Alenka Bratušek prvič v zgodovini, Janez Janša zadnjič

Alenka Bratušek je včeraj prišla v parlament – v hlačah. Ljubitelji kril razočarani. In posledično Janez Janša ni ostal le brez krila, ampak je postal nudist. Ja, včerajšnji dan v našem parlamentu je bila vrhunska komedija nekega realiti šova, ki me je v tisti uri, ko sem gledal po tv, nasmejala do solz. Čeprav je bilo vse skupaj v resnici za solze brez smeha…..

Povzetek včerajšnjega parlamentarnega lahko strnem tudi sila enostavno. Najprej – pa si šla, ti materna. Janševa vlada kakopak. Potem – naši stend up komiki so res pravi amaterji proti našim poslancem. In za konec – lipe cvatu, sve je isto ko i lani…..

Ok, to, da je Janez Janša moral oditi, sploh ker tam ne bi smel niti začeti, sploh ni dvoma. Že leta namreč zagovarjam stališče, da voditelj, ki si dovoli žaliti, poniževati in zaničevati lastne državljane, ki mu v bistvu dajejo za kruh, nima kaj početi na vodilnem položaju.

Najbolj žalsotno je sicer bilo, da je Janša to početje neposredno izvajal v isti meri tudi nad svojimi navijači, ki pa tega sploh niso dojeli in malo je možnosti, da sploh kdaj bodo. Ampak to je itak njih problem. Važno, da so dojeli, da njih velikega vodje Jajota ni več.

Da pa Janše ne bo nikoli več, tako kot Jelinčiča ali še bolj, pa bodo itak dojeli šele takrat, ko bo Zemlja ploščata.

Ampak veš kaj, povsem odkrito moram priznati, da bom Janšo pogrešal. Roko na srce – prav nobenemu našemu politiku še ni uspelo zmotivirati državljanov, kot ravno Janši v tem njegovem poslovilnem letu. In to dobesedno vseh državljanov, levih, desnih, tistih vmes in tistih naokoli.

Njegova, sicer bolestna, retorika namreč praktično nobenega državljana ni pustila brez akcije reakcije. Uspelo mu je tudi, kar spet nobenemu pred njim – spraviti državljane na ulice. Sploh ni dvoma, da je za poganjanje korenin našega protestniškega gibanja, ki poganja deblo proti krošnji, prvi in glavni pobudnik ravno Janša.

Še ena pomembna poteza Janše, katero je uspešno izvedel je ta, da zdaj prav vsi tudi neizpodbitno vemo, kateri so, in to po polnih imenih, tisti Janševi državljani, ki udrihajo mokre sanje po etnično čisti Sloveniji. Zdaj, ko jih je Janša razgalil, bo namreč vse drugače.

Ampak še najbolj bom Janšo pogrešal zaradi humorja. S svojo navijaško ekipo je namreč razkazovali tudi intelekt svojstvene retorike že do te stopnje, da so še folklorni Butalci pridobili imidž mrtvo resnih.

A ne glede na razloge, zakaj bom ta en dan pogrešal Janšo, nespornega z najkrajšim v naši mali podalpski, se povsem strinjam s tistimi, ki so rekli, da Janša ne bo jokal. Mogoče res ne bo, bom pa jokal jaz. Od veselja, ker ga več ni.

Pa skočimo na Alenko. O Vebru, novem predsedniku DZ sploh ne bom trošil besed, ker pač prihaja iz nič manj skorumpirane in sluzaste stranke kot so SDS, predvsem pa, ker je pod vladavino SD stopnja nezaposlenih in socialno ogoženih poskočila za skoraj 100%, Janša je le dodal v tem letu še svojih 50%.

Bratuškova je torej postala prva ženska predsednica vlade naše male podalpske. No big dil, kar se mene tiče. Ker mi je pač res vseeno, katerega spola je šef, zanima me le, kako in koliko je sposoben.

In tako kot nihče, tudi sam ne morem prav nobene besede izustiti o sposobnosti Bratuškove kot premierke, ker enostavno ni še dobesedno nič pokazala.

To, da je Bratuškova, po Kociprinem, topla osebnost, me v resnici niti najmanj ne gane. To je bolj vrlina za njen družinski krog. Jaz od profesionalnega politika pričakujem le pravičnost, korektnost, profesionalnost in nekoruptivnost. Samo to.

In če Bratuškova vse to ima bo lahko že takoj dokazala. To, da prihaja iz stranke, ki je v koruptivnosti in plagijatorstvu v povsem enakem položaju, kot Janševa SDS sicer nikakor ni ne zanemarljivo, ne vzpodbudno.

Zagotovo pa se zaradi postavitve Bratuškove ne bo nikakor omilil nalet protestniškega gibanja, čeprav je Alenka že dovolj zvito ponudila del finančne pogače določenemu sektorju kulturnikov, da se umaknejo iz protestniških vrst.

V bistvu sem vesel za izvolitev Bratuškove zgolj zaradi enega razloga – izvolitev Alenke in posledična odstranitev Janše bo namreč povsem izkristalizirala protestniške vrste. Tisti levičarski, s figo v žepu protestniki, se bodo odstranili in ostali bomo tisti z jasnim sporočilom in namenom kot že od začetka – čistimo parlament in državo koruptivnih politkov/elite/uslužbencev.

Lani jeseni sem napovedal, da bo Janševa vlada padla pred letošnjo pomladjo oz. najkasnje takrat, decembra pa sem napovedal tudi, da bodo letos na ulicah med protestniki tudi tisti, ki so do sedaj proteste obsojali, kakor tisti, ki so sedeli doma. In tudi Janševi so prišli na ulico. In spet bodo prišli, a tokrat ne v podporo ampak proti vladi.

Skratka, napovedujem, da se bo naše zdravo jedro protestniškega gibanja, ne glede na Bratuškovo in Janševike, krepilo in gazilo proti nepozabnemu vrhuncu jeseni.

V Grčiji so, prvič v zgodovini, obsodili župana zaradi korupcije in to kar na doživljensko zaporno kazen in to za 10 let nazaj. Bratuškova je sicer izjavila, da Grčije pri nas ne bo, ampak od nje vseeno pričakujem, da bo zelo jasno in glasno spomnila Zokija Jankovića, da mora vpisati datum v tisto svojo bianco odpoved.

Obenem pa pričakujem tudi, da bo zdaj kot predsednica vlade, čeprav še brez vlade, Zokija, spet javno in glasno, opozorila, da lahko zaradi korupcije zapusti županski stolček MOLa. Če je moral Janša zaradi korupcije plačati delček davka, potem ga naj tudi Janković. In potem vsi ostali po vrsti.

In v kolikor te poteze Alenka Bratušek ne bo naredila najkasneje v naslednjem tednu, potem bo imela vse možnosti, da kot mandatarka potolče celo neslavni Janšev rekord (ne)trajanja. Vsekakor ne bom do Alenke nič manj prizanesljiv, kot sem bil do Pahorja, Jankovića, Rodeta, Janše ali vsakega skorumpiranega voditelja. Če je že Alenka oblekla hlače, potem naj jih tudi nosi, kot se hlače nosi – z jajci.

Don Marko M

Prihaja Bratuškova (blog Don Marko M)

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Alenka Bratušek prvič v zgodovini, Janez Janša zadnjič

  1. 🙂 Mucek,tvoja ljubezen do Janše je bila očitno neukrotljiva. 🙂 Alenki bom pa verjela kot praviš takrat,ko bo najprej Jankovića skenslala.Do takrat mi je ista kot vsi Janševi.

  2. Don,upam,da boš zdržal še teh par ur v pogrešanju Janše.;)Bratuškovi pa ne kaže zaupati samo zato,ker je ženska.Lp

  3. 9.3. je še toliko bolj pomembno, da bi bilo vsaj enako število kot na zadnji vstaji. Da ti protesti končno dobijo legitimnost tudi v očeh skeptikov.

  4. Ker želimo izkoreninit korupcijo, klientelizem, etc. je potrebno zamenjat celotno trenutno politično garnituro in začet na novo, z novimi strankami in novimi obrazi z drugačnimi in boljšimi idejami in pogledi na svet kot trenutna politika.

  5. Je kar prav,da je mandatarka postala Alenka Bratušek ne zato,ker si tako sam želim mi je čisto vseeno,prav je zato,ker smo na predčasnih volitvah ljudje dali večino glasov prav PS in s tem povedali,da želimo,da nas ravno PS vodi v teh “težkih” časih.

  6. Zame bo sposobna tista vlada, ki bo znala voditi državo brez kreditiranja v tujini. Takšne do zdaj še nismo imeli, tako da bom najbrž še dolgo čakal. Neodvisna država je samo tista država, ki se ne kreditira ampak proizvaja in prideluje.

  7. Za začetek me pri Bratuškovi moti, da besed, ki jih naj bi govorila iz srca bere z lista, sicer ji dajem priliko.

  8. Najbolj mi grejo na falus tisti, ki očitajo: sploh vam ni do sprememb in reform, hočete se samo znebiti Janše, ker ga sovražite. Takih dvoličnih zahrbtnih nenačelnih idiotov nikakor ne morem razumeti, kot tudi ne morem verjeti, da v tej državi še obstajajo kreteni, ki kljub vsemu podpirajo (in bodo v prihodnje spet volili) Janeza Janšo. To mi je popolnoma nedoumljivo, kot da bi folku nenadoma deloval samo en del možganov, pa še ta narobe.

    Druga stvar, ki jo preziram pri klerofašistih, je tista vztrajna miselnost: aha, če nisi z nami, si torej proti nam. Prekleto govno krščanarsko lažnivo. To je bila priljubljena Mussolinijeva krilatica, mimogrede.

    Za Bratovškovo (da o njenem botru Župankoviću ne govorim) me boli falus v enaki meri kot za vse druge politike; in če sem proti Janši, to nikakor ne pomeni, da sem ZA Bratovškovo ali slinastega Viranta ali blesavega Lukšiča. In tega idiotski (kvazi)desničarji nikakor ne razumejo, tako kot se politiki še zdaj ne dajo prepričati, da demonstracije nikakor niso bile uperjene zgolj proti Janši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *