Enigma Janševih 10 + 100 končno rešena

Javna skrivnost je, da me je Janševa famozna rumeno modra enačba 10 + 100 mučila vse od trenutka njene premiere. Tako hudo, da bi segel po pomirjevalih sicer ni bilo, ker jih pač nisem imel. Sem pa na račun reševanja te enačbe prespal številne neprespane noči. Če sem se ponoči odpravil na wc, sem zadel vse, razen školjke. Tudi apetit mi je nekam izpuhtel in pojedel sem samo še tisto, kar je bilo na krožniku. Bil sem že na robu obupa in pripravljen, sicer težkega srca, priznati…..

Priznati, da je Janši končno uspelo v polni enostavnosti ustvariti nekaj, česar ljudstvo niti pod razno ne bo razumelo. Priznati, da je ustvaril nerešljivo enačbo z eno neznanko.

Priznam, da bi se ob morebitnem priznanju počutil kot balon, ki je sedel na bodico kaktusa. Zato sem zabrisal kaktus….

In raziskovalno novinarstvo je takoj postreglo s podatkom, da obstaja v Evropi 2012 socialno uspešnih projektov, ki nosijo oznako 10 – 100. Takoj je bilo jasno, da Janševih 10 + 100 ni, za spremembo, plagijat.

Od tukaj dalje je bilo vse enostavno. 10-im ministrom Janševe vlade sem prištel 100 dni vladanja in tako misteriozna Janševa enačba 10 + 100 se je naenkrat razgalila v polnem razkošju pomena :

Za 10 % vam bom podražil vse osnovne življenske potrebščine in vire, ter znižal plače in penzije. In tako 100 krat.

Don Marko M

Deli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *