Mirno ! Janez Janša na prvem tiru…..

Recesije v Sloveniji ni. Prišel je namreč čas, ko prve predvolilne besede Janše meso postajajo. Celo dosti prej od pričakovanih 100 mirnih dni. Čas, ko se njegovi zagriženi volilci sicer vedno bolj skrivajo v mišje luknje, ker dejanj se pač ne da spremeniti. In če se po jutru dan pozna, potem bo noč prehitela dan. Janez Janša se je začel rediti. Snedel je namreč še vsako svojo besedo. Začel je s tisto, da bo treba zelo varčevati, Najprej v birokratskem delu. In je začel. Prva poteza je bila dvigovanje plač svojim uslužbencem za 20% in več. Do prvih 10 jih je bilo sicer zabavno šteti. Potem je…..

pokazal, kako bo po njegovem delovala socialna kapica. Prejemniki socialnih transferjev vseh oblik so namesto kapic dobili na glavo žezlo. Številke pač vse prenesejo. In po Janševem bi morali delodajalci uporabljati delavce kot video igrice – ko ne rabiš pač ugasneš.

Seveda zna biti Janša tudi dobrotnik po potrebi in zato je začel dodatno nagrajevati svoje uslužbence. Tiste, kateri so imeli po nekaj mesecev do penzije je poslal na zavod za 80% plačo in jim zraven primaknil še odpravnine od 6 pa navzgor tisočakov.

Odkar je Janša postal premier, se cene naftnih goriv in življenskih stroškov samo še dražijo in vsaj po tem smo že v skupini najbolj razvitih evropskih držav.

Zlato pravilo (fiskalni zakon) pristaja v Ustavi – da bo vsaj v ustavi zapisano tisto, kar bi sicer moralo biti v glavah naših politikov z Janšo na čelu.

Janša je tudi računalniško zajetno poosodbil uslužbence parlamenta. Zdaj jim mora samo še diplome kupiti.

In Janša napoveduje…..

Zvišanje davkov. Varčujemo pač.

Pokojninsko reformo. V natanko tisti Pahorjevi podobi, katero je Janša označil za nikakvo. Juhu, še en referendum.

Ja, prišel je čas, ko bo treba mesečno izvajati primerjalnost Janševih predvolilnih obljub in dejanskih praktičnih izvedb.
In, da ne bo nesporazuma – mnenja sem, da je Janez Janša zelo sposoben v napadalnih taktikah. Sposoben je tudi v podcenjevanju. Vojaško sposoben.

A vojak ne pomeni obvezno tudi bojevnik. Vojak še nikoli ni bil dober gospodar, sploh ne takšen, da bi (po)skrbel za blaginjo ljudstva.Vojak je pač navajen samo vzeti in nič dati. In Janez Janša je samo vojak.

p.s.

Na predčasnih volitvah bom dal glas Janši……da bo imel vsaj en glas….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published.