Tako smo se blogersko zabavali v 2011…..

In za to blogersko zabavo sem v 2011 porabil celih 88.188 avtorskih besed, kar znese 8.087 vrstic, ki so se vtisnile na 248 strani bloga Don Marko M v tem letu. Sicer moram priznati, da se prav vsi bralci niso zabavali ob prebiranjih mojega bloga, največja večina pač. Kot proti utež harmonije se je namreč našla tudi najmanjša manjšina, ki so jo moje besede zrevoltirale do praskanja po stropu in griženju nohtov. Ja, dobro mi gre……

Zaradi svoj(stven)ega stila pisanja sem prejel tudi 3 grožnje za sodne postopke in 4 zahteve umikov mojih zapisov, kar je sicer 50+ % več kot lani. A zapisov, skladno mojemu mediteransko slovensko balkansko primorskemu temperamentu, seveda nisem odstranil in omenjene grožnje in zahteve so izpuhtele nekam pod oblake…..

Sicer pa je moj blog letos poudarjeno preživljal temeljite nadgradnje v tehničnem delu, ki je bralcu praviloma nevidna, a vitalno pomembna in zato se za sodelovanje še posebej zahvaljujem tebi Dejan, tebi Klavdjo, tebi Anže in tebi Matej.

Seveda mi, brez vsake lažne skromnosti, godi letošnja odlična povišana branost mojega bloga, kot mi tudi, da so se moji zapisi še pogosteje kot lani pojavljaji tudi v resnih medijih in različnih spletnih skupnostih, bodisi kot celota ali povzetki. Zahvala in lep pozdrav zato ekipam Stripi.si, Times-u, Delo.si, Finančni trgi.com, Planetu siol….
Še posebej pa oboje ekipi Drugega sveta, ki se še vedno uspešno trudi objavljati najkakovostnejše zapise slovenske blogosfere.

A v skupku mi je nekako še najbolj pri srcu dejstvo, da so letos določene zapise mojega bloga oz. dele le teh uporabljali šolarji v osnovnih in srednjih šolah pri svojih raziskovalnih nalogah. Ja, to pa me res toplo gane…..

Povečalo pa se je tudi število naročnikov mojega bloga, ki ste nanj naročeni preko maila. Je pa res tudi, da ostajam pri promociji bloga čisto prava Istrsko primorska lenoba – zapis postavim na blog in potem kdor pride pač pride. Eh, važno da pride….

Naj posredovano
Očitno pa je, da je bila odlično sprejeta tudi letošnja avtorska novost na blogu – strip. Strip verzije so bile namreč izjemno gledane in brane, tudi tako, da so novembra pristale v najkakovostnejši slovenski Strip.Art.Nici.
Sicer sem ustvaril letos zgolj 3 blog stripe, kar je neka moja predvidena letna kvota, ker je pač ta oblika mišljena zgolj kot dodatna občasna popestritev bloga in tako bo tudi v bodoče.

In ravno strip verzija Ostanite mirni – zmagovalec volitev 2011 je že znan, objavljen sicer skoraj 14 dni pred volitvami, je bil najbolj posredovan zapis letos na blogu in je tudi mesec po volitvah še vedno dobro bran.
V enem dnevu je pod pritiskov obiskov klonil celo server bloga, pa smo preživeli. In če sem prav zadovoljno gledal, kako se strip predstavlaj po forumih, spletnih skupnostih in medijih, celo brez vsake moje dodatne pomoči, pa sem kar šokirano prebiral maila, ki sta pristala v  mojem nabiralniku. V obeh je bila namreč povezava do stripa na blogu. Ja nekdo me ima očitno zelo rad, da je sprožil to mail verigo.

Naj brano
Uh, pri navajanju naj branosti zapisa se zlahka zgodi, da se nekaterim zapisom zgodi krivica, a le zato, ker imajo krajši rok objave, kot zmagovalec. V prevodu je torej nekako logično, da je v prednosti zapis, ki je bil postavljen marca pred tistim decembra in šele enak pretečen čas bi lahko bil pravično merilo, kateri je bil bolj bran.
Ampak, kakor obračaš je bil naj bran zapis bloga za 2011 : Ekskluzivno blogersko – Matic Munc zelo osebno

Naj komentirano
Število komentarjev se je letos sicer povečalo, največ pa jih je prejel zapis – Cerkev zlorabila dan posta in molitve

Naj anketa
Tudi ankete, druga letošnja blog novost, so bile odlično zapolnjene. Največ glasov pa je bilo oddanih pod anketnim vprašanjem – Nastop katerega kandidata/kandidatke te najbolj prepriča v predvolilnem času ?
Vsak je lahko, kot po navadi, oddal zgolj en glas na mesec, v zmagovalni anketi pa ste oddali vsem kandidatom skupaj 8276 glasov, od tega zmagovalcu ankete in bodočemu državnemu zmagovalcu Zoranu Jankoviću 2633.

Naj lajkan
Najbolj FB lajkan, torej včeškan, zapis je letos z 91 glasovi postal –  Zoran Janković gradil in bil nagrajen, Janez Janša rušil in bil zrušen

Naj Fackoti
Letos sem dodal tudi Facebook verzijo bloga, ker me je pač firbec, koliko bolj utegne blog biti zaradi tega bolj grajan ali všečkast. Začuda graj ni bilo, razen kakšne za slovnične popravke, kar se sicer dogaja vsako leto in nisem prepričan, da imam namen to popraviti.
Je pa v slabe pol leta to FB orodje na blogu sprejelo trenutno 33 fackotov, ki ste všečkali celoten blog in ne le kakšen zapis  in hvala vam za to. Vseh zaenkrat 33 ste lepo vidno shranjeni na blogu v Vedno več najboljših….ker to dejansko ste.

Ok, to je bilo to za letos in očitno je, da se mojega bloga recesija izogiba.
Kaj pa napoved za naslednje leto ? Hja, je ni. In to namenoma. 5 obletnica se namreč ne praznuje vsak dan. Gotovo je le, da ostajam zvest tradiciji načina objavljanja zapisov, kar pomeni v povprečju tri objave na teden, za vikende, praznike in počitnice pa zapisov ni ni….za vse ostalo pa, u bejbi uat a big surprajz….
Zdaj pa na juriš na nove zmage in, saj veš – Hvala ti, da si.

Don Marko M

httpv://www.youtube.com/watch?v=V0m_iMt5qbo

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Tako smo se blogersko zabavali v 2011…..

  1. Don Marko M hvala tudi vam za popestritve.Vaš blog redno berem leto in pol in tokrat prvič puščam komentar.Vaše pisanje mi je dalo nove dimenzije pogleda na življenje.Tudi moj partner je izjavil,da sem postala bolj samozavestna in težave začela reševati z nasmehom,kar sem se naučila iz vašega humorja,tudi tistega ciničnega.Hvala vam tudi za zapis Dama v rdečem,ki je naravnost odličen in ga kar ne morem nehati brati,ker je tako slikovito spisan.Želim vam še zajetnih kvalitetnih zapisov in prijetne praznike.Srečno 2012!
    Lepo pozdravljen
    Meri

  2. Don,kaj drugega ti naj rečem kot,da si kot vino iz leta v leto boljši.;) Veselim se tvojih novih blogov in naših novih srečanj.Tebi in tvoji družini pa želim srečno Novo leto!

Leave a Reply

Your email address will not be published.