Keš pičkam leta niso važna, carinika sladka odpoved službe in policaji v čipkastem perilu

No, saj ne, da se podobne zgodbe v nadaljevanju ne bi dogajale tudi v naši mali podalpski, a določena razlika je tista, katera nekatere spravi na naslovnice svetovnih medijev. Razlika je sicer drobna, rečemo pa ji – izvirnost. Vsaka izvirnost pa sproža izvirne reakcije…..

Zgodb o keš pičkah je bilo spisanih že za Triglav, a tiste naše, katere sem občasno prejel pred nos, so bolj lajt verzije. In s to hard verzijo v nadaljevanju, so primerjalno naše keš pičke prav smešne.

Keš pička za 4 milijone $
V tej zgodbi niti niso pomembni tej 4 milijončki, kot je dejstvo, da nikoli ni prepozno, kakor tudi, da leta res niso ovira.

Keš pička te zgodbe je namreč mlada polnih – 77 let !

In pri teh rosnih 77 je postala milijonarka. Njen večletni sponzor, sicer star 79 let, pa je tresnil v bankrot.

Zgodba je sveža, dogaja se na Japonskem, kjer je ta mladenka nekaj let svojemu sponzorju nudila romantične in spolne usluge v zameno za vzdrževanje. Ne, keš pičke niso prostitutke, samo tržno poslovno nišo biznisa uporabljajo.

Njen sponzor jo je nekaj let bogato zalagal z darili, dodatno pa še z denarjem, da si je mladenka pač lahko privoščila vsaj minimalne življenske pogoje v obliki luksuznega stanovanja, nekaj dodatnih nepremičnin, v garaži pa Mercedesa, Jaguarja in BMW. Seveda so bili plačani tudi stroški vzdrževanja.

Denar pa je, celih 7 let, vlekla od sponzorja z izgovorom, da mora izplačati nekega drugega moškega, ki naj bi ji bil, po lokalni tradiciji, namenjen kot bodoči mož.

In potem, ko je njen sponzor prodal še svoje podedovano premoženje in si za nameček celo še izposodil denar za njeno sponzoriranje, je zgodba končala na sodišču. Za razliko od naših sodišč je bila zgodba na sodišču v japonski provinci Šizuoka zaključena expresno. Sodišče je namreč zaključilo, da mladenka ni imela namena denarja vrniti sponzorju, zato ga mora vrniti zdaj po sodni odločbi in to v celotnem znesku.

Policaji v čipkastem perilu
V Devonu, veliki grofiji na JZ Anglije, si je lokalna policija zadala v izvedbo izjemno zahtevno nalogo. Policaji so najprej vložili ovadbo zoper neznanega storilca zaradi kraje premoženja policijske postaje. V naslednjem koraku pa so morali, po službeni dolžnosti seveda, tega storilca še najti.

Iskani predmet kraje pa je bila – škatla keksov.

Da je škatla keksov izginila iz popisa stvari policijske postaje je ugotovila inventurna policijska komisija med jutranjim inventurnim popisom. A tu panike še ni bilo konec.

Komisija je namreč dodatno ugotovila tudi, da v obvezni delovni opremi policijske postaje pogrešajo kar 28 predmetov, med ostalimi tudi nekaj DVDjev vzgojne narave, električni navijalec za lase in – čipkasto spodnje perilo.

In preiskava se je razširila iz škatle keksov še na preostale predmete. Ob tem dejstvo, da so na policijski postaji samo moški uslužbenci, že ni moglo ovirati preiskave. Po dobrem tednu je policijski vir postaje naznanil, da jim ni uspelo najti niti enega od 28ih predmetov, a da se preiskava nadaljuje.

Carinika sladka odpoved službe
Če se človek že odloči narediti kakšno pomembno zadevo, potem jo je pač treba izpeljati s stilom. Kreativno in nepozabno. Pa čeprav gre le za oddajo odpovedi iz službe.

In takšno odpoved s polnim stilom si je dovolil tudi Chris Holmes, donedavnega carinik letališča Stansted pri Londonu.

Na svoj 31 rojstni dan je Chris poslal svojemu šefu – torto. No, torto kot – pisno odpoved.

Na torto, katero je Chris izdelal svojeglavo in lastnoročno, je namreč napisal odpoved z vso potrebno vsebino. Med ostalim je na torto izpisal, da je pred kratkim postal oče in ugotovil, kako dragoceno je življenje, kakor tudi, kako zelo mu pomeni, da s svojim delom osrečuje sebe in druge. In seveda, da si poslej želi več časa posvečati družini in malčku Benu, kakor tudi slaščičarstvu.

Po 7ih letih “zanesljive” službe od 9 – 17 na carini je Chris prestopil med podjetnike. Odpovedna torta pa je že postala tudi spletni hit, a obenem tudi uradno sprejeta odpoved s strani njegovega, zdaj že bivšega, šefa, ki mu je skupaj s sodelavci zaželel dosti sreče na novi poti.
Evo vidiš, še ena tistih kreativnih odpovedi, ki ne pušča grenkega priokusa.

Don Marko M

Odpovedna torta (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Keš pičkam leta niso važna, carinika sladka odpoved službe in policaji v čipkastem perilu

  1. Stara dva sta si pa dala dela. 🙂 Med našimi policaji in temi bobiji ne vidim razlike,razen da imajo naši rdeče čipke.Mucek,ma s to torto za odpoved sem prav dobila idejo,kako bom dala odpoved zdaj kmalu.Šefici bom napisala odpoved na napotnico. 😉 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *