Začelo se je odštevanje odhoda Alenke Bratušek

Čakal sem. Čakal, da Alenka Bratušek napove svoje famozne “varčevalne” ukrepe. Cel paket. Tisto dosedanje spuščanje dimnih oblačkov možnih ukrepov v javnost ni bilo vredno komentiranja, tudi zato, ker so bili praviloma že naslednji, če že ne isti, dan preklicani. Se vidi, da vodi vlado ženska s prekrižanimi nogami…..

In včeraj, ko je bil kao dan D, da Bratuškova predstavi kompleten seznam ukrepov svojim državljanom, se je zgodilo….No ja, pričakovano, čeprav nedopustno. Namesto najprej predstaviti ukrepe svojim državljanom, je Bratuškova poslala seznam ukrepov v Bruselj.

Bolj po spletu nekih okoliščin, kot obveznem protokolu, je seznam v večernih urah prišel do določenih medijev, ampak nihče ne upa zagotoviti, da v Bruselj ni odpotoval seznam drugačne vsebine.

Bratuškova je torej odločena, da ima Bruselj pravico vedeti vse o tem, kar je pripravila, mi državljani, ki bomo njen “bojni plan” plačevali, pa nič. Po Pahorju in Janši je torej tudi Bratuškova jasno pokazala, da se misli uspešno (u)klanjati in delati za Bruselj, ne pa za svoje državljane.

Krizni davek je torej preložen. Dan pred sprejemom. Velika, katastrofalna napaka Bratuškine vlade. Le ena v nizu.

In prišej je dvig DDV. Spodnje in zgornje stopnje.

2,3 € dodatnih stroškov na mesec za gospodinjstvo, pravi Bratuškova. Seveda, ni dvoma. Ni dvoma, da je Bratuškova namerno pozabila dodati še eno od 2 – 9 na začetek.

Kaj pa pomeni dodatnih najmanj 30€ nepredvidenih stroškov na mesec za socialno ogrožene ali zaposlene na minimalcu, pa se Bratuškovi niti ne sanja, da ne  rečem ravno po domače, da se ji jebe za socialno ogrožene, katerih je že preko 500k in očitno bo Bratuškova v slabem letu ustvarila še novih 200k in tako uspešno parirala Pahorju in Janši pre dnjo.

In kaj je na dvig DDV porekla tradicionalna Lukšičeva SD ? Nič. Celo na tistih 5 neobdavčenih osnovnih živil, s katerimi so masturbirali celi zadnji dve leti, so pozabili. Jebem ti takšne levake.Virant in Erjavec pa sta itak vedno tiho, kadar zajebeta svoje volilce in upokojence.

Nekako lepo se sliši tudi Bratuškina napoved odpuščanj v NLB. V bistvu prelepo, če upoštevamo zadnjih 22 let.

Alenčica nam torej s to potezo sporoča najprej, da NLB –  ne misli prodati. Niti je spokati v stečaj. Dokapitalizirati pač. Po 900 milijončkov. In tako vse do 4 milijard. Za slabo banko, saj veš.

Odpuščanje uslužbencev NLB, njih 700, pa….No ja, v drobnem tisku piše – postopno odpuščanje. 700 uslužbencev NLB. V 3 letih. Pa dobro, koga to ti zajebavaš Bratuškova ?! Zakaj ne poveš enostavno, da v resnici ne bo nihče od teh 700 odpuščen, ampak bodo po naravni poti odromali v penzijo…..

Če sem še v prvem pisanju Bratuškovi namignil, naj ne zapravlja preveč z Janševim kadrom, je točno to naredila. Odpravnine, katere plačujemo Janševemu nastavljenemu kadru, katerega Bratuškova pospešeno menjuje, že letijo v milijone.

In niti toliko ni Bratuškova, da bi upoštevala vsaj ZUJF, če drugega zakona ne in odpovedanemu Janševemu kadru izplačal vsaj minimalne odpravnine. Ne, na polno. Nek se vidi razkoš.

Še največji blef Bratuškinega “varčevalnega” trojanskega načrta, pa je napovedana prodaja državnega deleža v 15 naših podjetij. Gre predvsem za podjetja, ki izvirajo še iz Juge in so bila paradni konji našega gospodarstva, dokler jih naši politiki niso prijeli v roke. Nekatera od teh so bila celo že nekoč prodana, pa spet od države kupljena.

Zgodilo se bo še eno klasično pranje denarja. Večino teh podjetij je potrebno namreč pred prodajo – dokapitalizirati. Ugibaj, kdo bo to plačal. Praktično edini nepotreben dokapitalizacije je Telekom.

Bratuškova pričakuje po 130 € za delnico Telekoma v prodaji. In zdaj zavrtimo čas nazaj. Ne toliko nazaj. Samo v čas Janševe vlade. Ko so naši parlamentarci hiteli kupovati delnice Telekoma.

Med njimi sta še najbolj lakomno izstopala Janševa, danes oba bivša, minister Andrej Vizjak in Matej Runjak, generalni direktor direktorata za javno premoženje in finančni sistem na ministrstvu za finance.

Tudi onadva sta kupovala delnice Telekoma po – 66 € za delnico. Zdaj si pa seštej razliko do 130 €, kolikor zahteva danes Bratuškova za delnico Telekoma.

In btw, ATVP je v postopku nadzora nad Vizjakom in Runjakom ugotovila, da ni šlo za trgovanje na podlagi notranjih informacij.

Bratuškini ukrepi se torej nikakor in nikjer niti ne dotikajo bistva in glavnine vseh naših problemov, za nameček ne postreže niti z nobeno reformo. Samo davki, davki, davki, vzporedno pa po plačah in pokojninah.

Sploh za realen sektor se Bratuškovi, milo rečeno, jebe. In to kljub temu, da se podjetja utapljajo, posledično delavci letijo na ceste, družine drvijo v revščino. V prvih letošnjih 3 mesecih se je recimo blokiranih računov podjetij nabralo več, kot lani v celem letu, kar velja tudi za stečaje podjetij. In gre že za krepke tisoče teh in takšnih.

Učinki Janševe vlade, katerih Bratuškova nima namena popravljati. Poglabljati pač.

Potem, ko sta Pahorjeva in Janševa vlada dobesedno povozila večino državljanov in ustvarila armado revežev, je zdaj Bratuškova očitno odločena dotolči srednji razred na raven socialno ogroženih.

Po 3 mesecih je namreč jasno tudi, da ni Bratuškova nič naredila za socialo državljanov, sploh socialno ogrožene. Ampak prav en velik nič. Niti omenila ni, da bi kaj vsaj poskusila narediti v tej smeri. Semolič in Štrukelj pa itak nista nikoli nič dobrega naredila za delavca in sta samo vrh sindikalne sramote.

Janša je vsaj odkrito in na glas spljuval državljane za zombije in podobno. Če nič drugega, je bil vsaj v tem delu iskren. Čeprav se je ravno s takšno retoriko zaštrikal za večne čase. Ja, sam si je kriv.

A ta Bratuškina kobajagi levičarska struja je druga pesem. Hinavska, podtlehna in izjemno nevarna za našo in bodočnost naših potomcev. V bistvu je med Pahorjem, Bratuškovo in Janšo le ena razlika – v retoriki. In ta je pri teh samooklicanih levih osladna že do stopnje sladkorne, a nič manj zaničljiva in škodljiva do državljanov, kot Janševe grenivke.

In da ne bo nesporazumov – popolnoma se zavedam, da naša država potrebuje varčevalne ukrepe. Čeprav do njih sploh ne bi smelo priti. Še bolj se zavedam, da bomo morali ogromno tega najprej spremeniti ljudje pri sebi, za bodočo uspešnost države. A obenem se zavedam, kar je tudi dokazano, da so pristopi tudi Pahorja, Janše in Bratuškove zgolj namerno uničevanje in podpisovanje totalne kapitulacije naše male podalpske.

Definicija blaznosti je – ponavaljanje istega vedenja v pričakovanju drugačnih rezultatov. To počne EU državam juga, tudi nam. In če to počnejo in ponavljajo naši politiki zadnjih 22 let državljanom, potem to ni čudež. Čudež blaznosti je, da to počnejo državljani, ki jih vedno znova tja izvolijo.

In če je to ta famozna levičarska vlada in Bratuškova, ženska prekrižanih nog, tista opevana rešitev za našo malo podalpsko, potem bom rekel enostavno – hvala, da ste se predstavili. Zdaj pa lepo stopite v vrsto za Pahorjem in Janšo. Raje stopite sami, da ne boste v vrsto postavljeni…..

Don Marko M

Alenka Bratušek - Hasta la vista baby (blog Don Marko M)

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Začelo se je odštevanje odhoda Alenke Bratušek

 1. Res, mi bi lahko za predsednika vlade postavili strašilo, tako ali tako se vsi najprej hodijo klanjat v tujino in delajo vse po nareku, doma pa se delajo, kot da bo ne vem koliko hujše, če bo prišla trojka. Kakor da tudi ob prihodu trojke ne bodo ostali na oblasti in delali isto naprej.

  Sicer pa, ne glede na propagando desnega tiska, večina nezadovoljnih s politiko v tej državi, med njimi tudi protestnikov, nikoli ni podprla te vlade. Kolikor se spomnim, predčasnih volitev ni bilo.

 2. Moram reči, da sem precej razočaran Marko.
  Na začetku branja tvojih blogov sem imel občutek, da obetaš. Zdaj mi ta občutek počasi kopni.

  Vidim, da si sestavni tel histerizirane gonje, ki se vrši na Alenko od prvega dne njene kandidature za premierko. Takšne gonje ni doslej bil deležen še nihče. Niti osovraženi Janez Janša. Z razliko od njega, Alenka prihaja kot nepopisan list. Pa nanjo pljuvajo elonomisti, mediji, blogosfera in najmanj trije Pogledi Slovenije so bili koncentrirano pljuvaški na njen rovaš.
  Ampak rešitve ni. Ali vsaj ni takšne, s kakršno bi bili vsi zadovoljni.
  Tudi tvoj komentar- kritika je takšna, kot da obstajajo ekonomski ukrepi, ki povsem jasno vlečejo voz iz blata in ob čemer noben sloj ljudi ne bo prizadet. In ti te ukrepe poznaš, Alenka pa jih je spregledala. Skupaj s tabo torej vesoljna Slovenija ve kako. Le Alenka in njen štab ne.
  Hm, hm Marko. Skromen ravno nisi.

 3. Dol z izdajalci Janšo, Pahorjem in Bratuškovo! Ne delajo za blagor Slovenije in slovenskega ljudstva! So navadni zdajalci. Vsake nadaljne besede o teh g***** je škoda!

  Smrt fašizmom svoboda narodu!

 4. Že prejšnjih nekaj vlad ni imelo pojma, kako nas rešiti iz katastrofe in so po vrsti dajali butaste predloge. Ampak tale vlada, pa poseka vse do sedaj…

 5. Pa kaj ti idioti mislijo, da ne znamo računati?Povprečna družina bo torej po njihovih navedbah letno plačala 27,6 EUR več. Iz tega naslova bodo letno dobili 250 mio EUR.
  To pomeni, da imamo v Sloveniji nekaj manj kot 10 mio družin?

 6. Na taki način bi prav vsak človek vedel rešit to državo iz krize.Enostavno bi dvignil davke,prodal nekaj d. podjetjihin še marsikaj.Saj pa za tiste ki dobijo vsak mesec več kot 3000 evrov plače to sploh ni problem ker teh ukrepov ne bodo niti malo čutili v svoji denarnici.Kaj pa delavci ki imajo 400 do 500 evrov plače in upokojenci?

 7. Ta vlada je glih tolk leva kot desna. Pa z leva ne mislim politične orientacije, dobesedno je – leva.

 8. Je rekla ta naša predsednica tistega nekaj,da ona že nima namena škoditi upokojencem in revnim še nekaj dni nazaj.Zdaj je naredila samo to in nič drugega.Preveč moških hormonov nosi.Zame je končala kariero za vedno.

 9. Rado,

  razumem te….tudi jaz sem bil na začetku prepričan, da Alenka obeta in zdaj mi ta občutek kopni….
  ne, Bratuškova že vsaj 10 let ni nepopisan list v naši visoki politiki, nenazadnje je bila vseskozi dobesedno pri koritu in to pri različnih strankah in vladah, kar veš tudi sam odlično…..nepopisana lista bi bila ti ali jaz, če bi jutri vstopila v parlament……
  lahko mi sicer rečeš, da sem kao del neke gonje proti Bratuškovi, a malo me žalosti, da mi tega za praktično isto početje nisi rekel, ko sem predribljaval Pahorja in Janšo….
  vem, da si dovolj razumen in bister, torej si že zdavnaj razčlenil, da podajam svoje komentarje zgolj na osnovi primerjalnosti dvojega – izrečenih besed in posledičnih dejanj….in ja, Bratuškova je povsem pogorela v tem segmentu in dejansko si, kot Janša pred njo, vso nepopularnost do odhoda trasira dobesedno sama….
  in Rado, ni se ti potrebno sprenevedati – tako ti, kot jaz, kot sleherni državljan, torej tudi Bratuškova in celo cela Evropa najmanj, prekleto dobro vemo, katere rak rane se vlečejo že krepkih let in uničujejo našo državo….vsekakor Bratuškova ni pokazala niti najmanjšega interesa, celo omembe ne, da bi se vsaj poskusila lotiti urejati te glavne probleme…..
  Bratuškovi tako lahko oddam samo eno priznanje – kar ni uspelo Janši, to bo ona uspešno strasirala široko odprto pot protestniškemu gibanju v parlament na naslednjih volitvah, ki bodo zagotovo predčasne in po katerih zagotovo tudi Bratuškove ne bo več v parlamentu….

 10. Marko,
  Repovžev uvodnik v zadnji Mladini mi vendarle daje potrditev, da nisem sam pri takšnem dojemanju.
  Čisto mogoče je, da sem imel prav jaz in da so tebe in še mnoge vendarle zanesla /goljufiva/ čustva.

 11. ajde Rado, zdaj pa lahko nehaš pametovati brez vsebine, s sklicevanjem na Repovža, sploh zadnji uvodnik je obup, pa samo dokazuješ, da ti gre na ženske hormone….pusti mojo osebost in komentiraj vsebino paketov Alenke Bratušek….ob tem primerjaj njene izjave pred sprejemom teh kr neki pijemov…..skratka, pogovarjaj se o tematiki konkretnih ukrepov in imej jajca reči, da niso škodljivi za večjo večino ljudstva….budu muškarac, govori konkretno, da ne boš izpadel kot tisti brezjajčniki Janše…..
  sicer pa sem že lepo povedal – naš problem niso politiki, ampak ekstremistični del levih in desnih, katerim je pomembneje, da se ne reče nič slabega “o naših”, kot pa to, da bi sami kritično rekli “naš šef(ica) je seronja”, dela škodo in mora iti…..očitno se vpisuješ v ta (goljufivi) klub….

 12. Alenkinih dejanj sploh ne mislim komentirat, ker nima smisla. Bi ti pa rada povedala, da si edini vir, ki mu še zaupam. Vsi ostali tako natolcujejo, da na koncu ne veš več kdo pije in kdo plača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *