(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 6

Rekordi, tudi tej, so bili tisti, ki so zaznamovali minuli teden našo malo podalpsko. Prvi je padel kar na našem blogu, sredi sončnega dneva. Drugi v naši prestolnici sredi sončnega dneva. Tretji po vseh lokalnih prestolnicah, spet sredi belega dneva. Neobvezno v tem zaporedju bodo predstavljeni v nadaljevanju, kakor tudi (ne)pozabne izjave naših (ne)pozabnih. Pa poženimo…..

Rekord 1k je zatresel tudi tvoj priljubljen blog. Kako izgleda 1000 FB lajkov za članek sem doslej videl zgolj na tujih portalih. A od prejšnjega tedna se tudi blog Don Marko M kiti s prvim 1000akom lajkov za eno farsko objavo. Ker sem zaradi tega dejstva čisto prijetno zmeden, ti prijavljam mali velik hvala za oddan lajk. Častim pivo s 1000 mehurčki.

Rekordna je bila tudi množična udeležba Marša ob žici v prestolnici, kar je odlično in vzpodbudno za prihodnost tega ljudstva. Dejanja edinih pravih osvoboditeljev naše male podalpske je pač treba negovati, spoštovati in nikoli nikakor dovoliti, da bi jih kdo kdaj poskušal teptati. Rekord je tako seštel več kot 40.000 udeležencev  56ega pohoda po Poti ob žici okoli Ljubljane. In ja, okupatorjev tokrat ni bilo na spregled, ker so dopustovali v Grčiji.

NK Maribor je z vijola večerom proti Olimpiji znova in spet potrdil osvojitev naslova prvaka Slovenije. Volaš in Velikonja, Primorci, sta zapečatili zeleno Olimpijo. Tudi kot navijač Maribora oddajam vse čestitke v štajersko prestolnico.

V Kopru smo praznovali vsakoletni rojstni dan Kopra, občinski praznik torej. Letos sicer brez opevanih palm, ki so ob že prejšnji nekoristnosti, postale končno koristne – za kurjavo toplarne na Markovcu. Namesto njih bomo dobili – nove palme in minus 300 tisočakov zanje v občinski blagajni. Občinskemu prazniku v slavo so se tako še 1x več v mestnem gleališču zbrali pomembneži, ki to niso obvezno tudi za ljudstvo. In slavnostni govornik je bil – Zoran Janković. Dvoma o tem, koliko je Koper ljubljanska podružnica, ne bi smelo biti več. V vsej pompoznosti pleh muzike pa je na Titovem trgu nažigala Tommy gun Bluz Brodersov. Kar je bil , vsaj zame, najboljši del proslave. Yeah….

Janševa vlada je popustila sindikatom. Ali pa so sindikati popustili vladi. Janševisti so razočarani, ker so pričakovali veliko čistko njih velikega vodje, dobili pa zgolj brisanje že zapečeno odležanega prahu. Ljudstvo je pričakovalo veliko čistko vlade od Semoliča in Štruklja. Namesto tega je Semolič delovnemu ljudstvu priboril dela prost 2. Maj, za kar je žrtvoval 2. januar, plače, plačanih prispevkov in socialne varnosti pa delavci itak ne rabijo. Štrukelj pa je podpisal odpoved 2000 javnim uslužbencem v zameno za 7% znižanje plač. Pogajanja so bila vseskozi na ostrici noža, ki je bil spravljen v toku.

Odbor za pravosodje, javno upravo in lokalno samoupravo je na nujni seji , poudarek na nujni, naložil poslancem, da Državnemu svetu odobrijo :
– nakup službenega avtomobila v vrednosti 33.360 € in dveh računalniških strežnikov za 15.760 €
– najem prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in na Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 € letno
– nakup računalniške opreme za 545.000 €
Jaz bi gospodom dodal še brezplačno uporabo Falcona za vse možne smeri. Da se vživijo v filing letenja, tudi, ko bo Falkon miroval v hangarju.

Janša je predstavil letošnji proračun, v katerem izstopata 7,9 milijard prihodkov in 9 milijard odhodkov. Kako že trobijo Lunini vladni poslanci s svojim Janšo na čelu ? Aja – ne moremo si dovoliti živeti, da bi porabili več, kot zaslužimo. Janša, ti si genij.

Teden so zaokrožili  Pankracij, Servacij in Bonifacij z napovedjo Indijanskega poletja, skozi teden pa so drsele, znova in spet, (ne)pozabne izjave iz ust kronanih poslancev :

Franc Pukšič, o nujnosti sprejetja fiskalnega pravila v Ustavo:
“Brez dela ni jela. Nekateri pa bi jedli in nič delali.”
( e moj Franc, ti si čudež. Čudež, da kot poslanec še nisi umrl od lakote)

Mladi forum SD svojemu šefu Pahorju pred kongresom SD :
“Se vam ne zdi, da je počasi dovolj? 15 let. Koliko bi še radi? Še en mandat, dva?”
(opa mladinci, malo spoštljivosti do velikega šefa bo treba, še ta dva tedna. Pahor bo itak dobil še dva mandata, za zasluge – prvega v Trenti in drugega  v Berlinu. In počitnice na Brionih)

Gašpar Gašpar Mišič o svojem šefu :
“Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj.”
( valjda Mišiču, samo kaj, ko ti odpreš usta takoj ustaviš razvoj. Brezpogojno)

Karel Erjavec Borutu Pahorju o tem, zakaj je DeSUS rušil Pahorjeve reforme :
“Pokojninske reforme nismo podprli, ker je varčevala na plečih upokojencev.”
( ja Korel, te Janševe si pa podprl, ker varčujejo na žepih upokojencev)

Janez Janša o razvoju Slovenije 2012 :
“Socializem je dokazal, da država ne more biti garant razvoja.”
(aha Janez – naša pop kapitalistična samostojnost pa že 21 let dokazuje, da ni razvoja države. Garant)

Zoran Janković, o genijalnosti Janševih varčevalnih predlogov:
“Očitno nisem genij, ker mi ni uspelo v dveh dneh predelati vseh 400 zakonskih dopolnil.”
(Zoki, če tako praviš sam, tudi prav. Nisi genij, si pa župan prestolnice in šef volino najboljše stranke. Kot genij ne bi bil nič od tega)

Policija, o najobsežnejši zaključni akciji v zgodovini samostojne Slovenije:
“Prijeli smo vrh organiziranega kriminala v Sloveniji.”
(fino, gospodje policisti. Ker ne nasedam na vsako besedo, sem šel iskat potrditev vaše opevanosti v parlament. In vidim, da so še vedno vsi veselo brezskrbni na svojih mestih)

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 6

  1. Don,čestitam nam za 1k.;)Spet si odlično opravil,Pukšiča pa bi lahko prednostno poslali na Luno.Če je to tvoja inštruktorca za kitaro se boš zihr dosti naučil.;)Lp

  2. Oho mucek,saj sem vedela,da si poseben.S puncami ti čestitamo za prvih 1K lajkov katere smo tudi same prispevale in ti sporočamo,da te vedno bolj uživamo brati.Dobro kitaro si izbral. 😉 🙂

  3. Ivonca

    in jaz vedno bolj uživam, da me berete….kitaro pa šele izbiram….če mi jo bo kdo podaril za rojstni dan, bom prenehal izbirati in kar na inštruktorico skočil, torej na tečaj kitare sem mislil…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.