Če hočemo volitve 2012, 2013, 2014….

Če hočemo imeti večinsko in učinkovito vlado, potem so volitve neizbežne. Če hočemo imeti trezne in odgovorne politike, potem so volitve neizbežne. Če hočemo imeti politike spoštljive do lastnega naroda, potem so volitve neizbežne. Če hočemo politike, ki se ne bodo uklonili zunanjim pritiskom in ponosno (za)ščitili državljane naše male podalpske, potem so volitve neizbežne. In če hočemo politiko brez Viranta, Novakove, Erjavca, potem….

Ja, potem so volitve sploh ne samo neizbežne, ampak že nujno obvezne.

Od padca vlade je že 4 mesece, a predsednik vlade je še vedno – Borut Pahor. Ja, to zdaj ni več smešno, čeprav se Pahorju smeji. Jasno, da se mu smeji, saj bi mu lahko v trenutnem tempu parlamenta uspelo celo odpikati celoten mandat. Kar na prvi pogled izgleda noro smešno. Manj smešno in zelo noro.

Pahorju se tudi glede plače godi dosti bolje, kot prej, ko je bil “samo” predsednik vlade. Zdaj pospravlja v žep mesečno 8 tisočakov, ker ima pač še funkcijo svetovalca, poleg poslanskega statusa in še vedno opravlja dela predsednika vlade v odhodu. In tako bo vse dokler poslanci ne izvolijo novega predsednika vlade in večino novih ministrov.

In v tem času Pahor pridno vlaga in predlaga cele šope intervencijskih zakonov, ki so še njegova dediščina izpred volitev. Zanimivo, da te Pahorjeve zakone naši izvoljeni poslanci sprejemajo po tekočem traku in nimajo nobenih težav pri večinskih usklajevanjih.

Zakoni, katere sprejemajo, so hudi udarci za socialo v družbi, kakor tudi za podjetniški sektor, ki že itak razpada po šivih. Zakoni pač, ki (spet) koristijo predvsem bankam in EU, dosti manj ali nič pa državljanom naše male podalpske in podjetnikom. In Pahor ima teh zakonov v pripravi še za vagone nemško-franscoskega vlaka, kar pomeni, da mu utegne  uspeti vriniti v prakso tudi dodatno kopico Mussomelijevih zakonov.

Človek se potem vpraša, kako je sploh mogoče, da poslanci tako vneto sprejemajo zakone Pahorjeve zapuščine večinsko složno, obenem pa nikakor složno ne zložijo novega predsednika vlade, posledično vlade in ministrstev.

Razlog je verjetno precej banalen – novi poslanci bodisi nočejo, bodisi niso sposobni ali kar oboje, kreirati in sprejemati intervencijskih zakonov in ta del odgovornosti raje prepustijo nekomu, katerega itak ne bo več in bodo potem, ko bo narodu pošteno prekipelo, lahko rekli, da so tej zakoni Pahorjeva zapuščina. Kar seveda ne spremeni dejstva, da so jih ravno oni sprejemali.

A dosti bolj očiten je scenarij boja med Mussomelijem in Jankovićem. Američani nočejo Zorana Jankovića – ker se ga enostavno bojijo. Zavedajo se pač, da Jankoviću ne bi mogli vsiliti nič ameriškega, še hamburgerja ne, s tem pa bi se tudi končalo ameriško rovarjenje po slovenski grudi, ki nas je do sedaj že predrago stalo.

Jankoviću sicer nekateri generiki očitajo balkansko neuklonljivo držo, a prepričan sem, da naša mala podalpska, sploh v teh časih, potrebuje neuklonljivega, pravičnega, samozavestnega in odločnega vodjo, ki bo te svoje vrline vcepil tudi tradicionalno nesamozavestnim Slovencem. Janković lahko ustvari složno Slovenijo, kar pa sploh ne diši ne kavbojem, ne slovenskim političnim kavbojem.

Pahorju to ni uspelo, Janši pred njim tudi ne. Prav nobene možnosti pa ni, da bi te vrline karakterja kdaj prikazali Virant, Novakova in Erjavec. Janši, Virantu in Novakovi pač ne hodi po glavi nič drugega, kot pribijanje lastnega ljudstva na sramotilni steber in razprodaja Slovenije kavbojem. Erjavec je pa itak E rjavec.

Prihaja drugi krog volitev predsednika vlade, ki utegne biti združen z tretjim krogom. Prihaja torej nova verzija realiti šova norčevanja nekaterih poslancev iz lastnega ljudstva, ki ta njih norčevanja plačujemo. In če že poskušajo nekateri prikazati, da je bila prva lajt verzija parlament šova samo klon nekoč že videnega, potem bomo tokrat lahko videli tisto hard verzijo.

Čeprav bi si človek mislil, da bolj podlo Virantovo, Novakovo in Erjavčevo ne gre. Eeeeee, pa bo šlo. Le da bo tokrat vse odvisno od ene same majhne, a usodne malenkosti.

Virant, Novakova in Erjavec se namreč hudičevo dobro zavedajo, da se lahko, kar velja tudi za njih stranke, v tokratnem primeru neizvolitve predsednika vlade bodisi v drugem ali tretjem krogu, za večno poslovijo od parlamenta in gredo po poti Zares, LDS……v nepovrat torej.

V primeru neizvolitve predsednika vlade namreč nastopijo – nove volitve. In prepričan sem, da ne obstaja trezen, razumen, samospoštljiv in oplemeniten vrednot državljan naše male podalpske, ki bi na novih teh predčasnih volitvah dal glas Virantu, Novakovi in/ali Erjavcu. In tokrat se bo nad šou potezami omenjenih, v reševanju lastne kože, po mojem križal celo hudič osebno.

Sam sicer sploh ne dvomim, da bi imeli idealen parlament, če bi v njem sedeli zgolj poslanci PS, SDS, SD in SLS. Težko mi gre to z jezika, ampak moram priznati, da Janša enostavno mora biti v parlamentu, sploh, ker je že zdavnaj prebrana knjiga destrukcije in nenasitnega pohlepa, a, za razliko do Viranta in tistih omenjenih, tega Janša nikoli niti ni skrival. In v svoji predvidljivosti mu tu pa tam vseeno uspe povedati kakšno špicljevsko informacijo, ki lahko koristi tudi ljudstvu.

Tako, kot ne dvomim, da ljudstvo vse premalo uporabljamo možnost predčasnih volitev. Namesto, da bentimo nad raznimi Viranti in podobnimi, bi se morali zavedati, da imamo krovno možnost kadar koli sklicati volitve in preko njih odstraniti iz parlamenta razne Virante.

In če misliš, da so volitve drag šport, katerega si kao ne moremo privoščiti, potem mislim, da se motiš. Volitve nas res stanejo 4 milijončke, kar ni malo denarja.

Ampak, zaradi Viranta, Novakove in Erjavca vsi državljani pušimo itak 4 milijončke. Z eno samo razliko. 4 milijončke izgube, torej škode, nam omenjeni pridelajo za vsak dan posebej. Zdaj pa seštevaj. Saj niso bili zato izvoljeni, kajne ?!

Nove volitve pa bi po mojem morale biti tudi ne glede na izid tega drugo, tretjega kroga poslanskih volitev za predsednika vlade. Ker je jasno, da Virant, Novakova in Erjavec nimajo namena nikoli odnehati s svojim svinjizmom, torej nimajo kaj iskati v parlamentu, razen v dnevih odprith vrat za državljane.

Ker, če nismo sposobni izbrati in/ali zamenjati kadarkoli politikov, ki so zgolj škodljivci, namesto, da bi delali za in v imenu lastnega ljudstva, potem ni nič narobe s tistimi takšnimi politiki – je pa vse narobe z nami.

Don Marko M

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Če hočemo volitve 2012, 2013, 2014….

 1. Če bi bil Virant edini moški na svetu in jaz edina ženska na svetu bi ga ribala kot kislo zelje po ribežniku,ker je sramota za moški svet.Sem takoj za volitve če ni druge možnosti,da ne gledamo več Virantov v parlamentu.Tista Novakova je pa dela sramoto ženskemu svetu.
  Mucek,ti si pa lepi. 😉 🙂

 2. me je sram k sem se nasrau in viranta volu. zihr nkol več njega in takšne.dobra slika evolucije našga parlamenta ha ha

 3. Naši politiki so dno. Vsi,od levih do desnih,od prvega do zadnjega. Izginite podlasice podganaste. Pa svoje dogmatične ovce vzemite s seboj.

 4. Mussomeli izjavil Janković nima dosjeja.Tole muči američane ker nimajo nč tašnega da bi ga lahk premikali kot šahovsko figuro kot Janšo in Viranta.Viranta se lahk rešmo še pravi čas sam na volitvah.

 5. Volitve,volitve,volitve.Tudi tri krat letno,če potrebno.Dokler ne počistimo parlamenta teh luzerjev.Cenejši je prazen parlament,kot plačevanje teh luzerjev.Saj moramo šparat.

 6. Najbolj učinkovit je prosvetljeni absolutizem, dokler je prosvetljeni. Rezultat volitev je tudi odraz stanja duha in politične orientiranosti volilnega telesa. Voditi neko politiko mimo interesov EU in Amerike je utopično in vodi v osamitev države ala Albanija in Romunija v preteklosti. In ko bo padel standard, ko ne bo več deviz za potovanja v tujino in nabavo uvoženega blaga, se bo ponos gospodarjev na svojem hitro pozabil.

 7. V letu dni smo uspeli zrušiti vlado in reforme,izpeljati predčasne volitve, ki so odnesle verjetno edinega poštenega premierja ter dobili komedijo zmešnjave pri iskanju novega,boljšega mandatarja.
  V parlamentu pa imamo 2/3 novincev,kateri še danes po več kot mesecu dni sploh ne vedo kaj tam počnejo.
  Mene je groza!!!
  Hočem nove volitve,pa naj stane kar stane. Na dolgi rok bo to sigurno najcenejša možnost.

 8. Sami klovni. Če je to vse, kar Slovenija premore, se nam slabo piše!Volitve pa popucat dokler je še čas.

 9. Winston Churchill je bil med zmagovalci druge vojne, pa mu ni šlo na volitvah. Prizadelo ga je, vendar se je raje kot politike lotil pisanja spominov in postal nobelovec.
  Tudi De Gaulle je (sicer drugič) dobil košarico na volitvah in se je umaknil.
  Le Janša (vem, da zgoraj omenjena žalim s to primerjavo) se noče umakniti in si vzeti čas za vzgojo svojega podmladka.

 10. Če bi bile volitve danes :

  Ninamedia
  PS 28%
  SDS 21%
  NSi 3,2%
  DLGV 3%

  Delo
  PS 21%
  SDS 18,6%
  DLGV 5%
  NSi 4,8%

  FUDŠ
  SDS 16%
  PS 15%
  DLGV 3%
  NSi 2%

  Če upoštevamo s kakšno podporo je Virant štartal pred tremi meseci, to je cca 20 procentov, sedaj pa je na tri, potem je to do sedaj daleč največji padec katerekoli stranke v tako kratkem času v zgodovini parlamentarizma v Sloveniji. Pridite volitve.

 11. Stric Marč

  eno je delovati z upoštevanjem določenih interesov EU in/ali USA, drugo je delovati zgolj v in za interes EU in USA…zadnjih 10 let naši politiki delujejo zgolj v interesu omenjenih in to nas je pripeljalo, kjer smo danes….
  in ko že omenjaš primere izolacije…..Švica je primer, kako se vse da, tudi brez zgolj uklanjanj mehanizmov interesov EU in USA, pa niso doživeli nobene izolacije, imajo pa svoj mir, ponos in uspešnost……torej se da, s pravim načinom, tudi omenjenima reči ne, ko to ni v interesu naše državice…
  in ko bomo tudi mi imeli takšne politike, potem bomo (končno) lahko kralji na svoji zemlji…..do takrat pa si bodo interesno masturbirali zgolj EU, USA in nekateri naši politiki in njih botri ozadja, naše ljudstvo pa itak zaradi tega že skoraj v polovici trpi pomanjkanj……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *