Minuto pred polnočjo – Referendum bo !

Referendum o holdingu in slabi banki bo ! Medtem, ko danes grški parlament na zahtevo Merklove glasuje o popolni odpravi socialnih transferjev za ljudstvo, obenem pa praznujemo tudi Svetovni dan  varčevanja, je dokončno jasno, da Janša s svojo vlado ne varčuje, ampak uničuje in je te referendumske novice lahko vesel vsak državljan, ki želi dobro tej naši mali podalpski….

Potem, ko je Virant kar po vrsti zavračal podpise sindikatov za referndum in z vedno istim razlogom, da kao nekaj s podpisi ni bilo v redu, ugovori in nasprotna dokazovanja pa niso bili možni, kar pomeni, da si je Virant lepo izmišljeval za interes kapitala, so poslanci PS , Ivan Vogrin in Srečko Meh vložili podpise za referendum o holdingu in slabi banki minuto pred polnočjo. Janša je skozi nakladal o neki uri in zdaj jo je končno dobil in sam si je kriv. Referendum bo – po njem pa predčasen, a pravočasen, odhod Janševe vlade !

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Minuto pred polnočjo – Referendum bo !

  1. Velika verjetnost je, da bodo odkrili procesno napako in pobudo razglasili za neveljavno. Pa na ustavno sodišče ne pozabiti. Nekateri modrujejo, da mora dovoliti referendum, saj ga je dovolilo tudi proti pokojninski reformi. Pa se motijo. Tudi na ustavo lahko gledamo iz različnih zornih kotov.

  2. Vidiš zdaj, kakšne kolobocije so okoli tega. Vlada skuša na vsak način referendum preprečiti, najraje bi ga kar prepovedali.

  3. Eh Sašo, gledam jaz to že nekaj časa kaj se grejo….ampak zdaj je naenkrat postalo jasno najmanj eno…..pri prejšnjih sindikalnih pobudnikih referendumov podpisov ni bilo premalo, ampak je Virant naredil, da so bili neveljavni in posledično premalo….zdaj mu niso všeč skenirani podpisi, čeprav so pravno zadostni v tem primeru….
    bodo pa zagotovo Janševci zdaj izvajali strahotne pritiske na US, da bi razveljavili pobudo….ampak US ne bo imelo pravne podlage za razveljaviti….ja, še bo veselo….

  4. Stric Marč
    sploh ne dvomim, da bodo iskali procesno napako….mogoče jo celo poskušali ustvariti in se nanjo sklicevali, kar bi bilo povsem v stilu te vlade….ampak to bi lahko ustavilo samo eno vprašanje, ne pa obeh….na Ustavo lahko tudi v tem primeru gledamo iz vseh možnih zornih kotov, a to ne spremeni dejstva, da US nima pravne podlage zavrniti pobude….

  5. Ni mi jasno, kako nek zbiratelj podpisov za referendum ne more pobrati treh originalnih podpisov, ampak jih mora skenirat. To kaže na šlamparijo zbirateljev. Imam katastrofalno vlado in prav tako katastrofalno opozicijo, potem pa v državi pač je tako kot je, vse skupaj ni nič čudnega.

  6. Če je pošiljanje skeniranih podpisov v državnem zboru uveljavljena praksa, je to kar precejšnja sramota za naš državni zbor in če bodo šli za nazaj ugotavljat, kaj vse so uzakonili na podlagi skeniranih podpisov, bo to velika sramota za vse.

  7. Če bi ta vlada nalila ljudem čistega vina in če bi dovolila nadzor nevtralnim strokovnjakom, bi ne bilo nobenega problema.
    Tej vladi zaupanje pada iz dneva v dan. Biti v vladi pomeni služiti ljudem, ne pa jih spravljati na beraško palico in dovoliti bogatenje svoji peščici zvestih.

  8. No, mene pa vseeno zanima (pa to sploh ni vezano na to, da vidim, kako si ti prav nastrojen proti JJ-ju) – če Janševo vlado vržejo – kdo pa bo potem prišel na to mesto?!
    kako bo tisti naenkrat pa lahko napolnil prazno državno malho?
    in od kod pa bo lahko naenkrat dobil denar?
    Razen, če se ne bo poslužil poti najmanjšega tornega faktorja – in vsem enostavno za vse zvišal DDV, pa trošarine, pa še kakšne druge davke,…
    No, da to potem itak udari spet najbolj revne…
    to pa tistega “rešitelja” očitno itak ne moti
    saj se nekomu, ki ima že sedaj denarja na kupu na varnem izven naše države, to itak ne bo kaj dosti poznalo
    p.s.
    in kako lahko nekdo trdi, da denar zapravlja prav JJ, če pa se ja ve, kdo hoče spraviti skozi te referendume
    p.p.s
    glede podpisov pa tudi – a se da preveriti, kdo je dejansko “podpisal” tiste skenirane podpise…

  9. aha… zdaj komaj vidim, da se celo lahko zgodi, da moj komentar celo “lako ni odobren”.
    no, ja… ampak moje mnenje je pa kljub temu pa takšno 😉

  10. Kaj je bilo nam državljanom vsega tega treba. Tukaj so samo boji na vrhu za prevlado, mi pa smo le izigrani bebci, ki nam ne pustijo živet. SAMO NAM POBIRAJO VSE,zakaj ne tajkunim in vsem ostalim, ki so nezakonito pridobili premoženje v času, ko je DEMOS privlekel iz Amerike gnili kapitalizem. Krajo še sedaj vse povprek, vse povsod. Tudi Zver je kradel državi denar kot minister v odhodu na mariborski fakulteti pa je vlekel mastne pare. Vsi janševi so isti, borijo se le za svoje riti.

  11. taresna

    napačno sklepaš….jaz nisem nastrojen proti JJ, ampka celemu parlamentu in trdim, da nam bo šlo bolje šele, ko bomo zamenjali komplet parlament in nikoli več dovolili vstop komurkoli, ki je v zadnjih 20 letih že sedel tam…..
    ampak, kdo pa ti je sploh rekel, da je državna malha prazna ?…..to je samo izmišljotina te vlade, da lahko straši ljudi…..denar je, še preveč očitno, če delajo takšne kozlarije in se poigravajo…..

    sicer pa, kaj je Janševa vlada do sedaj naredila za polnjenje blagajne?…..točno tisto, kar pripisuješ, da bi nekdo drugi…..zvišali so in višajo davke, dodajajo celo nove davke, trošarine, za nameček pa nižajo in odvzemajo socialne transferje, pokojnine in nasplošno pravice, katere ljudem pripadajo zasluženo…..
    in ja, tudi jaz trdim, na osnovi nespornih dokazov, o teh sem pisal že na blogu, da je ravno Janša tisti največji zapravljivec našega skupneg adobra, vključno z denarjem…..začel je zapravljati v prvem mandatu, zdaj samo nadaljuje…..zapisane številke njegovih zapravljanj so dokazljive in dokazane, pa če ti je prav ali ne…..

    glede podpisov pa – skenirani podpisi so povsem običajen postopek v DZ i njih redno uporabljajo tudi za sprejemanja zakonov že krepkih let…..človek se lahko potem resno vpraša, kako so do sedaj v vseh letih poslanci sprejemali vse te zakone….torej, če se zdaj sprašuješ, kdo je podpisal skenirane podpise, potem se vprašaj kdo je do sedaj vsa ta leta in za vse stranke in zakone v enaki meri podpisoval skenirane podpise, katere so potem vlagali in so celo veljali kot potrditve zakonov…..

  12. mufti

    jaz pa mislim, da nam je bilo tega treba in da je to dobro za ljudstvo….čeprav je res, da z normalnimi politiki, ki bi delovali za to kar so izvoljeni, torej za dobro ljudstva, tega ne bi doživeli…..
    dobro pa je tokrat za to, da ljudstvo začne končno spoznavati svinjarije, katere se sprehajajo po parlamentu tudi iz tistih zornih kotov, ki do sedaj očem niso bile vidne…..absolutno sem mnenja, da gre v tem primeru za povsem osebni boj med Jankovićem in Janšo in njuno medsebojno poravnavanje nekih računov…..ampak, ker se je to pokazala tudi kot odlična priložnost jasnega in odločnega izražanja ljudstva proti diktatorskim neboluzam prijemov Janševe vlade proti ljudstvu, je prav, da se kotaliti…..jasno je itak, da je to samo prvi od referendumov, da s eljudstvo sploh predrami iz prestrašene apatičnosti in začne verjeti vase in posledično odločno in jasno izražati, da pač ne moremo in ne bomo mveč dovolili teptanj človekovega dostojanstva ne Janši, ne komurkoli…..

  13. pa kaj vem, če je ta luknja v državni kasici pa res samo neko brezvezno strašenje…
    in, če je denarja res še vedno dovolj… ja, zakaj pa se potem vsi bunijo, ko bi jim naj sedaj bilo malo priškrnjeno pri njihovih prihodkih…
    ja, kje pa je potem tu logika?!
    in naenkrat zamenjati kar celotno garnituro… no, nekateri/nekatere res že dvajse let nakladajo vedno ena ta isto… pač to kar znajo ali pa so dobili naročeno, da morajo…
    ampak… same “novince” imeti notri…
    a misliš, da bo po tem pa res kaj boljše?
    a ne bo s tem eksperimentiranjem pa spet samo čas šel v prazno… mi pa bomo samo še vedno bolj tonili…
    in kaj je potrebno narediti, da nam bi vsaj ne bilo vedno slabše…
    no, dokler si bodo ovi tam v tistem “hramu demokracije” samo polena pod noge metali…
    lahko mi “tu zunaj”…
    sicer pa… kje pa so zdaj vsi tisti tako visoko izobraženi strokovnjaki… pa menda ja imajo njihovi papirji zadaj tudi neko znanje
    torej… očitno ni problem le v ne/znanju…
    pač pa…
    glede skeniranih podpisov pa tudi… če je to sedaj bila uporabljana praksa… in dr. Pirnat je o tem tudi svoje povedal… torej je to samo dokaz več, da se je v tem času nelegalnosti uspelo spremeniti v običaj/nost.
    in… žal tudi to ni samo na tem področju…
    No, če pa mi kdo zagarantira, da se bo z novo vlado, pa vse to spremenilo… in bodo zakoni in predpisi spet začeli veljati za vse enako… odgovorni pa bodo začeli odgovarjati za svoje delo…
    ja, potem sem pa tudi jaz zraven, da se vlada zemenja
    vse do takrat pa…
    😉

  14. taresna

    vidš, povedala si bistvo vsega…..trdim namreč, da bi, sploh če primerjamo rezultate naših politikov vse 20 let, prav vsak bolje vodil to državo, celo ti…..a da kje so tej strokovnjaki ?….tej strokovnjaki so bodisi šli v tujino, kjer jih za njih profesionalnost in neobremenjenost levo desno mastno plačujejo, tisti pa, ki so tukaj, se bodisi v politiko ne vključijo, ker pač nočejo delovati v raznih levo desnih korupcijah, ali ker jim levo desne politične opcije ne dovolijo z medijskimi blatenji…..do sedaj je namreč naš parlament deloval zgolj po načelu čim manj strokovnjakov, ker bi ljudje preveč vedeli in posledično sami razmišljali in odločali…..enostavno povedano, vsak nov kandidat ki se bo pojavil in jasno povedal, da je eno od njegovih primarnih del v parlamentu odkrivanje in kaznovanje skorumpiranih politikov in tisti, ki os tem ljudstvu z grabljenjem povzročali škodo do današnjega stanja, ima zame vso prednost izvolitve pred vsemi….sploh, ker je jasno, da tej obstoječi in minuli tega niso sposobni oz. nočejo, četudi bi tako rekli….
    smisel tega referenduma pa je v bistvu itak prebuditev ljudstva iz apatično ustrahovanih okoliščin in postavljanja za svoj jaz….po Janši pa bi bilo edino prav, da oddite tudi Janković, ker se v biti ne razlikujeta…..

  15. In kdo normalen bi podprl zakone brez vsakih izracunov,ob nenehnem spreminjanju vpliva na proracun,da ne omenjam opozoril pravnikov(ZUJF) o neustavnosti -seveda pa takrat pravno mnenje ni stelo nic,ker ni bilo v vladino korist

  16. Nimamo se kaj sekirat. Če je Janša sam golorok premagal mogočno JNA, se bo kriza sama vstrašla našega maršala.

  17. Sicer nisem zagovornik referendumov, ampak te dva ukrepa sta dejansko slaba in bosta povzročila še več gorja.Ne vem zakaj Janša z glavo ob zid. On ima neke druge lastne interese, in ne rešitev Slovenije.

  18. K gledam te naše kekce na oblasti dobim asociacijo na Goli otok. . . ne vem zakaj Mogoče bi moral vse tja gor spravit pa hrvatom plačevat najemnino. . bi bilo najceneje. . .

  19. Teli signali koalicije so alarm za državljane Slovenije. Le vkup, le vkup uboga gmajna,.. Demonstracije. Naj vlada odstopi.
    Tudi Janša govori, da jim tuji velekapitalisti ne verjamejo več, da jim ne pošiljajo pravih signalov. Še za njih niso več dobri.
    Upam, da se bo našel nekdo, ki bo Janšo, kateri oddaja toliko signalov, zamenjal za radar v Mb in temu ustrezno ukrepal

  20. Ja kako? A Jansa, Virant in ostali niso prepricani v svoje predlagane zakone? Zakaj tak strah pred referundumi? Naj s fantasticno referendumsko vecino zabijejo zebelj v “Jankovicevo krsto” vendar. Ali? Aaaaa, da je vprasljiva ta vecina….hmmmm, potem pa jih celo lahko razumem…

  21. Samo enega se bojim – da “veliki vodja” in njegovi priskledniki ne bodo hoteli oditi, ker so preveč lačni oblasti in vseh privilegijev, ki prihajajo z njo. Naredili bodo vse, da na oblasti ostanejo, tudi na silo!!! To je potrebno vedeti: namreč obiska generalnega sekretarja Nata in Hilary Clinton v Sloveniji v ravno tem času nista naključje……
    Mi pa moramo biti odločni in tem gospodom in gospem povedati, da nam je dosti igranja z nami! Pišem v imenu 20.000 lačnih otrok – kot posledice tajkunstva in “supervarčevalnih” ukrepov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *