4. Vseslovenska ljudska vstaja – korak bližje končni zmagi !

Veš kaj –  bolj kot gledam te naše parlamentarce, tajkunčke in podpornike korupcije, bolj vidim, da danes v resnici sploh ni problem nahraniti vse lačne ali jih spraviti iz socialnega dna. Ne, to ni problem – problem je nahraniti lakomne ! In ker je to glavni problem, ki posledično sproža verigo problemov, ga je pač treba rešiti enostavno. Obrniti ploščo…..

Za nami je nova vseslovenska vstaja, tokrat 4., ki je obenem tudi druga prelomna, po tisti decemberski 1., predvsem iz organizacijeskega vidika protestniškega gibanja. Osnovne smernice gibanja namreč ostajajo zabetonirane, vse do končnega cilja.

Kot sem že takoj ob Janševem strmoglavljenju napovedal, se je dejansko spremenila tudi struktura protestnikov. Oziroma, pravilneje je če rečem, da se je protestniško gibanje vrnilo k svojim koreninam – totalno proti levo desnim uničevalcem države, korupciji in seveda vzročnim posledicam le te.

Priznam, da sem pričakoval na 4. vstaji tudi “desničarske” (Janševe) veleume, katerih edina želja je sicer prodati našo državo tujcem, sploh Troiki, kot so to, sicer dokazano porazno, že poskušali v času naše NOB, a jih ni bilo na plano….

Niti toliko niso mrdnili, da bi prišli protestirati proti Bratuškovi in njeni morebitni “novi” vladi. Nekaj so sicer malega smetili po spletu, kar pa samo dokazuje, da so spet na poti skrivanja v mišje rove. Potuhnili so se tudi Štuhcevi navijači njih republike. Čeprav prepozno, ker zdaj vsi že vemo vse.

No ja, saj niti niso mogli priti na vstajo, če pa jim nihče ni plačal prevoza in še 30 € žepnine. Veliki vodja jih je pač, še 1x več, izdal, svojih evrčkov za prevoz in prostega časa pa za zdravo Slovenijo očitno niso pripravljeni žrtvovati.

A na protestih ni bilo niti PS in SD kvazi levičarjev. Tudi v tej napovedi se nisem zmotil. Te “tovarišice in tovariši”, ki seveda niso niti blizu pojma tovariš, so se priklapljali protestom zgolj do padca Janše. In zdaj so oni srečni – plače v JS so si obdržali, za sodržavljane pa jih boli penis. In seveda veselo, kot Janševi, še naprej podpirajo korupcijo in barbarije parlamentarcev in ostalih birokratov.

Na tako deževen dan se je tako na 4. vstaji zbralo preko 5k sončnih ljudi, kar je odlično.

Seveda ni šlo brez razkazovanja, česa si lahko obetamo pod vlado Bratuškove. Tudi to. Ogromen transparent na ljubljanskem gradu, ki je oznanjal vstajo, so Jankovičevi redarji expresno odstranili, čeprav so podoben napis na 1. vstaji na istem mestu pustili viseti lep čas.

Ravno tako policija spet ni mogla iz svoje kože, recimo, da je še pod vplivom direktiv Gorenaka, čeprav ne dvomim, da ga v teh potezah policije podpirajo prav vsi parlamentarci, in je namerno izzivala provokacije med protestniki, torej namenoma iskala gužvo, katero bo brez dvoma nekoč tudi dobila, nenazadnje skorumpirani policaji zgolj varujejo skorumpirane politike. In ja, parlament je bil spet ograjen, kar le dokazuje, da se v parlamentu ni prav nič spremenilo.

Na tokratni vstaji se je torej iskristaliziralo tisto zdravo jedro gibanja državljanov, ki se bo poslej še bolj, močneje in številneje stopnjevalo.

Osnovni cilji protestov ostajajo nespremenjeni :
pregon in obsodba vsake oblike korupcije v sistemu, sploh politikov, sodstva in birokratov, prenehanje z neoliberalnimi reformami, revizije vseh kreditnih pogodb sklepanih v imenu državljanov RS, revizije privatizacij in dosedanjih sprejetih zakonov, pregon gospodarskega kriminala, enakost pred zakonom v praksi, zaščita javnega in skupnega dobrega, razvoj sonaravne ekonomije….

Povsem jasno je, da so zahteve vstajnikov povsem realne in praktično izvedljive, nenazadnje smo se 91′ borili točno za takšno obliko države, kot je v zahtevah protestnikov. No, vsaj jaz sem se, ti pa že veš kje si bil/a takrat in kakšno državo hočeš danes….

Na ulicah tokratne vstaje so torej bili protestniki, katerim je več kot jasno, da Bratuškova in morebitna njena vlada niso nobena rešitev, pač pa le kozmetični parlamentarni manever presedanja iz enega na drugi stolček. Da je bil kdo tako in toliko premaknjen, da je verjel, da bi bilo zaradi Bratuškove in nove vlade istih nesposobnežev in skorumpirancev v parlamentu kaj drugače, pa se mi zdi neverjetno, čeprav se v naši politiki dogajajo same neverjetnosti….

Vstajniško gibanje v naši mali podalpski pa se v pridružuje tudi pozivu Evropske pomladi, tudi v obliki direktnih akcij, stavk in protestov širom Evrope, ki bo potekala med 13. – 15. marcem po celi Evropi in v katerih zahteve prebivalcev Evrope ostajajo do končnega cilja nespremenjene :
– razveljavitev vseh pogodb in zakonodaje EU o varčevalnih ukrepih
– ekološka preobrazba
– “razorožitev” finančnih trgov
– dolg nismo ustvarili – ne bomo ga plačali
– ne odpuščajmo ljudi – odpustimo Trojko !

A do te prve evropske generalke vstajnikov bo preteklo še nekaj kilometrov vstaj na domačih tleh. Ja, vstaje se nadaljujejo v dodanem ritmu in pospeševanju.

Verjamem, da se bo število protestnikov v prihodnje večalo tako na lokalnih protestih, kot centralnih v Ljubljani. Ker verjamem, da se bodo na protestih začeli pojavljati vsi nezaposleni, socialno ogroženi, pa tudi vsi tisti, ki se strinjajo z delom ali celoto zahtev vstajniškega gibanja, predvsem pa ostro nasprotujejo našim v celoti skorumpiranim politikom parlamenta.

Skratka, prihaja čas, ko bodo ulice polne državljanov, ki nam je do te naše državice, da zraste v pravično, napredno in zdravo družbo, na katero bodo ponosni tudi naši potomci. To je najmanj, kar jim dolgujemo. Bodimo odgovorni do neodgovornih !

Prenehajte se smiliti sami sebi in stokati, kako je vse narobe in vzdignite svoje lene pasivne riti in postanite aktivni državljani v ustvarjanju človeku dostojne domovine. Ne se šparat – vidimo se na ulicah – ZA spremembe !

Don Marko M

Slovenija calling 2013 (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “4. Vseslovenska ljudska vstaja – korak bližje končni zmagi !

  1. Kompletno skorumpirano politično bando v parlamentu je treba stlačit v Aljažev stolp in ga zakotaliti v dolino

  2. evidentno je da so protesti že prinesli neke spremembe, če bi bili vsi taki foteljaši kot tile na portalih, bi še vedno Kangler in Janša kraljevala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *