Requiem za vlado in sindikate

Po mesecih pogajanj raznih sindikatov z vlado, je izkupiček sledeč : sindikata Policije sta obdržala staro pogodbo, policajem so uredili plačilo polnega regresa, 25% več denarja za policijo, dvig plač policajem za 20%, poslej bodo prejemali tudi dodatek na uspešnost do 30% plače in noben policaj ne bo odpuščen. Štrukljevi sindikati so za svoj del JS podpisali – 8% znižanje plač, – 30% zmanjšanje materialnih stroškov in 5000 odpovedi uslužbencem JS…. Semolič pa je s svojim sindikatom dosegel 2.maj kot dela prost dan. Podpisano velja od 1. junija letos dalje. Janševa vlada je že od začetka prosila sindikate na kolenih, da komunicirajo z njo, nakar je kazala držo načelnosti nepopuščanja in je vse sogovornike obravnavala enako, ter jim enako razdelila. Ostal je še sindikat državljanov naše male podalpske, za katerega vlada sprejema referendumsko pravilo, po katerem bo lahko naenkrat dialogizirala z najmanj 40% volilno upravičenih državljanov. Da bo domino efekt nepozaben.

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Requiem za vlado in sindikate

  1. Mare mal prehitevaš.Policaji baje še niso končali,bodo zbirali podpise za referendum.Ga je Virant razpisal.

  2. spidi

    tudi EU si je privoščila čestitati novemu predsedniku v Srbiji še preden so se zaprla vrata volišč…..torej ni nič narobe, če si to privoščim tudi jaz….razlika je le, da v tem primeru ne podeljujem čestitk….

  3. Janševa vlada je čist na kolenih.Hrbtenice pa obraza itak nkol ni imela.Serjejo ga pa tolk,da jim je še OECD reku nej ga nehajo srat ker ga nbena vlada v eu tolk ne.Keri luzerji

  4. refleks

    važno, da Janševa vlada plačuje svoje postreščke, da naokoli vpijejo, da je treba varčevati, medtem ko Janša zapravlja….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *