Vsa darila ženskam za 8.marec

Pripravljam se ti jaz tako včeraj zvečer na gledanje risanke na nacionalki, po kateri me lumpi natera spat, ko se tam tik pred risanko v neki dobri uri pojavijo Eroika. Saj veš, tisti trije, ki bi radi bili Divo, čeprav so me lani poleti v naši Taverni prepričali, da bo dobro če bodo sploh kdaj piccolini. Pa ne bom o njih petju, da ne končam prehitro zapisa, pač pa o tistem, kar so fantje povedali pred petjem. Ja, tudi oni….

Medtem, ko je voditeljica z enim od treh Eroike furala nek kao intervju, ko so se ji z vsako besedo bolj šibila kolena, oba skupaj pa sta se požvižgala na povišan davek na sladkarije, ki so prešle že v stopnjo osladnosti do te stopnje, da bi še z minuto blebetanja dlje nakopala vsaj polovici naše male podalpske sladkorno, mi je sedel v ušesa eden od stavkov tistega Eroike….

Kaj sem že povedal, da bi jih zbrcal v sedalo in to brez občutka, če bi bil ženska ? Jana Plestenjaka tudi. Dobro ajde, pustimo podrobnosti. No, tisti “magičen” stavek tistega modela je šel nekako tako : “Ja, ta naš koncert je naše darilo ženskam ob Dnevu žena….”

In voditeljica je ob tej izjavi spet skupaj zlezla. Ma joj, ma kako ste vi pozorni do žensk, ma kako imate radi ženske, ma kako jih spoštujete…..No, teh besed ni uporabila, ampak videti je bila tako.

Še dobro, da je sledila risanka, ker če ne bi me verjetno ponoči mora tlačila. A med risanko sem se spomnil, da sem videl nek plakat, na njem pa Jan Plestenjak, začuda brez dude in plenic, ki bo imel v naši dvorani koncert 8.marca ob Dnevu žena. Ja uganil/a si, tudi Plestenjakov Jan svoj koncert podarja kot darilo ženskam…..Mislim – oh in ah….

In ker je hudič vzel šalo sem zavrtel film še globlje, vse do črnobelosti….

Bemti, pa tej naši glasbeniki so res sami težki kalibri. In to takšni, da jim čisto zavrti od vsega, ko slišijo – ženska. Vse, ampak vse so pripravljeni dati zanje in to vse izjemoma za 8.marec, v neizmerni količini. A ker drugega kot (svoje) glasbe nimajo, pač podarjajo ženskam svoj koncert…..

Vse najboljše o ženskah in temu primerno darilo ob Dnevu žena so si letos privoščili celo naši parlamentarci, s parlamentarkami Bratuškove na čelu vred, ki so državljankam podarili prav posebno darilo – ženske matere poslej v času dojenja otroka ne bodo nič več zaščitene pred odpovedjo delovnega razmerja. In drugi del – ženske se poslej ne bodo več mogle prosto izrekati o nočnem delu po svoji volji, po diktatu delodajalca pač.

Celo RKC se je raznežila ob 8.marcu in ženskam, katere sicer v preostalih dnevih jemlje zgolj kot nepotreben balast,  uporaben zgolj za produkcijo, podarja izvenserijsko razgaljanje osebnih grehov v spovednicah. Malo so sicer morali normirati zadevo na omejen čas, saj je dovolj žensk, ki ne znajo nehati govoriti niti, ko razgaljajo svoje grehe, a nekaj je nekaj, nič pa nič, darilo pa darilo….

Ja, tudi gostinci so padli v euforijo darovanja ženskam ob Dnevu žena. Posebni menuji za to priložnost so ob tem dnevu namenjeni izključno ženskam. Saj ne, da je kaj drugače videti na krožniku, a darilo je darilo. Sploh pa je samo za ženske, kapiš.

Trgovci seveda nikakor ne smejo in ne morejo zaostajati v obdarovanju žensk za 8.marec. Ja, vse za ženske. Praviloma so kakšen dan prej in seveda na dan sam vsi materiali za ženske polni popustov v stilu “2 za ceno 1”, čeprav bi še kakšen dan prej plačal za tista 2 za polovico 1, ampak….Kot sem rekel, darilo je darilo…..in samo za ženske.

O obdarovanju cvetličarjev mi seveda sploh ni treba izgubljati besed, a ko vse skupaj seštejem in razčlenim v prafaktorje, dodam skupni imenovalec, mi seveda ne ostane drugega kot, da se tudi sam, po vzoru na omenjene, pridružim tej darilni euforiji ženskam.

Ja, vsi navedeni, pa tudi nenavedeni primeri, ki sicer uporabljajo isti darovalni pristop, imajo namreč sicer samo eno, a nikakor zanemarljivo skupno točko….

Zato vsem ženskam, razen feministkam, ob Dnevu žena, za 8. marec, tudi jaz poklanjam darilo. No, več daril v enem paketu, da bom malo nadgrajen od omenjenih.

Drage ženske, moj paket, katerega vam namenjam kot darilo, vsaki posebej seveda, vsebuje : tedne Bahamov ol inkludet, limuzina BMW 5 M, hišo 1k kvadratov polno opremljena s 12 spalnicami, 3 kopalnice, 2 sauni, 1 kuhinja, zunaj 2k parka z bazenom in 20 oseb personala, frizerja, maserja, čipn dejlse, vse neposredno na varovani lokaciji, na neomejeno (u)porabo.

Moje dodatno bonus darilo ženskam pa je še hoja po soncu in plavanje v oblakih.

Ekola, za letos sem poštempljal tudi to zadevo. Drage moje AFŽjevke – zažurajte ta 8.marec kot da je zadnji. 9ega boste še vedno ženske, le kupi tistih, ki vam podarjajo darilo, bodo izhlapeli….. A tudi hlapi poganjajo svet.

Don Marko M

8.marec (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vsa darila ženskam za 8.marec

  1. Mucek,ma kako si ti dober. 🙂 Plestenjakovo darilo prejmem samo če mi ga on plača in doda še plačano večerjo za mojega Medota in zame. Ti pa pridi na obisk,da ti z mojimi kombinatkami postrežemo kafe,kaj sladkega in rožico ob našem prazniku. 😉 🙂

  2. Res, Piz… Plestenjak in oni trije wannabe-ji so res ultimativno darilo za dan žena! Pa so vsaj zastonj? Ker če je treba plačati, kakšno darilo je potem to?

  3. Ivonca
    ker ti Plestenjak očitno ne bo plačal nič, ne svojega koncerta, še manj večerje, sklepam, da si ga dala na črno listo….kafe in sladko pa seveda ne semm zamuditi…. 😉 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *