Nogometna zveza Slovenije omogoča prekupčevanje z vstopnicami

Lahko bi sicer rekel tudi delo na črno, pa tokrat ne bom. Ok, saj razumem, da se vsak pač po svoje znajde za (pre)živetje, ampak vseeno bi te vstopnice teh treh domačih tekem naše nogometne reprezentance morale imeti drugačen  stil prodaje. Ne, ne zanima me tekma naših z Italijani, niti tista z Estonci, tokrat sem bil (in sem še) natempiran, da obiščem tekmo s Srbijo, tisto zadnjo oktobersko v kvalifikacijskem ciklusu, v totem Mariboru. Srečanj s štajerskimi prijatelji sem, večkrat letno, itak vedno znova vesel, obenem pa sem tudi prepričan, da bo ravno tista tekma usodna za eno od obeh reprezentanc, ki bo… kasneje EP 2012  gledala zgolj doma pred tv.

Sicer bom imel še vedno možnost si omenjeno tekmo ogledati v živo, a verjamem, da ne po prvotni uradni ceni NZS. Le ta je namreč v soboto prodala praktično vse pakete vstopnic, v le par urah po 12h, ko se je prodaja začela. Mar to pomeni, da je zanimanje navijačev tako silno ? Jok, tako silno je bilo zanimanje bodočih preprodajalcev, čeprav ne bom zanikal, da je bilo med kupci paketov tudi nekaj res iskreno zvestih navijačev, ki pa ciljajo predvsem na tekmo z Italijo.
Za to tekmo in tisto z Estonijo v Stožicah bi sicer moralo biti še par tisoč vstopnic na voljo v redni prodaji pred tekmo, ker so po besedah Zavrla upoštevali kriterij številčnosti Ljudskega vrta, ampak dvomim, da bo praksa kaj takega videla.

Zanimalo me je, čigava je bila ta “modra” paketna ideja vstopnic, ampak na NZS ali res nimajo pojma čigava je, ali pa enostavno nočejo povedati. Je pa bil Zavrl vsaj toliko “pošten”, da je dovolj razločno povedal, da je NZS v ta prijem vodil tudi ekonomski vidik. Saj če bi rekel zgolj ekonomski vidik, mu itak ne bi zameril. Šport je pač biznis.
Tako pa je Zavrl iz ne vem katere trte dodatno povlekel še, da je takšen način prodaje nagrada zvestobi navijačev. Mislim, a za poniževanje intelekta navijačev si Zavrl res ni mogel izmisliti kaj bolj izvirnega ?

Povsem nov pa je bil tudi način prodaje vstopnic NZS, ki je bil tokrat izvedljiv “ekskluzivno” preko spleta. Kar seveda pomeni zgolj totalna in namenska odpoved nadzora nad prodajo, saj je lahko kdorkoli na en naslov lahko naročil cel kup paketov, ki bodo potem v prodajah posameznih vstopnic iz paketa že nanesle zanimive vsote neobdavčenega prihodka. Lahko pa tudi zanimivo izgubo, če bodo naši fantje izgubili prvi dve tekmi v nadaljevanju kvalifikacij. Vsekakor bodo inšpektorji in drugi organi imeli dovolj dela, če bodo le hoteli.

Edina “pohvalna” zadeva pri teh paketih vstopnic so bile cene, ki so se gibale, za posamezno vstopnico iz paketa, od 17 za tretjo, 22 za drugo do 29 za prvo kategorijo, kar se mi zdi sprejemljivo za ta rang tekmovanja. Seveda je vprašanje, čeprav dvoma ni, ali bi te cene dejansko veljale tudi v primeru, če bi NZS vstopnice prodajala posamično in ne v teh paketih “navijaške zvestobe”.
Sicer pa sploh ne dvomim, da bo mogoče kupiti posamezne vstopnice od lepega števila sedanjih lastnikov teh paketov, seveda po njihovem “uradnem” ceniku, ker bo večina od njih itak zagotovo pred tekmo/tekmami bodisi “zbolela” ali pa bodo imeli “šolske obveznosti”, mogoče celo kaj bolj izvirnega.
In če bom kupil vstopnico od katerega takšnega, ker drugih možnosti pač ne bo, bom na nek način “kriv” za podporo dela na črno, ampak jaz nisem kriv, če je NSZ vse to točno tako zakuhala – mene zanima le nogomet. Bom pa še kakšno globinsko na to temo razložil kasneje.

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nogometna zveza Slovenije omogoča prekupčevanje z vstopnicami

  1. abc

    kaj res ne? 🙂 ….ti mi hočeš torej povedati, da se ne bo dalo prekupčevalsko do vstopnice, na kateri bosta ostala tista za Estonijo in Srbijo ali samo enega od teh ali pa do vstopnice z vsemi tremi….mislim,da bo vsaj 1000 praktičnih odgovorov, da je to možno….takšna paketna praksa je imela že preveč izpeljanih izkušenj, da bi bilo tokrat kaj drugače….

Leave a Reply

Your email address will not be published.