Dan državnosti – praporščaki v Kopru

Janez Jajo Janša je postal prvi predsednik vlade, kateremu so na Dan državnosti odrekli poslušnost in podporo vsi borci, ki s(m)o, skozi različna obdobja prispevali svoj delež k osamosvojitvi naše male podalpske, od puntarjev, Maistrovcev, NOBejevcev, Tigrovcev, Severjev, osamosvojiteljev 91 in še dobrih 90% državljanov…..

Do nasledenje proslave predlagam pleničkastemu podmladku SDS in NSi nekaj krepkih učnih ur osnovnih dejstev zgodovine, Ljudmili Novakovi shujšanje za 40kg, Janezu Jajčku Janši pa sprijaznitev, da ni sposoben vodilni kader za to državo, kar so mu očitali nekoč že njegovi partijski šefi in je še danes jasno vidno, obenem pa vedno bolj škodljivo za kakovost življenja naših državljanov.

Za domačo nalogo pa se, SDS in NSi potrčki, naučite še našo himno in tudi praktično izvajanje le te vsak dan. Če pa ne razumete besedila himne, brez sramu vprašajte za prevod. Bonton manir obnašanja bo priložen.

Žive naj vsi narodi
ki hrepene dočakat’ dan,
da koder sonce hodi,
prepir iz sveta bo pregnan,
da rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak !

Rdeča zvezda pa se vrne na naslednji Dan državnosti. Še bolj rdeča in sijoča !

Prijetno praznujte spoštovane državljanke in državljani republike Slovenije.

p.s.

Slovenska vojska je 2. junija 1991 prisegla pod – ja, rdečo zvezdo na zastavah. Dokaz se nahaja na tem posnetku, od 6 minute dalje.

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Dan državnosti – praporščaki v Kopru

 1. Agregiraj se na Večerpovi blogosferi, mimogrede si to ti na sliki?
  Vse dobro

  Lordwales

  politični bloger, državljanski novinar, politični satirik, aforist in slab pesnik

 2. Nekoč, na Dolenjskem. V osnovni šoli.
  Učiteljica vpraša Ivana Janeza Janšo :
  – Ivan Janez, kdo so bili partizani?
  – Partizani so bili hrabri borci za svobodo in so nam svobodo tudi prinesli.
  – Bravo Ivan Janez. Kdo pa so bili domobranci?
  – Moj ata, dedek, stari stric…

 3. hmmmmm……..
  …..si mogoče že kdaj videl kak simbol NOB, rdečo zvezdo…. na proslavah priključitve Maribora k domovini? čisto so prikrajšane in nezanimive, ker jih ni:)
  Si mogoče že videl amerikanca na 4.julija skakat z angleško zastavo?
  zakaj pa potem zraven ne pašejo še karantanjski simboli, simboli Ilirskih provinc…itd.
  glej pač, ne paše in pika in nevem kaj je to za ene tak haloooo, sej se lahko vsako leto udeležiš veččih proslav na katerih so borci NOB, zvezde, vsaj kar se pa same osamosvojitve 91 tiče bi pa bilo prav, da je ta dan namenjen osamosvojitvi 91ga in tu se stvar konča, ne pa da se zraven navleče še cel kup stvari, ki ljudi samo bega, razdvaja, in jim megli spomin!
  91ga smo se osamosvojili od juge in zame je bil to najlepši dan, brez partizanov, NOB…..

 4. Zahtevam ODSTOP celotne vlade, ker krši Ustavo Republike Slovenije, krši načelo svobode vesti in deli narod! To ni slovenska vlada!

 5. mladim nam gre že res na ku*** vse skupaj. Treba pustit zadeve za sabo in gledat naprej, zato pa mi je kar slabo ko gledam desne podmladke, saj so skoraj tako opranih glav kot Hitlerjugend! Edina razlika je, da so pussyi, ki seveda ne bojo za svoja prepričanja nikoli vzeli panzerfausta v roke 😉 Samo lajat pa znajo, lepo so naučeni.

 6. Zaradi te proslave sem izpolnil in poslal prijavnico za članstvo v ZZB NOB … ta proslava je pokazala koliko je pomembno, da to združenje ostane in ščiti zgodovinska dejstva, ki so nesporna. To bom od sedaj še bol s ponosom tudi počel. To kar počne SDS in NSi je gn*j od gn*ja…

 7. To z rdečo zvezdo je enako debilno kot bi rekel, da so vsi, ki so služili JLA proti Sloveniji. Bu*ale pač.

 8. Za mene to ni dan državnosti ampak dan, ki so ga fašisti Janša in Novakova oskrunla in naredila iz njega nek svoj zbor.. Namesto, da bi združevala Slovenije pa čeprav sta oba debilna revanšista od katerih je to težko pričakovat, jo samo kregata še bolj.

 9. Ne pozabimo da s tem dajemo posebej otrokom in našim bodočim potomcem slab vzgled. Kaj če se oni čez 50 ali 100 let odločijo (takrat nas verjetno več ne bo), da zbrišejo zgodovino od leta 1990 do recimo leta 2030. Se zato trudimo brisati zgodovino Slovenije pred samostojnostjo, da bodo čez mnogo let zanamci brisali zgodovino samostojne Slovenije?

 10. Una Novakova prav dela sramoto ženskemu rodu, za Janšo je škoda vsake besede, ker je brezupen primer.Prava črna ovca.Še dobro, da devetdeset procentov državljanov ne podlega njegovim glupostim.Vse najboljše Slovenija.Mucek,ti pa vedno na pravem kraju ob pravem času za slikat. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *