DeSUS je zanič in zahteva odstop Karla Erjavca

Te besede je včeraj uporabil Erjavčev Korl za stranko DeSUS in če je le te uporabil kar predsednik stranke osebno, potem nimam nobenega razloga, da bi mu oporekal ali ne verjel. Tej Erjavčevi izjavi, da je DeSUS zanič, očitno nimajo namena oporekati niti v odboru stranke, niti člani, niti njih volilno telo. Očitno se strinjajo z mnenjem njihovega predsednika. No, prav vsi niso brez ponosa in časti. Z Erjavcem se namreč ne strinjajo Primorci postojnskega odbora stranke, katerega člani in vodstvo so protestno odstopili…..

Odstopil ni le predsednik postojnskega odbora, ki sicer v najbolj sveži izjavi ostro obsoja dejanja Simčiča in Erjavca in zahteva odstop obeh. Takšno je pač najnovejše stališče Primorske regije DeSUS-a in, pravim, še dobro, da obstaja Primorski ponos v tej deželi.

Od kar je predsednikovanje DeSUS prevzel karel Erjavec je ta stranka upokojencev v bistvu zelo živahna za upokojence, po lumparijah pa prekaša celo vsak mladinski pogon. Afera na afero, katere Erjavec sproža serijsko v non limit verzijah so pripeljale stranko na najnižjo možno stopnjo, ko je s skrajnimi napori komaj preskočila volilni prag.

A vse to upokojencev očitno še ni streznilo, čeprav je Erjavec v teh letih izboljševal zgolj osebni položaj, nikakor pa splošno upokojenskega. Še več – z vsakim letom Erjavca upokojenci izgubljajo vedno več in več, od svojih pravic do penzij in vse vmes.

Povod tokratne afere je srednješolsko spričevalo multi izobraženega člana stranke Ivana Simčiča. Problem seveda ni toliko v spričevalu, ampak v tem, da ga sploh ni.

Vsaj ne legalnega. Ponaredek pač. Čemur sicer rečemo goljufija in je po zakonu kaznivo.

V vsaki državi EU bi Simčič zaradi takšne poteze izgubil vse nazive šolske izobrazbe, ostala bi mu le tista osnovnošolska. Ampak tukaj ima pač svojega predsednika Karla Erjavca, ki daje zanj besedo in roko v ogenj, da spričevalo Simčiča ni ponaredek, čeprav je Simčiča ravno zaradi tega istega ponarejenega spričevala Ejavec zabrisal iz službe, ko je še vodil obrambno ministrstvo.

Vsej tej blamaži bi se sicer Simčič lahko izognil kar sam že v kandidaturi na volitvah, kjer bi lahko kandidiral z osnovnošolsko izobrazbo. Nikjer namreč ni zapisano, da je določena izobrazba pogoj za kandidiranje na volitvah in sedenje v parlamentu.

Karlu Erjavcu pa je sigurno povsem jasno, da je s to svojo držo tudi dokončno pokopal DeSUS na naslednjih predčasnih volitvah in DeSUS bo rešilo le, da se rešijo Erjavca.

A obenem ne gre pozabiti, da je ta afera Simčič predvsem navadno prodajanje megle tudi Janševe vlade, ki v senci te afere razkazuje svojo popolno nesposobnost vodenja te države in posledično pozornost javnosti preusmerjajo na banalnosti poslovnega vidika, čeprav moralno zelo pomembne.

Janez Janša, veliki šef, katerega odgovornost in dolžnost je tudi temeljito in učinkovito odreagiranje v takšnih Simčič/ Erjavec primerih je pač še enkrat več dokazal, da nima ne načelnosti, ne moralnosti. Poskušam ga razumeti. Če bi namreč hotel brisati Simčiča, Erjavca in podobne, kot je tistih 22 tisoč Izbrisanih, bi moral namreč najprej začeti v svojih parlamentarnih vrstah. Ampak kaj bi mu potem še ostalo od vlade ?!

In seveda ni pozabljeno, da je barbika Pahor expresno počistil Erjavca iz položaja ministra, čeprav se mu je očitalo mehkejšo roko od Janše.

Don Marko M

24 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “DeSUS je zanič in zahteva odstop Karla Erjavca

 1. Rešili smo se Jelinčiča, Golobiča, Kresalove, zdaj je na vrsti Erjavec,da kje drugje koga drugega zajebava.Potem se rešimo še Novakove in bomo na poti normalizacije.

 2. Meni je tega idiotizma Erjavca že čez glavo in upam,da bodo v stranki Desus vsaj toliko normalni in odgovorni,da se rešijo čimprej Erjavca in Simčiča če sama nimata toliko spoštovanja,da odstopita.Mene tudi zanima,zakaj Janša ne ukrepa ker je zaradi tistih dveh drekačev cel parlament oblaten.Zna pa biti da je kot praviš tudi ti Don,da Janša nima jajc čeprav se kokošje obnaša.Lp

 3. Zoran

  vsekakor je bolje biti na poti normalizacije, kot v fazi konstantne stagnacije…..tvojemu seznamu dodajam le še Viranta…..

 4. Tine

  “reševanje” Erjavca in Simčiča ima zaporedje…..najprej sta dolžna sama odstopiti, kar je ob njunem poraznem karakterju bolj misija nemogoče….torej sledi stranka Desus, da ju razreši članstva in se rešijo blamaže, ki bi jih dolgoročno izbrisala iz politične parlamentarne scene…..če po nekem čudežu njim ne bi uspelo razrešiti obeh, pride na vrsto veliki Janša, ki mora oba pozvati k takojšnjemu odstopu, če pa ne bi hotela, pa ju mora razrešiti takoj…..in na koncu smo tukaj še volilci, ki komaj čakamo na referendum za predčasne volitve…..nekdo v vrsti bo zagotovo ukrepal in jima odpovedal gostoljubje ugodja parlamenta….

 5. Billy

  tebi je dosti, meni že preveč…..Erjavca mislim….pa tudi brezjajčnosti Janše…..Simčič itak dela zgolj, kar mu Erjavec diktira, torej nikakor ne more več biti nedolžen…..

 6. Kaj sta povedala dr. Žnudaršič in Rezman pred dvemi leti o Erjavcu? In izstopila.
  Gospod Erjavec, diplomorani pravnik je v času, ko je bi namestnik varuha čp ocenil, da Ministrstvo za zdravje s tem, ko je 9 let z laganjem preprečevalo skrajšanje časa začetka oživljanja ljudi, ki se ga doseže z uporabo motorja, ni kršenje ČP.
  30 julija lani je v DZ stranka DESUSa glasovala proti sprejemu zakona, po katerem bodo imele lokomotive spredaj LED bliskavke. Predvsem starejši ljudje slabše vidne lokomotive težje opazijo. In njihov predstavnik g. Erjavec je svoje spuntal, da so poleg SDS in nacionalne stranke glasovali proti.
  To, kar sedaj govore nekateri upokjenci, je vsem kolikor toliko funkcionalno pismenim kot dr. Kožuhovi, Zvezi društev upokojencev…. jasno najmanj 7 let. Osebno nimam proti temu gospodu nič, je pa tragično, da so ga nekateri podprli na volitvah.
  On sploh ne ve, kaj je pokojninska reforma, na ocnovi nasprotovanja kateri si je kao nabiral politične točke malo manj razgledanih volilcev. IN ko je zajebal reforme, se je uslul plaz, ceno katerega sedaj plačujemo državljani. Kreditne obresti za kratkoročne so 8,1%. (osem odstotokov in pol!!!)
  On sedaj ne bo odstopil, ker ne razume zakaj bi moral. Enako kot zagovarja tistega diolomiranega natakarja. Kretenizmu šte 1 novejše zgodovine, nakupu Patrij je bil gospod z izboro ključnih kadrov, ki so o tem odločali, krstni boter. IN ko so Finci videli, kakšnega kupca imajo, so nam kar stare prebarvali in poslali sem dol.
  In to je tip človeka, ki naj bi bil na ministrskem položaju države? Zanj ni ključno, kaj zna delati ampak da so ga ljudje izvolili. Kot nam je, nam je pe vedno prelepo.

 7. Ja, kaj pa Jasnič? Vse tri je treba takoj odstavit. To bo še sranja. Vsi trije so navadni pokvarjeni in nič vredni prevaranti. Dol z njimi, ker imajo nas za drek od dreka.

 8. Mitja

  mislim, da Erjavec, tako kot Simčič, zelo dobro razume, zakaj bi moral odstopiti….tako zabit pa spet ni, čeprav nam nenehno, pred bliskavicami sploh, demonstrira kekčeve ukane in naravnost direktno žali intelekt državljanov….
  in ker je možnost njegovega in Simčičevega samo odstopa možna v zanemarljivem promilu, je ta štos postal problem velikega šefa Janše…..
  ne pozabimo, Pahor je Erjavca ministrsko zelo hitro (raz)rešil ob njegovih podobnih butnskalastih dogodivščinah…..
  torej je, vsaj zaenkrat, Pahor imel bistveno več prašnikov, kot Janša, ki še vedno molči, namesto, da bi opravil svojo šefovsko dolžnost…..

 9. Vaš gnev je povsem upravičen. Tudi sam imam podobno zgodbico.
  Moj pes se je brez moje vednosti vpisal na filozofsko fakulteto in jo tudi končal z bleščečimi ocenami. Sedaj pa se je ugotovilo, da je ponaredil rojstne podatke, in zamolčal, da je prazaprav pes.
  Na F.F. so sklicali modro vodstvo, ki bo s pomočjo profesorjev iz pravne fakultete poskusil razrešiti neljubo gnusno prevaro.
  Ne bo jim lahko – ostaja pa upanje, da bo cvet slovenske inteligence ustrezno kaznoval kosmatinca.

 10. ja točno – saj to pa je naš politični svet ali ne – mi pa smo izgubljeni pastirji hahaha

 11. Eno samo komunistično nakladanje. Zakaj ne napišeš nekaj o M. Cviklu, Jakiču, Periču….., ki so ravno tako ponarejali in prepisovali.
  In zopet pluvanje po Janši. Kako ti je? Mogoče zato, ker si “njihov” in moraš dodati še svoj pljunek, da to potrdiš. Zelo zanimiv bi bil tvoj blog, če bi bil DeSUS član Jankovičeve koalicije. Vidiš, tudi tebi manjka etike in morale. Zanimivo pa je vprašanje kakšne imamo fakultete, če se lahko vpiše vsak – tudi brez uradnih dokazil.

 12. Manca

  pač ne pišem o tistem, o čemer pišeš ti…..lepo pa, da se v zadnjem stavku strinjaš, da ima Simčič pač ponaredek in to še kupljen….
  tvoja trditev o mojem morebitnem pomanjkanju etike ali morale je seveda plod tvojega pogleda, za katerega sicer pravim, da imaš težave z vidom, ki je zgolj posledica že skrajno omejene pripadnosti svojemu velikemu vodji….

  vsako tvoje namigovanje na mojo morebitno naklonjenost levici lahko kadarkoli zlahka ovržem, saj sem bil verjetno prvi bloger v Sloveniji, ki je od Pahorja zahteval da odstopi in to skoraj dobro leto pred predčasnimi volitvami…..

  kot sem zahteval, da to isto storita tako Golubič kot Kresalova zaradi svojih laži in verjamem, da si za omenjene tri tudi ti vneto navijala, da izginejo iz parlamenta….
  zakaj torej zdaj furaš dvoličnost in tisto česar mene obtožuješ, če pa gre tudi v tem primeru Simčiča in Erjavca za takisto laži….

  da imaš očitne težave z vidom oz.,da ti srce skrajno pristransko in nerazumno bije za tvojega velikega vodjo Janšo dokazuješ kar sama tudi v tem, da me obtožuješ nekega blatenja Janše, tudi v tem zapisu….
  heh Manca, če je zate blatenje to, da, brez vsake žal besede, zahtevaš in pozoveš na odgovorno ukrepanje rešitve problema prvega poklicanega za reševanje tega, v tem primeru tvojega Janše, potem to ni blatenje, ampak zahteva po odgovornosti izpolnjevanja predvolilnih obljub…..
  Janše sploh ni potrebno blatiti, on se s svojo nenačelno držo in še čim zakopava kar sam….

  verjamem pa, da ti je težko pri srcu, da ne moreš zanikati, da Janša že v prvem mesecu povzroča škodo in dela nasprotno tistemu, kar je je obljubljal pred izvolitvijo….
  ampak, saj je Janša sam napovedal predčasne volitve in ne vidim razloga proti, da mu ne bi izpolnili te želje, da bo vsaj ena njegova beseda postala izpolnjena natanko tako, kot je bila izrečena…..

  v bistvu se mi takšni tvoje sorte malo smilijo, ker enostavno niste sposobni preskočiti tistega dela inteligentne stopnje, ki razkazuje, da obstajamo in smo tudi takšni, ki se nam, milo rečeno, jebe za politčno levico in desnico skupaj in nas, torej me, zanimajo zgolj dejanja, kot primerjalnost izrečenih besed….

  o komunistih pa….hja, kaj naj ti rečem, razen da s takšnim etiketiranjem dokazuješ zgolj to, da živiš v nekem drugem 1000letju in na nekem drugem planetu….da si lahko vsaj malo olajšaš svojo obsedenost s komunisti te vabim, da si prebereš še ta moj zapis – Išče se komunist. Za vsako ceno !

 13. Don M.
  Pahorja in co. si pozival k odstopu, ko je iz Murgelj že padla odločitev o rezervnem “voditelju”. Takrat ste vsi levaki in kompletna 571 neodvisnih pljuvali po Pahorju. Sluzavo, ali ne?
  Kar se pa tiče “mojega” Janše pa te prosim, da navedeš argumente, kje je v tem mesecu tako zelo oškodoval Slovenijo!

  Vidim dobro! Nimam pa pojma kako vidiš ti skozi gosto rdečo kopreno, ki jo imaš čez oči. Lahko pa predpostavim, glede na tvoje bloge.

 14. Manca

  kje, kako in koliko je tvojemu Janši uspelo že v prvem mesecu oškodovati vse državljane, tudi tebe, sem pisal in ker ni tako dolgo nazaj, boš zlahka izbrskala po mojem blogu……

  in če bi ti res prebrala, predvsem pa res prebrala, kar seveda pomeni tudi razumela, moje zapise, potem mi v nobenem primeru ne bi mogla očitati, kar mi poskušaš……
  ampak, ne boš verjela, še dosti težjih primerov sem navajen iz Janševih vrst, tako, da nisi nobeno presenečenje, sploh pa ne sveže…..boš pa takrat, ko se boš vsaj potrudila razumeti tisto, kar ti človek pove namesto, da lajnaš log play brez long….

  in ker imam rad tudi ljudi, ti privoščim prijeten dan še naprej……

 15. se čisto strinjam s tabo, da nimaš kaj….če nimaš pač nimaš….porabila si tri komentarje, brez navedbe enega samega argumenta……poskušala si sicer replicirati mojim argumentom, ampak ti tudi to ne gre…..moram pa priznati, da ti gre odlično blebetanje….vsaj nekaj no, da se ravno ne da reči, da nimač čisto nič od kaj…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.