Borci (spet) na juriš ! Janša in Rode pred letenjem….

Po slabem letu fašističnega toriranja Janševe vlade, z izdatno pomočjo klero fašističnega Rodetizma, je borcem NOB in vsem članom, ki spoštujejo vrednote NOB, tudi dokončno prekipelo. Tudi njim. Da so vrednote NOB in spoštovanje le teh še kako pomembne tudi v današnjem času, za ohranitev in čuvanje te naše male podalpske, mi ni treba posebej poudarjati, zato posebej poudarjam le, da je tokratni juriš borcev začetek konca “pomladne” vlade, ki je prej sibirska zima, in Janša – Rodetovih pleničkarjev. In ja, Borci bi lahko povsem mirno uživali zasluženo v penziji, če ne bi Janša – Rodetovi bizgeci začeli neomejeno omejeno patetično izkrivljeno izzivati. Borci so izziv sprejeli in zdaj bo veselo…..

Tako bomo v prihodnosti in za začetek, najprej v tednih do volitev, priče vsaj 21 javnim demonstrativnim shodom, katere bo izvedlo ZZB za vrednote NOB po vsej državi in zagotovo je to število le začetek nadaljevanja. Na siol.net portalu, ki se je v zadnjih mesecih prelevil v že nedopustno sramotno hujskaško “novinarstvo” proti vsemu in vsem drugače mislečim, kot narekuje Janša-Rodetova vladarija, so si vzeli celo toliko časa, da so izračunali, da bo prvi borčevski jurišni paket izvedel povprečno 1,5 shoda dnevno. Res me zanima, kje in kaj bodo delali tej “novinarji” Siol portala po padcu Janševe vlade…..

Tokratni juriš ZZB za vrednote NOB pa je bil na nek način že napovedan pred mesecem, ko je v Kopru zelo bučno spet vstala Primorska ZAvedno. Takrat je bilo tudi jasno vidno, da borci NOB niso le spoštovanja vredni še redki preživeli borci le tega, ki so našo deželo takrat v bojih prvič in zaenkrat tudi zadnjič dobesedno osvobodili, ampak med borce sodijo tudi številne generacije praktično vseh starosti, ki spoštujejo vrednote NOB.

Nikoli, ampak res nikoli in nikakor se namreč ne sme zgoditi, da bi komurkoli dovolili vsak poskus izkrivljanja, potvarjanja ali poniževanja NOB in vrednot le tega. Glede tega in o tem je namreč vse že zdavnaj dokončno jasno – edini in vse časti, spoštovanja vredni osvoboditelji so zgolj in edino borci NOB !

Katoliški pritepenci v večini, domobranci, belogardisti in drugi takrat domači izdajalci so bili le to – izdajalci ! Izdajalci, katerih namen je bil zgolj ceneno prodati slovensko grudo in dušo zavednega državljana, ki je branil to domovino pred novim suženjstvom. Bili so zgolj izdajalci lastnega naroda in to bodo vedno ostali. Izdajalci in poraženci ! Večni poraženci.

In tej izdajalci in njih potomci so prišli na idejo, da bi ponovili vajo iz časov NOB. Spet bi izdajali, poniževali in teptali vse drugače od njih misleče državljane in vse razprodali tujcem, tudi narodov ponos, katerega sami nimajo. Rodetove ovčke in Janševi pleničkarji se na vse pretege mučijo z iskanjem odgovora na vprašanje resnice, njihove resnice.

Ja kakšno resnico pa bi še radi, ovčke zblejane. Resnica je, da nimate niti toliko samospoštovanja, da bi priznali zasluge borcev NOB in si hočete na vse kreplje te zasluge prilastiti in posledično zganjate samo svinjsko zgago. Nespoštljivi do naše zgodovine ste (bili), nespoštljivi ostajate in toliko spoštovanja si zaslužite.

Resnica je, da je Rodetova četica, kar velja tudi za Janševe pleničkarje, asocialni sinonim za nazadnjaštvo, nemoralnost, nestrpnost, torej rak rana slovenske družbe, ki potrebuje intervencijo ukrepa najboljših specialistov v natančnem izrezu.

Ja, res je. V naši mali podalpski imamo dovolj drugih pomembnejših zadev v reševanje, ampak očitno je trenutno edina želja Janša Rodetovih ameb vračanje v nazadnjaštvo RKC, v neke temne čase tlačenja človeške duše.

In ja, če se je še kdo spraševal, kdaj bo počilo, evo – počilo je. Ko se namreč naši spoštovanja zaslužno vredni borci NOB odločijo vstati iz udobnega toplega naslanjača toplega domačega ognjišča z jasnim namenoom novega juriša je jasno, da bo pokalo. Tudi s tistimi, ki spoštujejo vrednote NOB. In ne pozabiti, da, med ostalimi, vrednote NOB spoštuje tudi tista 500k glava množica, katero je Janša-Rode naveza potisnila v revščino.

Evo Janša, alternativa očitno obstaja. Nekaj 100k različnih, a enotnih alternativ. Lahko jih z Rodetom poskušaš ignorirati, a oba skupaj jih ne bosta mogla spregledati. Če ne prej, pa med letenjem.
Spoštovani borci – čas je, da dokončate nedokončano. Zbogom klero fašizem, dober dan državljani, dobri ljudje, ki iskreno ljubite to domovino in je ne bi nikomur prodali nikoli, sploh pa ne za ščepec tujega kapitala. Čas je za narod junakov…..

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Borci (spet) na juriš ! Janša in Rode pred letenjem….

 1. kot kaže se bodo borci in klero fašisti tokrat končno zmenili za vsa leta nazaj in zaključili ta del zgodovine….

 2. Meni gre tudi že na bruhanje kako si upajo Janša in cerkvenjaki udrihati in blatiti po NOB.Potem še stokajo,da jih noben nima rad.Banda pokvarjena,besna sem.Naši borci NOB so vredni vsega občudovanja za kar so naredili in če bojo rabili pomoč bom stopila na njihovo stran.Tudi moje kombinatke in moj Medo.Ta svinjarija ki jo dela ta vlada in cerkev se mora končati ker to ni več normalno.Še vedno sem besna.

 3. Anže….kar ne morem verjeti, da si dobil takšen občutek…..ma ne, jaz maram vse po vrsti….izbrane iz vrste celo izven serijsko, samo da jih ne vidim in slišim…..

 4. Ivonca

  saj veš, kako pravijo – ima Boga….ki praviloma itak samo svoje nabije s kolom čez hrbet ob pravem času….
  drugače pa si privošči eno kamilico, ker besna zgledaš kot diva….

 5. Moje mnenje glede teh borcev je tako, da je njihov režim žal padel in da v demokratični državi na žalost ne morejo obujati starih vrednot, to ni več SFRJ. Ni Janša kriv, da je narod razdvojen, krivi so ljudje, ki nočejo zaživeti v tej državi, v kateri so sedaj in še vedno sanjajo in poveličujejo staro Jugoslavijo. Zaradi njihovega nasprotovanja se država deli na 2 pola, ne pa zaradi Janše in Jankoviča, ki sta močna politična akterja, ampak ljudstvo je tisto, ki vodi to še naprej in celo prenaša to idejo na naslednje rodove. Kar se je zgodilo, se je, in živeti v preteklosti nikoli ni dobro, sploh pa ne sedaj, ko moramo razmišljati o prihodnosti, ne pa z visokimi pokojninami nekdanjim borcem in državnimi priznanji od samega predsednika podpirati to idejo,medtem ko se, kot praviš, pol miljona ljudi koplje v revščini, pa še jim ni dovolj, da bi se končno umaknili. Predstavljaj si kaj bo, ko bodo tem ljudem znižali pokojnine, kaj bo potem, če že zdaj norijo za vsako reformo? Še ena vojna mogoče?

 6. kuodre

  hja, odvisno kako si ti tolmačiš pojem “vojna”……ta beli in ta črni recimo že od 1945 dalje in še danes zganjajo takoj paniko in rezervirajo avionske karte že ko samo slišijo, da se borci pripravljajo na vojno…..čeprav gredo borke in borci v resnici samo vzdigniti svojo zasluženo penzijo v celoti, spotoma pa na pivo…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.