Glas ljudstva : Volitve 2012 – Zveru rdeči karton, rumeni Pahorju in Türku za drugi krog

Splošna volilna mobilizacija za 1,7 miljona državljanov, volilnih upravičencev, prehaja v fazo vrelišča. V nedeljo bo več faktorjev usodnih za koga – Martin za dober vin, policaji za zbiranje vozniških in državljani za izločanje in izbiranje predsedniških kandidatov. Da je bila letošnja predsedniška kampanja bolj skupek bizarnosti, sem že prijavil, a tudi iz te bizarnosti bomo morali postrgati najboljše. In v anketi bloga Glas ljudstva, ste bili odločno neomajni, kateri predsedniški kandidat bo letel, kateri ostal…..

Predsedniške volitve bodo sicer potekale pod močno nepozabnostjo Gorenakove afere zbiranja referendumskih podpisov in tudi zato, ali prav zato, bomo še posebej pozorni kaj in kako se bo dogajalo z volilnimi glasovi.

Baj d uej, v ponovnem štetju sindikalnih podpisov za referendum o slabi banki je Gorenaku uspelo preveriti pristnost le teh v samo 1 dnevu,  čeprav je v prvem poskusu za manj dela porabil nekaj tednov več. Ker je tokrat Gorenak bil hitrejši pričakujem, da bo v žep spravil samo 3 namesto 36 strani podpisov.

Ok, gremo na bit tega zapisa in vikenda, vaš cenjeni Glas ljudstva.
Izbirali ste lahko med vsemi tremi predsedniškimi kandidati in verjamem, da je ta anketa merodajna najmanj toliko, kot tiste mastno plačane po naročilu. Bralci mojega bloga namreč v splošni večini še vedno veljate za razgledane, preudarne in odločne ljudi.

Tokrat ste svoj glas lahko oddali za vprašanje – Kateri izmed predsedniških kandidatov NE bo postal predsednik Slovenije ? Vsak je lahko oddal po 1 glas, rezultati pa so sledeči…..

Skupaj je bilo oddanih 853 glasov. Vsi veljavni, vsi na številu.

In veliki zmagovalec je postal, v spremstvu fanfarskih trarara – Milan Zver.
Želel si je zmago, dobil jo je. Po vašem mnenju namreč Zver niti pod razno NE bo postal novi predsednik. Zver je pobral prepričljivo večino glasov – kar 83.12%, oziroma 709 glasov. Upam, da je Milan vesel, da ste tako strastno navijali zanj.

Drugo mesto ste izglasovali Borutu Pahorju. Pahor je prejel vaših 9.5%, oziroma 81 glasov.

Zadnje mesto je, čeprav ne najbolj prepričljivo, osvojil aktualni predsednik Danilo Türk. Prejel je vaših 7.39%, oziroma celih 63 glasov.

Seštevek Glasa ljudstva je torej, da ima največ možnosti postati novi predsednik ravno aktualni Danilo Türk, čeprav mu naj bi tesno za ovratnik dihal ravno Borut Pahor, medtem, ko je Milan Zver že povsem odpadel iz vseh kombinacij.

In ja, tudi sam sem oddal svoj in ga bom, kot običajno, predstavil. Svoj glas, da NE bo predsednik naše male podalpske, sem oddal Borutu Pahorju.

Pahorju v predsedniški kampanji sicer ne morem očitati drugačnega predstavljanja v delovnih akcijah, kakor tudi ne določenih retoričnih spretnosti, podkreplejnih v temperamentu govorice telesa, ki se sicer preveč krat ni skladala z njegovimi besedami.

Mu pa očitam opustitev načelnosti tradicionalne Primorske ponosne drže, zaradi česar je pristal v rangu nevretenčarjev, kakor tudi njegovo zelo intenzivno izstopajoče poudarjanje “hlapcev” v njegovem radijskem promo oglasu, moja poklicna deformacija pač, predvsem pa sem veliko večino o tem, zakaj po mojem Borut Pahor ne bo predsednik, povedal že pred dvemi leti v zapisu Borut Pahor udari po mizi ali go home.

Sicer pa trdim, da bodo te predsedniške volitve doživele tudi 2. krog in bo takrat še zelo veselo, ker bodo v njem, poleg rednega fan kluba, klero desničarji ponižno in na kolenih namenjali svoje glasove svojemu sicer zapriseženemu komunističnemu sovražniku, katerega so tudi lani brez milosti rušili, kjer so lahko, tudi na referendumu, Pahorju torej.

Pred nami je torej predsedniško volilna nedelja in dolžnost vsakega volilno upravičenega državljana je, da odda svoj glas. Ker, če še kdo ni razumel – kdor glasu ne odda, nima pravice potem nit stokati, da je ta država v penisu. In tokrat ne gre samo za izbiro predsednika Slovenije, tokrat in naprej se začenja javno ljudsko  izkazovanje (ne)naklonjenosti trenutni vladi. Potem še preostanku parlamenta. Korak za korakom…..

Don Marko M

Deli:

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Glas ljudstva : Volitve 2012 – Zveru rdeči karton, rumeni Pahorju in Türku za drugi krog

  1. Pahor trenutno profitira na račun tega, da se tolčeta Zver in Türk, njega pa ne tolče nihče. Zanimivo bo videti, kako bo zgledalo v drugem krodu, ko bo šlo ena na ena.

  2. Zver bi bil vsekakor najboljši predsednik, a kaj ko pa je toliko slovencev brez soli v glavi in bodo volili Turka in Pahorja. Se bomo morali zadovoljiti najbrž s Pahorjem, samo da Turk pobere svoja kopita in se vrne od koder je prišel …

  3. Pahor je pripeljal državo med najslabše in pokazal totalno nesposobnost.Kriv je tudi za medgeneracijski konflikt, saj je stigmatiziral kot neuporabne vse, ki so starejši od njega. Kljub temu, da se prilizuje mladim, jim je prav on ustvaril nemogoče pogoje za službe, perspektive in normalno življenje.

  4. Borut bo vse naredil za to, da bo skušal še tistih nekaj ljudi, ki jim politika SDS ni sprala možgane, spraviti v pravo smer, rekoč, politika vlade je edina prava pot za Slovenijo

  5. Če bi glasove štela predsednik parlamenta Gregor Virant in minister Vinko Gorenak , potem bi sigurno zmagal Milan Zver

  6. v drugem krogu bo še zanimivo! mislim, daje kar 50:50 možnosti za zmago. vse bo odvisno od novih soočenj za drugi krog! morda bi bilo res najbolje, da zver odstopi, ter tako prišparamo z enim krogom! 🙂

  7. Moj glas ne gre Pahorju iz preprostega razloga, da bi dal s tem glas JJ. To mi pa niti na misel ne pride.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *