Za RKC so ženske zgolj neumne sužnje

RKC še vedno zaničuje in uničuje ženske. Zanje so ženske, po srednjeveškem vzoru, zgolj sužnje, bitja brez vsake pravice. Reprodukcijsko orodje zadolženo širjenju članstva, a brez pravice besede. Še več. Ženske so zanje grešnice. Z rajsko Evo na čelu. Na hierarhični lestvici RKC so ženske na skrajnem dnu, zadolžene za suženjska opravila, brez vsake možnosti, ne glede na sposobnosti, da bi kdajkoli posegle po kakšnem, čeprav povsem upravičeno, uglednem in višjem položaju v RKC……

Ja, za Vatikan težave ne predstavlja pranje denarja, pedofilija, zaničevanje vsega kar ni katoliškega, ampak ženske. Sploh katoliške ženske, ki si upajo povzdigniti glas, namesto da bi pokorno molčale. Ženske, ki bi rade bile deležne več spoštovanja s strani katoliških alfa samcev.

Za RKC moške, ki so sicer zavezani upoštevanju enakosti Bogom, so takšne katoliške ženske – feministke. Satane. Čarovnice. Velja tudi za matere samohranilke, čeprav je bila devica Marija ravno to. In RKC čarovnice zažiga na grmadah.

A pred tem morajo seveda opravljati vsa možna dela po cerkvi, za nično plačo. Še več. Plačati morajo, da sploh lahko to delajo. Svoje prihranke mora ženska metati v župnikov mošnjiček tudi, če sama nima za kruh. Ampak zato je lahko počaščena, da zvečer župniku umije noge. Na kolenih, kakopak.

Ja, res zveni čudno, da katoliški šefovski moški, kolikor to pač so, ženske garbajo s kolom po hrbtu, te vernice pa jim v zameno še poljubljajo roko. Mar je res možno, da te katoliške ženske ne premorejo trohice iskrenosti, samospoštovanja, znanja in odločnosti, da bi se uprle takšnemu ravnanju, tudi po 2k letih ? Večina žensk tega očitno ne premore.

Ampak, našla se je skupinica žensk v RKC, ki to zmore. Vsaj začeti.

Prve so si upale na glas upreti moški sadistični tiraniji Vatikana v ameriškem Združenju katoliških redovnic (LCWR), ki združuje kar 80 % vseh ameriških redovnic. Zahtevajo pa edino logično – enakost, spoštovanje in napredek. Zahtevajo torej konec moške RKC diktature. Seznam njih zahtev je sicer kar zajeten, ampak vseeno izstopajo sledeče zahteve.

Redovnice zahtevajo uvedbo ženskih duhovnic. Zahtevajo tudi, da RKC dovoli ženskam prosto izbiro glede splava. Zahtevajo tudi, da RKC prizna homoseksualnost, brez vsakega obsojanja. Zahtevajo pa tudi žensko moč več besede tudi v vrhovih RKC, kakor tudi večjo moč besede in dejanj laikov.

A moški svet RKC je v odgovor takoj pokazal, kaj si misli o neumnih ženskih sužnjah RKC.

Nemudoma so sprožili preiskavo kongregacije za doktrino vere in zaključili – organizacija ameriških redovnic spodkopava verske nauke glede duhovništva, splava, homoseksualnosti in evtanazije, prav tako pa promovira določene radikalne feministične teme, ki niso v skladu s katoliško vero.

Aja, moški mačoti Vatikana so dodali še, da so redovnice preveč liberalne in spodkopavajo cerkvene nauke. Napovedali so celo sankcije zope nje. Mislim hej, kdo je sploh tem babam dovolil govoriti.

Ampak redovnice jim v svoji odločnosti niso ostale dolžne. Najprej so moškemu svetu Vatikana vljudno razložile, da se čudijo takšnemu njih odzivu v času, ko Cerkev pretresajo škandali s pedofilskimi duhovniki. Obenem so še dodale, da so pripravljene na dialog reševanja ženske vloge v RKC, a da ne odstopajo od svojih pogojev. Nadaljevanje zgodbe bo še zelo zanimivo.

In kako se slovenske katoliške ženske borijo za svoje pravice, spoštljivejši in pravičnejši položaj v RKC ? Hja, tako, kot sem zapisal, le brez deleža zahtevanega napredka omenjenih ameriških redovnic. Dodatno pa še, v svoji nesamozavestno neuravnovešeni neukosti, izživljajo svojo negativnost frustracij na vseh in vsem, kar ni katoliškega, praviloma na tistih, ki jim niso nič žalega storili ali celo nič. Seveda, zgolj zato, ker jim je moški del alfa samcev RKC tako naročil.

A da kje je v tej zgodbi Bog ? Lepo te prosim, zdaj bi pa že moral/a vedeti, da Bog ne veruje v RKC. Bog ne veruje v nazadnjaštvo. Amen.

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Za RKC so ženske zgolj neumne sužnje

 1. Mucek,ti to vedno tako enostavno poveš.Žalostno in resnično.Je še en razlog več zakaj ne bom nikoli članica tega rimskega harema.Mene tudi zanima kaj je v glavah teh naših žensk,da se pustijo tako gazit.
  Ameriške nune so super frajerke,še več takšnih. 😉

 2. Mene je najbl zmotil to, da je Devica Marija samohranilka,kar sploh ni res.
  Jst drgač tut nasprotujem homoseksualnosti,evtanaziji, splavu (razn v primeru,da je bila ženska posiljena) pa zarad tega nism nazadnjaški. Pač se mi ne zdi naravno stanje človeka,da bi mu bil všeč isti spol, ker vrsta tko ne more preživet. Pa ponavad je pri homoseksualcih v ozadju nekej,kar ga podzavestno žene, da nasprotuje seksualni naravi-zlorabe v otroštvu (da oče pretepa svojega otroka),posilstva ipd.

 3. kuodre

  a samo to o devici Mariji te je zmotilo?….če misliš, da ni res, pa povej kaj je res o Mariji….
  sicer lepo od tebe, da si predstavil svoja določena stališča o sicer pomembnih verskih vprašanjih, ki sploh ne bi smela biti verska….ampak, saj si razumel, da zapis govori o zaničevanju do žensk, katera si RKC privošči…..glede na to, da tega glavnega dela tematike o ženskah nisi niti omenil se lahko sklepa tudi, da takšno ravnanje moškega dela RKC odobravaš…..

 4. Men se ne zdi,da bi ble zapostavljene,zato tega nism omenil.
  Tle se ne gre sam za ženske,sej je RKC tut duhovnike zapostavljala, ker so imeli taka stališča. Če cerkev teh stališč ne zagovarja,potem ni važno kdo jih izreče,nima druge izbire,kot da jim nasprotuje, če ne želijo tega spreminjat. Zahtevat pa to,da bodo kr uvedli ženske duhovnice-če jih v teh 2000 letih niso, zakaj bi jih pa spremenil takoj,k nekatere,k si to želijo,povzdignejo glas. Men se ne zdi,da gre za zapostavljanje žensk ampak bolj za biti na svojem bregu in zagovarjati svoja stališča.

 5. svoja stališča itak zagovarjajo oboji…..tovrstne liberalne duhovnike, kot omenjaš, je RKC resda zapostavljala, ampak bili so bolj občasni padalci, čeprav so zelo jasno opozarjali, da bi se morala RKC malo poosodobiti….mislim, da bi si RKC morala dovoliti iti v korak s časom in bi kljub temu lahko ohranjala svoje tako opevane vrednote, čeprav jih še sama ne upošteva……

  nasprotovanje istospolnim ali splavu pač nima veze z vrednotami, ampak izražanje nasprotovanja ali sprejemanja povsem običajnih življenskih okoliščin, ki v ničemer ne kršijo nobenih vrednot….prej je torej to kršenje vrednot RKC, ki narekujejo spoštovanje do sočloveka….sploh če upoštevamo, da v RKC zahajajo tako istospolni, kot tudi ženske, ki so ali pa še bodo izvajale splave in to kljub nasprotovanju glav RKC….
  če bi to namreč bila vrednota, potem bi RKC povsem prepovedala v svojih vrstah članstva istospolnim in zagovornikom splava, da sploh prestopijo cerkveni prag, kaj šele, da bi bili člani RKC…..

  tokrat pa se za ženski položaj spoštovanja v RKC ne bori zgolj kak prebujeni duhovnik, ki v bistvu s takšnimi nazori hoče samo dobro svoji cerkvi, ampak gre za najmanj preko 100 tisoč žensk te organizacije….nikakor zanemarljive številke, ki bodo sprožile še resne najmanj polemike in povlekle s seboj še na tisoče preostalih žensk….

  sam recimo ne morem odobravati takšnih kratenj pravic ženskam pod okriljem RKC, sploh ker ženske ne zahtevajo nič posebnega oz. zgolj to, kar je dovoljeno ženskam v vsakdanji splošni družbi, kjer ženska ni, po kriterijih RKC, obsojena na ponižno molčečnost brez pravice besede in mukotrpno garanje, ampak ima možnost svobode govora, delovanja, službenega in znalnega napredovanja, če se pač tako odloči….

  v zdravi družbi demokracije bi recimo takšnemu onemogočanju in teptanju žensk rekli najmanj šikaniranje in maltretiranje in bi povzročitelji bili kaznovani po zakonu…..no, upam, da bodo te ženske končno stopile skupaj in kaznovale ta moški feud po svojih zakonih, vsekakor pa se je njih upor začel, s tem pa tudi upanje, da bo poslanstvo RKC končno prestopilo s svojim obnašanjem temnega srednjega veka v neko okolju prijazno sodobnost, ki ji lahko prinese nove številne simpatizerje in člane, namesto, da jo številni masovno iz dneva v dan zapuščajo…..

 6. Nemogoče je, da bi ženske v nekaj letih popolnoma prekonstruirale cerkveno hierarhijo, ki na ta način deluje že 2000 let, pa tudi če bi imele še tako prav in še take pravice, to preprosto ne gre. Strinjam se, da bi lahko kdaj tut kakšna druga ženska, kot npr Mati Terezija imela malo večji vpliv na odločitve cerkvenega vrha, ampak ko se gre pa za homoseksualnost, splav ipd. potem pa je to v skladu s sodobno družbo, ne pa v skladu s človekom. Pri splavu človeka ubiješ, odvisno sicer v katerem tednu in kako država oz cerkev postavita mejo, kjer je zarodek že osebek, ampak iz tega bi nastal človek in ubiti to nikakor ne more biti družbi v dobro,razen v kakšnih posebnih primerih, drugače se gre pa za to, ker se ženske ali bojijo, ali pa ne morejo prevzeti skrbi(splav pomoje razumljiv) ali odgovornosti za otroka.
  Homoseksualnost: ne vem, kako naj povem,da ne bom izpadel žaljiv, ampak to je napaka v družbi, modni hit. Punca razočarana v ljubezni postane lezbijka samo zato,da je nebi noben fant prizadel-zakaj je pa prej lahko imela fanta? Pri gejih je pa večkrat to, ker ne razrešijo Ojdipovega kompleksa, jim oče ne da pravega vzora in se nimajo po komu zgledovat, zato jim je zgled mama, ki pa so ji všeč moški. Veliko primerov je takih, ali pa kot sm že zgoraj napisal,podzavest jim preprečuje odnos z nasprotnim spolom.
  Nisem zašel s teme, samo hočem pokazat svoj vidik, da ta sodobna družba nima pravih argumentov za to kar se dogaja, eden najbolj pogostih je ta,da bodimo tolerantni, da so izločeni iz družbe, v bistvu se pa oni s to odločitvijo sami izločijo iz družbe oz iz družbenega povprečja. Popolnoma sem na strani cerkve kar se tiče tega. Ni vsaka nova, liberalna ideja, dobra oz boljša od prejšnje.

 7. ma itak, da nihče ni pričakoval, no vsaj jaz ne, da bi ta začetek ženske revolucije v RKC kar čez noč prinesel ženske zahtevane spremembe….čeprav bi z malo spoštovanja in pripravljenosti moškega dela v kakšnem letu pa že lahko kaj naredili…..nenazadnje so ženske v RKC pomemben operativen del, čeprav bolj za služiti brezpogojno moškemu delu, in že zaradi tega si zaslužijo več spoštovanja in besede…..

  jaz recimo ne vidim čisto nič narobe v tem, da bi mašo vodila ženska…..nihče ne more trditi, da bi maševala kaj slabše kot moški…..mogoče celo bolje….pa saj se jim ne bi zlomil moški ego zaradi tega, če bi vsaj tu pa tam postopoma uvajali duhovnice…..

  glede splava si razumljivo pojasnil, sploh v delu, da dopuščaš možnost splava….v posebnih primerih…..seveda je jasno, da bi si tudi RKC lahko dovolila takšno stališče, kot tvoje navedeno, torej dopuščati izjeme posegov splava v posebnih primerih….ampak ne, RKC kategorično zavrača vsako obliko splava….čeprav je splav tudi način, kako je lahko v posebnih primerih lahko rešeno vsaj eno človeško življenje, namesto dve izgubljeni….
  po drugi strani pa bi lahko bilo število splavov pri “normalnih ženskih okoliščinah” bistveno manjše, če bi tudi ženske odgovorneje uporabljale kontracepcijo….ampak spet smo v trku, ker RKC niti kontracepcija ni po godu…kar na koncu primerjalno izpade tako, kot če bi moškemu delu RKC naročili naj se podredijo vazektomiji….

  pri razlagi o istospolnih si bil čisto korekten, ampak….mar res misliš, da je istospolnost napaka v družbi….in to v družbi, kjer mrgoli napak….kjer sva za koga napaka tako ti kot jaz in tako lahko rečemo še za 7 milijard sočlovečkov….

  gejevstvo je par 1000 let starejše celo od RKC in danes je gejevstvo najbolj vplivno in uporabljano ravno pod okriljem in v RKC….čemu torej sprenevedanja te iste organizacije tudi glede tega….mar to pomeni, da bi se za golo preživetje, ko bi visel na robu prepada, odrekel pomoči rešitve edinemu možnemu človeku v bližini zgolj zaradi tega, ker bi bil gej…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.