Dan kulture – 8. februarja na Kongresnem trgu tudi ZZB NOB in ZVVS – ob 10.30

Letošnji petkov Dan kulture bo očitno poln pestre vsebine. Osrednji programski del prazničnega dne se bo več kot očitno odvijal na Kongresnem trgu v Ljubljani, na katerem so svojo prireditev prvi napovedali protestniki 3. vseslovenske ljudske vstaje. Sledil je Zbor za republiko. In zdaj svoje sodelovanje napovedujejo še podporniki in člani ZZB NOB in ZVVS – ob 10.30….

Iz zanesljivih virov znotraj Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB) je zaokrožila informacija, da se na protestni shod proti delovanju vlade pripravljajo tudi pri ZZB NOB. Zbirno mesto shoda je, za članstvo in simpatizerje, določeno na Kongresnem trgu v Ljubljani v petek 8. februarja, z začetkom zborovanja ob 10.30 uri.

Neuradno so svojo prisotnost podpore shodu ZZB NOB ob 10.30 na Kongresnem trgu izrazili tudi v članstvu Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS). Praporščaki svojega prihoda še niso potrdili, čeprav so izrazili namero sodelovanja.

Na Dan kulture se nam torej na Kongrescu zelo verjetno obeta nadvse pester program. Za začetek, ob 10.30 ZZB NOB in ZVVS proti vladi, v nadaljevanju ob 11h Zbor za republiko za vlado. In glavni del programa, z začetkom ob 15 uri, v izvedbi protestnikov 3. vseslovenske ljudske vstaje – proti parlamentu in skorumpiranim politikom/uradnikom/tajkunom.

No, meni se zdi, da bo tudi policija hotela sodelovati v tem pestrem programu in sploh ne dvomim, da se bodo policaji v splošni mobilizaciji zbrali iz vseh koncev Slovenije. Le da ne bodo protestirali za svoje plače – službeno bodo pač varovali, spet in znova, ravno tiste, ki so povod programa tega edinstvenega shoda.

V petek se bom, s svojo družino, udeležil tega pestrega programa in sicer v 3 sklopu, kot običajno do sedaj. In če smo že vsi izbrali ta Dan kulture za svoje programske izvedbe, potem bo, pred vsem ostalim, edino pravilno, da se prav vsi  dobesedno držimo prazničnega naziva tega prazničnega dne. Najprej to, potem pa vse ostalo….

Don Marko M

Vsi za enega, eden za vse (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Dan kulture – 8. februarja na Kongresnem trgu tudi ZZB NOB in ZVVS – ob 10.30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *