Posebna dostava – ljubezen preko roba

Potolaži se, nobenih pocukranih osladnosti ne bo v nadaljevanju, ampak povsem življenska zgodba. Ena tistih zgodb, ki nosi oznako pristne “večne” ljubezni. Kako kdo in zakaj komu izkazuje ljubezen, je seveda stvar odločitve posameznika, ampak recimo, da so nekateri pristopi izkazovanja ljubezni oklasificirani kot nekaj unikatnega in nepozabnega….

Za nekatere je, recimo, smisel izkazovanja ljubezni ta, da se trudi ne pozabiti kupiti darila za posebne priložnosti, obenem pa vse preostale dni leta presliši tudi 1000x ponovljeno partnerjevo “To mi ni všeč” in ga serijsko posiljuje ravno s tem. Kot sem rekel, ljubezen si tolmači vsak po svoje…..

Tako, kot sem si jaz ljubezensko zgodbo Siu Johnston, ki je te dni postala svetovna zvezda družabnih omrežij.

Roko na srce, njena zgodba bi ganila tudi kamen, torej je tudi mene. Pa to nima nobene veze z razvlačevanjem emša, izbruhom tiste ženske plati v vsakem moškem, še manj z martinčkanjem na že pomladnem soncu. Zgodba enostavno zadane.

Siu Johnston iz Houstona v Texasu, danes 60 letna gospa, je s širnim svetom podelila drobtinico svoje ljubezenske zgodbe, v kateri je sicer glavni igralec njen zdaj že pokojni mož John, s katerim sta bila poročena celih 46 let.

John je bil namreč tisti, ki je svoji Sui dobesedno vsako leto od začetka njunega razmerja, ob Dnevu zaljubljenih, iz mestne cvetličarne pošiljal šopek rož, s priloženo vizitko petih besed : “Moja ljubezen do tebe raste”.

“Štirje otroci, 46 šopkov in življenje polno ljubezni so bili njegova zapuščina, ko je preminil pred dvema letoma”, je svoje razmerje s svojim Johnom opisala Siu.

In potem se je zgodilo….

10 mesec po smrti Johna je prišel za Siu tudi prvi Dan zaljubljenih, brez Johna seveda. Na vratih je pozvonilo in  dostavljalec ji je vročil prekrasen šopek rož. Siu je bila šokirana in zmedena.

“Šopek je bil od Johna”, je razložila Siu.

Jezna in zlomljenega srca je stopila do telefona in poklicala “Johnovo” cvetličarno z namenom pojasnitve, da je prišlo pri dostavi do pomote.

A glavni šok je šele sledil….

“Ne gospa, ni pomota. Preden je vaš soprog preminil je pri nas vplačal dostavo šopka za vas, za dosti let vnaprej. Obenem je zahteval zagotovilo, da vam bomo šopek redno dostavljali vsakič ob Dnevu zaljubljenih”, so Siu razložili v cvetličarni.

“S srcem v grlu sem odložila telefonsko slušalko in vzela v roke vizitko, priloženo šopku”, dodaja Siu, “na kateri je bilo izpisano – Moja ljubezen do tebe je večna”.

Ja, so trenutki, ko enostavno ni kaj dodati. Tako, da se lahko popoldne napotim na travnik in naberem šopek, sestavljen iz prvih trobentic in vijolic. Kdo pa je rekel, da moški nismo veseli, če dobimo od ženske sicer skromen, a obenem bogat in iskren šopek rožic. Še vedno bolje kot šopek zlajnanih “modrosti”…..

Don Marko M

Love stori

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Posebna dostava – ljubezen preko roba

  1. Mucek,moje kombinatke in jaz smo ratale kot želatina ko smo prebrale tole.Ti bomo dostavile nekaj ročno nabranih rožic,ker si zaslužiš.Če nam jih ne boš prej sam potrgal po vseh travnikih naokoli. 😉

  2. Ivonca

    e ja, ga ni čez žensko žele….ma bom pustil še nekaj rožic, da boste imele kaj delati z nabiranjem, da mi lahko prineseš en šopek….tistih v cvetličarni sigurno ne bom pobiral…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *