Volitve 2012 – rdeči alarm za 2. krog !

Polom. Totalen polom Janševe desnice je prvi seštevek, ki izstopa v tem 1. krogu predsedniških volitev. Proti kandidatu SDS in tudi NSi, se je obrnilo celo 40% podpornikov desnice, ki so svoj glas raje oddali Türku in Pahorju, kot pa Zveru. Koliko naslajanja si je privoščila levica ob steptanju desnice tokrat, me v bistvu sploh ne zanima, ker me ne zanimajo ne levi, ne desni, a jasno je, da se bo v drugem krogu, katerega sem tudi sam napovedal, levica nedvomno razdelila…..

Zdaj je kar je, ampak težko se bom sprijaznil, da drugi krog volitev sploh ni bil potreben, če bi Zver sam odstopil iz tega cirkusa vsaj v petek, ko je že bilo jasno, da nima možnosti napredka in bi tako deloval skladno tistemu, kar je govoril, torej varčevanju. Namesto tega je, poleg poraza, izpadel dežurni krivec še za najdražje predsedniške volitve do sedaj.

Celo v Glasu ljudstva na mojem blogu ste bili s svojimi glasovi, že teden pred volitvami, praktično skladni končnemu izidu, saj ste desnici Zvera namenili dobrih 80%, Pahor –  Türk levici pa preostalih 20% in celo razlika med slednjima je bila 2,5 %, uradno sicer 4%, le da ste ju obrnili v razporedju.

Do naslednjega velikega finala 2. decembra si tako (spet) vabljen/a, da oddaš svoj glas Türku ali Pahorju v Glasu ljudstva v zgornjem kotu. Pravila ostajajo enaka, torej vsak lahko odda 1 glas.

Rekordno nizka udeležba je bila tista, ki je s svojimi komaj 48% volilnih upravičencev še najbolj zaznamovala te volitve. Razloge takšnega slabega odziva bodo seveda v štabih kandidatov premlevali tako ali drugače, a mislim, da bi morale biti volitve z udeležbo pod 50% enostavno neveljavne, saj ne odražajo volje večinskega dela volilcev.

Predvsem so te volitve prikazale očitno razklanost in pomanjkanje zaupanja v politiko. Kar je dobro. Dobro za politike seveda, ker tako lažje polnijo svoje žepe, brez bojazni, da bi jim ljudstvo, ki jih je izvolilo, kaj naredilo. A pričakovati, da bo predsednik te države združil to razklanost, medtem, ko strankarska politika deluje destruktivno in anti demokratično, je seveda, žal, utopija iluzije.

Če te ljudske sprave ni uspelo doseči Janezu Drnovšku, ki je bil daleč na najboljši poti za ta domet, potem nam ostane samo še upanje, da se bo takšen predsednik vseh državljanov nekoč le rodil, a ne prej, preden ljudstvo počistimo komplet parlament trenutnih in minulih politikov iz političnega zemljevida.

Dejstvo je, da so vsi dosedanji predsedniki države imeli, vedno in povsod, največ težav ravno z Janezom Janšo in strankama, kjer je deloval oz. deluje, kar seveda več kot jasno pove, kdo je anti združitveni problem št.1 v tej državi.

In če sem prej trdil, da drugi krog bo, potem zdaj trdim, da v drugem krogu prihaja veseloigra dramatičnih razsežnosti, v kateri bo sicer Türk imel več dela, a Pahor napornejše….

Začenja se 2. krog rdečega alarma, po katerem levica ne bo nikoli več takšna, kot je bila do sedaj in ko bo slovenska politika dosegla dno dna. Eno je, ko se prepucavajo levi proti desnim, nekaj novega in drugačnega pa, ko si bodo razkošje talenta izkazovali levi sami med seboj…..

Med ostalim bo Danilo Türk, za spremembo, zavihal diplomatske rokave, Borut Pahor pa spuščenih rokavov priznal, da svojo napiflano in že pretirano osladno retoriko o povezovanju izvaja po diktatu in za interes izven naših meja, ne za državljane. Pahor bo govoril dosti več, a povedal preveč…..

Türku bo ura tekla 24 ur na dan, Pahorju je njegova na steni že zablokirala na 5 do 12…..zgolj manekenska lepota in leporečje ne bosta več dovolj.

Vsekakor ne gre pozabiti, da to ni krneki drugi volilni krog, ampak izjemno pomembna zadeva, saj gre zdaj predvsem za to, ali bo Janez Janša preko Boruta Pahorja prevzel še zadnji vzvod oblasti v državi, kateri mu trenutno manjka.

Ne glede na vse, pa me ne bo presenetilo, da bo Borut Pahor 2.decembra 2012, po 12 uri, imel možnost ponoviti svoje že izrečeno iz 2007 : “Slovenija si zasluži dobrega predsednika in Danilo Türk bo predsednik, na katerega bomo vsi ponosni !”

