Pustovanje Koper 2013 (foto)

5. Istrski karneval se je odpeljal tako, kot se je pripeljal. Dinamitno, poln kombinacije preteklosti in sedanjosti, vse za prihodnost. Letos je pustna povorka zibala tudi v ritmih rokenrola, kar je segrelo prezeble kosti opazovalcev. Ja, bilo je mrzlo, svinjsko. Kar je na Obali pod 10+, je že svinjsko mrzlo. Mogoče je tudi to razlog, da je bilo, tako na oko, pol manj obiskovalcev, kot lani. Ampak tisti, ki smo bili, smo uživali….

Letos je tovariš/gospod Pust prevzel oblast Poglavarja Istre na sodoben, aktualen način. Prejšnji župan je bil strmoglavljen, od ljudstva obsojen korupcije in kradeža svojim občanom, namazan s katramom in posut s perjem izgnan v Deželo nepovratnosti.

Po 2gem, expresno zgrajenem, železniškem tiru je bila onkraj naših meja poslana tudi posebna vlakovna kompozicija, prepolna tajkunov, ki so v begu reševali vse svoje pred dokončno sodbo ljudstva.

In potem nam je Pust, v polnem odganjanju zime, razkazal prihajajoče razkošje svoje vladavine.

V slovenski Istri bo poslej vse v rožicah in ritmih rock’n’rolla, kar je napoveda tudi prisotnost poslednjega Majskega plemena, s svojim malim velikim kraljem in nepozabno parolo – Mai dosti. Še naprej bomo varovali in gojili spoštovanje do naše NOB osvobodilnega boja, s Titom na čelu, kateri je bil tudi pozvan z “Ljubavi vrati se, ovi su poludjeli”.

Garderobni trend letošnjega Istrskega karnevala pa je zagotovo spodnje moško žensko perilo, za katerega neki normativi dizajna in barve niso posebej predpisani, pomembno je le, da imaš na spodnjem delu perila – zvezdo. Rdečo, kakopak. Lahko tudi fluoroscentno, da v temi kdo kaj ne zgreši.

Naše Valmarinke še naprej ostajajo naša zaščitena vrsta in to bodo vse dokler se bodo držale svojega osnovnega načela, da “Vsaka nosi svojega”. Moškega seveda. Prikazan je bil diagram primerjalne gospodarske uspešnosti Primorske pod Jugoslavijo in danes pod neko S, ki noče biti nič Slovanskega.

Pust je na novo odprl tudi ljudski pekarni, Miš Maš in KUD Kroštola, v katerih bodo vse pekovske dobrote enako plačilno ovrednotene za prodajo in sicer po mm pravega istrskega kamna za vsako dobroto.

Rožice so zacvetele na polno, čebelice posledično takoj od cveta do cveta. Bajkerji standardno v rožicah in pod očitnim vplivom rokenrola pa so dodajali potrebne vitamine za pospešeno rast, medtem, ko so retro kolesarji prikazali novo kolekcijo koles in garderobe “Več kot spijemo boljši smo”.

Seveda so bili prisotni tudi Kurenti, ampak mene bolj zanima, zakaj organizator (spet) ni pripeljal naših primorskih Škoromatov.

O zmagovalnih maskah namerno ne bom, ker so zame zmagovalci prav vsi, ki so se udeležili povorke od starta do cilja. Vem namreč, da so za sodelovanje v tej povorki nastopajoči porabili številne volonterske ure in materialov na svoje stroške in tudi zaradi tega dejstva, so zame vsi zmagovalci.

Kakor tudi moja mala Koki, ki je imela neposreden dialog s kamero naše nacionalne tv in danes si bomo ogledali njen medijski debi. Malo sumljivo mi je bilo le to, da so poklicni fotografi določenih medijev slikali tudi mene in to ne naključno, ampak prav namensko so izrazili željo, da me slikajo. Čeprav sem bil našemljen natanko tako, kot vsak dan v letu, le brado sem imel 1 mm daljšo.

Ogromno tega seveda nisem opisal, ampak zato dodajam fotografije, tokrat 200 v foto boxu v nadaljevanju. In kljub avtorskim pravilom mojega bloga, tokrat izjemoma in brez ugovora dovoljujem, da si vsak lahko pretoči za svojo osebno rabo všečne mu fotke. Ampak samo za osebno rabo, da ne bo nesporazumov. Saj veš, imejmo se radi, kot prašički mladi….

Don Marko M

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 75

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 12

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 121

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 187

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 140

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 171

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 136

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 47

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 147

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 156

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 163

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 127

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 182

Pustovanje Koper 2013 (blog Don Marko M) 177

 

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pustovanje Koper 2013 (foto)

  1. Don,vsako leto bolj zažigaš s fotografijami vašega karnevala.Proti tvojemu telefonu se še profiji lahko skrijejo.;)Sem si naložil petnajst fotografij,ker so res hude.Slik ne bom delil okoli,povezavo na ta tvoj blog pa.;)Lp

  2. Delala nisem mogla prit. Samo ko gledam tvoje slike se mi zdi,da sem še vedno na karnevalu.Bravo mucek,bravissimo. 😉 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *