Nagrada Janezu Janši parodija – 3 nove obsodbe Janši in SDS nova stvarnost

Janezu Janši gre vedno bolje v tolčenju rekordov. V slabem tednu mu je tokrat uspelo zbrati dve “nagradi” – prvo mu je podelil ameriški kapital, drugo pa slovensko sodišče v Imenu ljudstva!. Mnenja sem, da si je oboje zaslužil. Še več, na nek smešno ironičen način sta “nagradi” med seboj celo povezani – obe sta namreč povezani neposredno z demokracijo. Razlika je le v podeljevalcih. V Bostonu si pač demokracijo drugače formulirajo, kot v Ljubljani……

Medtem, ko je podalpski, še kak mesec, premier Janša “modroval” v New Yorku na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov, so mu v Bostonu, na svetovnem vrhu o inovacijah in podjetništvu, podelili nagrado za – inovacije na področju diplomacije. Trdim, da si je Janša to nagrado zaslužil.

Kot trdim, da si državljani nismo zaslužili ponovnega kičastega laganja Janševih medijev, ki so hiteli hvaliti, da so Janši to nagrado podelili Združeni Narodi (ZN). Nak, ZN še ne gre tako slabo, da bi Janši podelili tako nagrado.

Zato so mu jo podelili kar v privatnem podjetju Tranzishen. Ob ogledovanju njih strani sicer nisem našel nič takšnega, kar bi dišalo po demokraciji, pa ajde….nagrada je nagrada…..

Ampak bolj kot ta “nagrada” je zanimiva utemeljitev podelitve le te. Janezu Janši je bila namreč podeljena, pazi zdaj, pa brez smeha prosim –  zaradi njegove pomembne vloge pri osamosvajanju Slovenije, kakor tudi zaradi njegove vzpostavitve demokratične družbe in države. Ja, prav si razumel/a…..

Kot sem že omenil, sem mnenja, da si je Janša to nagrado zaslužil. Nikomur do sedaj v slovenski diplomaciji namreč še ni uspelo demokracije tako prafaktorsko razčleniti, kot še nobenemu našemu politiku ni uspelo diplomatsko konstantno voditi množico evforično zaslepljenih podpornikov. Kar je res, je res. In inovativnosti Janši na tem področju nima namena zmanjkati….

Res posebne zasluge pa ima Janša zagotovo tudi pri osamosvajanju Slovenije, čeprav jih je/nas je vsaj še nekaj 1000 pred njim, z Milanom Kučanom na čelu. Res pa je tudi, da je edino Janša med tistimi, ki spoštuje zasluge osamosvojiteljev Slovenije in jim uspešno pospešeno ukinja vse statuse in bonitete. In temu je bil tudi namenjen del te nagrade.

Ampak, da ima demokracija nešteto obrazov prikazovanj, je poskrbelo ljubljansko okrajno sodišče. Če so američani, sicer pod navdihom Bližnjega vzhoda, Janezu Janši podelili nagrado za ime demokracije, mu je ljubljansko sodšče izreklo kar 3 sodbe v imenu demokracije.

Pa ne le njemu, ampak tudi njegovi SDS. Oboje x3. Tako je Janša prevzel absolutni primat po številu pravnomočnih obsodb V imenu ljudstva !, v zapravljanju sploh, med slovenskimi politiki za nazaj in naprej. Zdaj jih ima namreč skupaj že 5.

Klasičen het trik pa je tokrat Janši in njegovemu SDS zabila – Nataše Pirc Musar. Kar ne zmorejo podalpski moški, zmore ženska.

Zgodba se je začela leta 2009, ko stranka SDS in njen predsednik Janez Janša nista želela spoštovati odločb informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar in s spleta umakniti osebnih podatkov. Ne Janša, ne SDS niso znali pooblaščenki pojasniti, od kod so dobili naslove osebnih podatkov, kakor niso mogli zagotoviti, da imajo soglasje prizadetih.

V obtožbah proti Janši in SDS so se pojavili tudi prizadeti državljani, ki so trdili, da so bili njih podatki zlorabljeni, pridobljeni nezakonito, nekateri celo, da se je pri zapisu naslova na volilnem gradivu, katerega je SDS pošiljala tudi Slovencem v tujini, pojavila ista napaka, kot jo je delala tudi državna volilna komisija.

Zaenkrat je sodšče Janezu Janši, za njega nagrajeno demokratičnost, v eni obsodbi izreklo plačilo globe 830 €, ampak še dve globi prihajata na Janšev račun.  Malo dražje jo je odnesla stranka SDS, ki je prejela od sodišča nalog plačila globe v višini 4170 €, a tudi njih čakata še dve globi.

Ja, res bi lahko Janši zaradi njegove posebnosti odprli kar poseben oddelek na sodišču, ker pač ne sodi več med navadne normalne smrtnike. Ta poseben oddelek je sicer že privilegij, ampak mislim, da demokracija ne bi zamerila….

Don Marko M

Deli:

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nagrada Janezu Janši parodija – 3 nove obsodbe Janši in SDS nova stvarnost

 1. Nataša Pirc Muser pa bo že videla svojega Boga. Sanje o varuhinji človekovih pravic se ji bodo razblinile. Še srečo ima, da ji tu mandat traja še dobro leto. Potem jo bo lahko mož
  preživljal. Naš nagrajeni demokrat ima dolgo roko in dober spomin.

 2. Markec,se strinjam,da demokracija ne bo zamerila posebnega oddelka za Janšo in z veseljem bom prispevala kak cekinček za obratovanje takšnega oddelka.Vsakemu,kar si zasluži.

 3. Janši lahko takšne nagrade podelijo samo njemu enaki.Podeliti takšne nagrade takšnemu kot je Janša,ki je prekršil vse možne oblike človekovih pravic,ter bil za nekatere obsojen je posmeh demokraciji.Vedno več Janševih volilcev spoznava svojo zmoto.

 4. Stric Marč

  itak, da bo Pirčeva videla svojega Boga….kot vidim, ga gleda vsak dan in ji uspešno pomaga….samo ne vem, od kod ti pomislek, da bi naš nagrajeni demokrat lahko proti njej uporabil svoj spomin čez leto….po mojih analizah bo lahko svojo dolgo roko čez leto uporabljal zgolj za praskanje po pleši……

 5. elena

  lahko mu odpremo donatorski račun za tisti oddelek že zdaj, da se bo nabralo dovolj, da ne bo slučajno padel v neživljenske pogoje posebnega oddelka….

 6. Zdravko

  pa itak, da mu jo lahko podelijo samo njemu enaki…..ostali očitno ne uporabljamo dovolj njegovega načina demokracije, pa si nagrade ne zaslužimo….bomo pač morali uporabiti in na(dg)raditi tisto drugo demokracijo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *