(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 10

Najpomembnejši dogodek minulega tedna je zagotovo vračanje urinih kazalcev nazaj. Lajk it. Ljudstvo tokrat prehitelo sindikate v demonstracijah. Lot lajk it. Tina balerina ga je naskočila. Lajk Tina. Burja prevračala, morje in reke naplavljale, sneg belil, mraz stiskal tudi moje prašnike, Šušteršič priznal poraz, Erjavec ni partizan, Kanglerju pa Karin ne da – vse to ne lajk it. Še mač dis in vse ostalo pa v nadaljevanju. Lajk it……

Ok, v minulem tednu so se zgodile nikakor dobre, manj dobre, dobre in zelo dobre. Katere hočeš najprej ? Prav, pa začnimo…..

Zgodba o času, ki se je minuli teden premaknil za uro nazaj, je zelo dobra. Po novem torej ura ni več 5 do 12, ampak 10 in 55. Ostaja še dobra 1 ura in 5 minut časa za odpihniti Janševo vlado. Veri mač lajk it.

Kot bi nas ne že dovolj teple Janševe kozlarije, nas še narava. Ja, ko ima hudič mlade….. Iz +15 je čez noč skočilo na 0. Dež, poplavna plima morja, reke in jezera sneg, snegolomi, kaos narave, izpadi elektrike, odrezani kraji od sveta, skratka štala.

Vse pohvale uslužbencem Javnega sektorja – gasilcem, reševalcem, električarjem, itd., kakor tudi prostovoljcem dobrim ljudem, ki nesebično pomagajo ogroženim. En ogromen super lajk it za slednje.

Našemu parlamentu ponarejevalcev, plagiatorjev, lastnikov ponarejenih diplom, obtožencev in ja, celo Janša obsojencev, se je pridružila nova članica Alenka Koren Gomboc, tudi sestrična Urške Bačovnik Janša.

Zaradi prevare s ponarejenim srednje šolskim spričevalom je sicer Alenka že letela iz bivše bančne službe, torej je pravi kader za Janševo SDS in je temu primerno pristala v parlamentu. Onli SDS lajk it.

Šušteršič je tudi dokončno in še pred koncem leta priznal Janšev poraz oz. je potrdil, da je Janša dober samo za zapravljati, saj je vladi uspelo že dva meseca pred koncem leta prekoračiti letošnji proračun za čez 300 milijončkov.

Ja, gre za tistih čez 300 milijončkov o katerih sem pisal že v tem zapisu. Še vedno pa ni znano, kam so ti milijončki izginili, čeprav sploh ne dvomim, da jih bo Janša izkašljal na sodišču.

Kot ponavadi Janša naredi en korak naprej, da lahko potem dva nazaj. In prav vsak korak vlade nas še vedno stane milijonov, krepkih. Obenem pa je to Šušteršičevo priznanje tudi dokaz, da Janševi varčevalni ukrepi absolutno niso prava pot oz. sploh niso pot, prepad pač. Onli stupid lajk it.

Letošnji dobitnik Ježkove nagrade je – Tilen Artač. Satirični komedijant, ki je odskočil v Hribarjevem radiu Ga-ga, je znan predvsem kot odličen imitator Dimitrija Rupla, psihologinje Ifigenije, Boruta Pahorja, Zlatka Zahovića in Milana Kučana.

Kot pravi Tilen, se je njegova družina razveselila tega priznanja tako zelo, da je oče iz kleti prinesel 10 litrov vina, mama spekla potico, brat pa je najel plesalke prijetnega videza. Ježek ima več kot očitno dostojne naslednike in zato čestitke Tilnu za delo in zasluženo nagrado. Veri lajk it.

Erjavčevem Kohlu zelo resno grozi odstavitev iz vrha DeSuS-a. Kolikor so pač DeSuS bili kdaj resni. Ne, razlog ni Erjavčevo nič ščitenje pravic upokojencev oz. njegova naklonjenost in podpora Janši za odvzemanje le teh upokojencem, ampak njegovo neobiskovanje proslav.

In to – borčevskih, partizanskih. Ja, Kohlu njegova stranka očita neudeleževanje na partizanskih proslavah. Preden počiš od smeha, pa nikar ne pozabi, da se DeSuS očitno zgleduje po Janši. Pred kakšnim mesecem je ravno Janša začel to modo, ko je krepko okracal Viranta, ker ne hodi pogosto in redno v – cerkev. Fuls lajk it.

Ljubljanski tekaški maraton se je prvič zgodil – na snegu. Oziroma brozgi po cestah, ki je, poleg mraza, krepko namočila tekače. Iz rekordno napovedanih 25k prijav pred začetkom, se je na dan maratona prikazalo na startu 10k, končalo tek pa nekaj čez 7k tekačev.

V moški in ženski konkurenci sta bila velika zmagovalca Etiopijca, ki sta skromno priznala, da je bilo premrzlo za tek, ampak verjetno ravno zaradi tega, sta tekla najhitreje. Vsekakor organizatorjem in tekmovalcem lajk it.

Tina balerina Maze, ga je naskočila. In to odločno. Veleslalomski vrh je naskočila že v svojem prvem spustu in povsem suvereno, umirjeno in odločno potopila svetovno konkurenco. Poletje ji je očitno dobro delo. Lot lajk it.

Začel se je sodni postopek korupcije očitane mariborskemu županu Francu Kanglerju, ki naj bi svoji priležni vedeževalki Karin preko vseh vrst izžrebal neprofitno socialno stanovanje. Kanglerju ne gorijo zgolj radarji in pod nogami, ampak tudi županski stolček. Vedeževalka Karin za postopek pravi, da bo izšla nedolžna, za Kanglerja pa pravi, da se zvezde še niso zmenile. Franc dont lajk it.

Potem ko je Šušteršič po diktatu Janše zadolžil tudi naše potomce s prodajo obveznic 2.3 milijarde dolarčkov, je vse potihnilo, kam se bo denar razporedil. Jasno je le eno – za plače JS se ta denar po zakonu ne sme porabiti. Zbiram stave, da ga bo Janša gospodarno naložil, nam pa bodo ostali pufi banke in še kredit obveznic v odplačilo. Bed not lajk it.

Začeli so se postopki za referenduma o slabih bankah in Janševem holdingu. Sindikati napovedujejo množične demonstracije 17 novembra, a si niso še enotni v sodelovanju. Ljudstvu pa je to njih igračkanje dopizdilo.

Revolucijo demonstracij proti Janševi vladi danes začenjajo Štajerci, na trgu Leona Štuklja v Mariboru od 15 ure dalje. Glede na vreme, ki je povzročilo kupe težavi v minulih dneh mogoče ni pričakovati okupacije Maribora, zagotovo pa ne gre nikakor pozabiti, da bodo Štajerci s to demonstracijo začeli val demonstracij po celi državi, ki se bodo zaključile šele z odstranitvijo Janševe vlade in večino njenih članov iz politike za večne čase. Ja, tudi Janković bo letel.

Primorci smo začeli, štajerci se pridružujejo in počasi se bo tako združilo vseh 80% upravičeno nezadovoljnih, katerim je Janša hotel odvzeti vse, domovino in dostojanstvo. Štajerci na juriš, Slovenija je z vami ! Veri nepozabno mač lajk it.

In seveda, minuli teden so zaznamovale tudi (ne)pozabne izjave (ne)pozabnih. Neobvezno po vrstnem zaporedju si sledijo…..

Igor Samobor, Borštnikov nagrajenec, o Janševi naklonjenosti kulturi :
“Če bo dokončno zmagal interes kapitala, potem bomo res kot živali. Plenilci in perjad.”
(to že imamo….zdaj je čas, da plenilci postanejo perjad)

Janez Janša, o svoji pokojninski reformi :
“Bili bi naravnost nori, če bi predlagali nekaj, kar je 70 odstotkov ljudi lani zavrnilo na referendumu.”
(evo Janez, lepše kot si zaokrožil v bistvo, da je cel parlament nor, res nisi mogel)

Tilen Artač, o tem, zakaj ne čivka po Twitterju :
“Težave imam že s prometnimi znaki, zakaj bi si na glavo nakopal še 140 ASCII znakov.”
(Tilen….zato, ker Twitter lahko uporabljaš tudi brez prometnih znakov. Čeprav naslonjen nanje)

Andrej Zorko, o vladnem predlogu začasnega dela za brezposelne :
“Ko enkrat odpreš vrata za prekerno zaposlitev, kot je začasno delo, je ta vrata nemogoče spet zapreti.”
(ma daj, Andrej, kaj res….potem pa zaprimo tistega, ki je ta vrata postavil)

Janez Janša, ob 21. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije :
“Suverenost je tisto, za kar smo se enotno postavili v bran pred 21 leti, in čas je, da ponovno stopimo skupaj.”
(stopamo Janez, stopamo skupaj….mar ne vidiš….skupaj enotno, kot pred 21 leti brez tebe, proti tebi….le tako lahko še ubranimo Slovenijo in ji vrnemo dostojanstvo)

Igor Šoltes, o Janševem teptanju demokracije :
“Kriza, v kateri je naša država, ni samo ekonomska, ampak gre očitno tudi za krizo demokracije in vrednot, in tu gre za zelo pomembno vprašanje, ali je lahko kriza tudi razlog za teptanje demokracije.”
(Igor, ne se hecat….Janša s svojimi pleničkarji ne dojema dimenzij tega (retoričnega) vprašanja)

Nataša Pirc Musar, o teptanju človekovega dostojanstva Janševe vlade :
“Mi vlade in parlamenta še nismo šli zažgat, ampak koliko časa bomo te stvari še tolerirali, pa je zdaj res vprašanje.”
( do samovžiga, Nataša, do samovžiga bomo tolerirali…..potem pa počistili pogorišče)

Zoran Janković, spet in znova predlaga Janši :
“Gospod Janez Janša, če ne znate, ne zmorete, poglejte si ankete, ki kažejo to vaše delovanje kot slabo delovanje za državo in odstopite kot predsednik vlade.”
(in tokrat moram ponoviti tisto že 22 let ljudsko za vse naše politike – Zoki ne guncaj afen in začni delati s PS vsaj za kar ste preplačani, če že za ljudstvo nočete)

Igor Mekina, o nadaljevanju zgodbe Izbrisani :
»Odškodnine same po sebi niso dovolj, gre za to, da se mora država opredeliti, kako se je to zgodilo, in potem v parlamentu sprejeti dokumente, ki postanejo uradna zgodovina tega, kar se je zgodilo.”
( Igor, če smo država ljudstvo, potem se bomo opredelili in izbrisali tiste, ki so povzročili Izbrisane, že zelo kmalu)

Branko Masleša, o nazadovanju pravne države :
“Sprejem proračuna, kot ga je predlagala vlada, bi ogrozil doseganje strateških ciljev in bi pomenil tudi nazadovanje z vidika že uveljavljenih dobrih praks upravljanja sodnih zadev.”
(katerih dobrih praks, Branko….a tistih sodnih oproščanj tajkunov, lopovov, itd., ki so potem dobili še odškodnine zaradi napak v sodnih postopkih…..za takšno delo sodišča sploh ne rabijo denarja, še manj tebe)

Tina Maze, po 1 letošnji zmagi :
V letošnji sezoni se ne mislim več “šparati”, vsako tekmo bom vozila tako kot danes – na polno.”
(uh Tina, če kdaj, potem ob tej izjavi res zavidam Andrei Massiju….sploh zvečer)

Primož Krašovec, o viziji razvoja države naših politikov :
“Politika nima načrta dolgoročnega razvoja naše države.”
( aha Primož….in to že celih 21 let, kar na s uvršča čvrsto na vrh svetovnih rekorderjev nesposobnih, a lopovskih politikov)

Janez Janša, o proračunu za naslednji 2 leti :
“Če si zašel in hočeš spet najti pravo pot, moraš verjetno nekaj časa hoditi nazaj.”
(Janez, pa kdo ti brani hoditi nazaj…..ti kar…. le sam zase to počni, ne za ljudstvo….ljudstvo že vemo, kdo so zmagovalci za nazaj)

Andrej Kirbiš, o odgovornosti ljudstva za stanje v državi :
“Državljani smo soodgovorni za ravnanja svojih elit.”
( ni dvoma….in kdor na volitvah glasuje za že dokazano deklarirane lopove in teptalce ljudstva je na polno odgovoren 2x)

Sašo Hribar, o naši prihodnosti :
“Če še vedno v ljudeh obstajajo dostojanstvo, čast, ugled, ponos in poštenje, potem  je na tem treba graditi. To iskrico, ki je zdaj zamrla, je treba vzplameneti.”
(obstaja Sašo…in spet vzplamteva….od danes dalje, do požara)

Namesta konca, pa tokrat sporočilo štajerskih organizatorjev prvih ljudskih demonstracij proti odstranitvi Janševe vlade :
“Pridružite se nam na mirnem protestu na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, 29. oktobra 2012 ob 15. uri in dalje, kjer bomo zahtevali odstop premierja in vlade ter dokazali, da vsak posameznik šteje !”

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Ne)pozabne minulega tedna – vol. 10

Leave a Reply

Your email address will not be published.