Zgodovina se ponavlja…..

Don Marko M

15 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Volitve 2012 – rdeči alarm za 2. krog !

 1. Levica je razklana. Tudi desnica, kar se kaže v glasovanju strank pomladi, ki se niso soglasno opredelile za dr. Zvera. Nastaja nova levica in nova desnica, ki morda ne bosta obremenjeni s partizani in belogradisti in ne bosta poslušali botrov iz ozadja. Že to je nekaj na političnem prostoru.

 2. kakšen totalen polom desnice?!
  če kej potem totalen polom Turka:) a se niste nekaj duvali kako bo pometal, ha ha ha ha ha ha:)))
  in prav je tako, poglejte kdo ga podpira upokojenci, stara leva elita in bedaki, krasna kombinacija za napredek:))))
  Turk GO HOME!!!

 3. ja, stric Marč….tudi jaz upam, da je to začetek konca nekih ekstremističnih kvazi levih in desnih in začetek zdravega jedra obojih, predvsem pa nov začetek še neobstoječe sredine….

 4. brozi

  v bistvu imaš prav….to je bilo, poleg poloma, za desnico usoden začetek bežanja volilcev desnice v trezno razmišljanje, kar je dokazalo tistih 40% desnih, ki so glasovali za Türka in Pahorja….tistega tvojega dela o nekem duvanju pa ne razumem, ker če bi bral moj blog, potem ga pač ne bi mogel najti izpod mojih zapisov…..očitno pa je, da ne dojemaš, kaj se zdaj v resnici dogaja, torej ostajaš v tistem delu desnice, ki je glasovala za Zvera in ne bo nikoli napredovala nikamor, razen nazaj, kar tudi tvoja retorika nesporno dokazuje…..ampak sam si se tako odločil in za to ti niso krivi ne levi, ne desni, sploh pa ne sredinski….

 5. tvojega bloga ne berem več od takrat ko sem na njem prebral, da se avto razvija 250 let in da je fičko produkt znanja samo in samo juge:)) toliko o retoriki in razgledanosti……
  glej si pač nakladač, ki se rad duva na drugem svetu…..
  ha ha ha zver…..hmmmm….poščijem se na njega, sta pa oba z pahorjem še vedno boljša izbira…..

 6. ja, brozi….vidim ja, da ne bereš več mojega bloga….zato pa si še vedno tu, vmes pa si od zavisti grizeš nohte….dobro ajde, začni za spremembo komentirato tematiko zapisa, ali pa se sprehodi na DS pa tam po ustaljeni praksi pod različnimi nicki razgaljaj svoj talent…..

 7. Mucek, jaz nisem šla na volitve ker si ti rekel,da bo drugi krog. 😉 Zdaj bom šla,samo šminkerju ne morem dati glas ker to ni lepotno tekmovanje.Ne bom niti dala glas tistemu,ki je pobral otrokom otroške dodatke in malice.Bom glasovala po svoji vesti. 🙂 Mucek si dober,da ne nogiraš tega brozija ki jaz ga ne bi pustila nanka v štalo,ne na blog. 😉 🙂

 8. Ivonca,
  me nebi pustila v štalo praviš, zanimivo, da si to omenila:) resno ti povem, po očetu prevzel in furam družinsko kmetijo, 35H obdelovalne zemlje, 20Hgozda, 120 glav živine, 5 delavnih strojev +15pripadajoče delavne opreme, lahko še malo naštevam ampak nima smisla….
  “kdo ga podpira upokojenci, stara leva elita in bedaki,” kje v tem zapisu pa si prepoznala sebe??…glede na to, da še ni preteklo veliko časa od takrat, ko ste pahorja tule vsi vneto podpirali??

 9. brozi

  ne bluzi….sicer zelo spoštujem prave kmete, odraščal sem na kmetiji, in če se mene vpraša, bi naše kmetijstvo vzpodbujal dosti bolj, kot vse vlade skupaj….poznam pa tudi nekaj primerov, ki so podedovali kmetijo nekja rodov in jo zagonili…hočem ti povedati le, da če že si kmet ali vsaj misliš, da si, potem ti ni potrebno spoštovanja do kmeta spravljati z retoriko v tisti slabšalni pomen “kmeta”…..
  in zdaj ti bom ponudil možnost, da prvič utemeljiš svoje retorične bravure in mi dokažeš, kje na tem blogu si videl mene zapisati, da podpiram Pahorja…..

 10. Rado

  kje si videl, da je Pahor zmagal?….komaj drugi dan od treh predvolilnih tednov teče…..pi–da ja, le kako si lahko pozabil na moderacijo….ampak, saj veš, da te bom vedno spomnil, da ne pozabiš…. 🙂 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.