ki na to temo itak še nima uradne obrazložitve, ali pa kot dopuščanje možnosti, da je človeka ustvarilo nekdo nezemeljski, kar Bog nedvomno je.
Milsim, da je Človek danes v vesolju še vedno mlada, a primerjalno do VIBIV verjetno dokaj primitivna rasa. Človeštvu je lahko edina tolažba ta, da so na tej stopnji mogoče nekoč bila tudi izvenzemeljska bitja, torej tista nekje v vesolju. A ta tolažba, predvsem za primitivnost, bi že morala biti stvar neke daljne preteklosti Človeka, če smo res tako sposobni in inteligentni, kot nekateri opevajo.

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kdo je ustvaril Človeka ?

  1. Mucek,zdaj si me čisto zmešal.Do teh tvojih misli sem bila prepričana,da me je ustvaril oče.Pa ne tisti naš,ampak samo moj. 😉 🙂

  2. Ja tole tvoje razmišljanje je res izvirno, pa vendarle teorija, ki ima miljon lukenj. Kdo pa je po tvoje ustvaril ta visoko intiligenčna bitja? Po tvoje verjetno druga še višje razvita vrsta. No pa smo spet v začaranem krogu, kaj je bilo prej kura ali jajca?

  3. sansen

    vsaka teorija ima luknje….tudi praksa….človek recimo, tudi človek, luknje uporablja za nadaljni razvoj….ampak nastanek je druga zgodba…..sicer pa bom z veseljem prebral tvojo teorijo o tem, kdo je ustvaril človeka….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *