Bruselj daje Sloveniji časa za izvoz – parlamentarcev ne rabimo več

In medtem ko je Gregor Virant zaposlil odstavljenega ministra najkrajšega staža Maherja na  mesto pomočnika direktorja Slovenskih železnic, Bratuškova pa je to požegnala, nam je danes vrh EU v Bruslju sporočil dvoje – imate 2 leti časa. In še pomembneje – imate povsem nesposobne politike….

Vneti navijači, ki so v svojih masturbacijah klicanja Trojke bili že tik pred orgazmom, so v hipu oveneli in bodo v takšnem stanju naslednji dve leti. Pravo olajšanje, da dve leti ne bo treba poslušati nesposobnežev, ki bi našo malo podalpsko za bagatelo ali celo zastonj podarili tujcem.

Ja, če kaj, potem imamo zdaj znova in spet v Sloveniji vsaj en uspešen izvozni artikel parlamenta – čas….

In čeprav se po današnji odločitvi Bruslja trkata po prsih tako Bratuškova, kot Janša, trdim, da bi bilo bolje, če bi se oba skrila v mišjo luknjo, vključno s Pahorjem.

Bruselj nam je namreč prvič dal čas že v času prve Janševe vlade. Janša je zagonil čas, 25 milijard, ter gospodarstvo. Bruselj nam je potem dal čas za Pahorjevo vlado. Pahor je zagonil čas, 8 milijard in socialno državo.

Potem je Bruselj spet dal čas Janši. Zagonil je leto časa in 4 milijarde, zastavil naše energetske vire in uspešno pripeljal državo na rob državljanske vojne.

In zdaj je Bruselj dal čas še Bratuškovi. A še preden ji je dal ta današnji čas, je že zagonila 3,5 miljarde. Ja, čas je denar. Tudi to.

Poleg časa pa je Bratuškova v paketu dobila tudi zelo natančna navodila Bruslja kaj in kako mora narediti. Nadaljevanje navodil, katera sta pred njo prejela tako Janša, kot Pahor in oba sta jih dosledno izvajala, razen v delu, kjer bi lahko škodili našim, naših pa ne zmanjka. Tudi Bratuškova ima naših za izvoz.

Človek se seveda potem upravičeno vpraša čemu sploh še rabimo te parlamentarce, če pa jim Bruselj lepo napiše na papir ves delovni razpored ?

V bistvu jih večja večina ne rabimo. Rabi jih samo še tistih 20% asocialno mazohističnih zavednežev, ki živijo samo za dan volitev, ko sebi in tem parlamentarcem naredijo nekaj minut veselja za nadaljevanje agonije vseh ostalih in njih samih.

Povsem jasno je namreč, da lahko na takšen Bruseljski način z natančnim opisom del in nalog prav vsakdo od nas opravlja delo poslanca v parlamentu. No, vsak brez hrbtenice in vsaj drobtinice ponosa.

Tista verzija o nekih sposobnostih Bratuškine vlade, seveda odpade, nenazadnje je Bruselj to tokrat lepo dopovedal s svojimi 9. točkami, katere je Bratuškovi potisnil v roke za izvedbo. Vse kar bo iz teh 9. točk sledilo pa je le in zgolj novo zategovanje pasu, da bo EU lahko bolj sita.

In zdaj, ko je “zlato” fiskalno pravilo vneseno v našo ustavo, bo lahko Bruselj, v primeru neizvajanja teh njih določil, s svojo evropsko komisijo in novo fiskalno unijo dosti bolj učinkovito sankcioniral delo naših parlamentarcev, posledično vseh nas.

A to o sankcijah je že neka druga zgodba, ki se bo težko zgodila, saj je utopično pričakovati, da bi večina članic, ki se, z Nemčijo na čelu, ne držijo izvedb po določenih kriterijih že leta, izrekale druga drugi sankcije za nekaj, kar tudi sami kršijo.

In ravno v tem tiči razlog kako odgovorno so se vsi naši parlamentarci od našega vstopa v EU obnašali do reda EU in državljanov naše male podalpske in se še.

EU jih namreč za neodgovorno in škodljivo ravnanje ne sankcionira, državljani jih zaradi prilagojene sitaste zakonodaje tudi ne moremo sankcionirati sproti in redno, referenduma pa ni več.

A to vseeno še ne pomeni, da bi Bratuškova lahko ti dve Bruseljski podarjeni leti politično preživela….Po vseh zakonih vogalov kroga bo lahko izjemno srečna že, če bo dočakala konec letošnjega leta.

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Minevanje (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Bruselj daje Sloveniji časa za izvoz – parlamentarcev ne rabimo več

  1. Bravo don, tako se pove resnico!
    Na žalost smo Slovenci eni mali butljni ko pride čas volitev.
    Poslanci ali strankarski člani nas vedno znajo razdeliti na leve, na desne, na partizane, na domobrane, na črne, na bele, na verne, na neverne itd…
    Mi pa vedno nasedemo, oni pa so zmerom pri koritu, tudi prihodnjič ne bo nič boljše, naš spomin je spomin zlate ribice (2sek.)

  2. tnx Marjon….hja, Pahor že ve, zakaj ima ravno zlato ribiso pred očmi vsak dan…drugače pa – Bratuškova je stokala o času, dobila čas, a zdaj, ironično, tega časa noče porabiti za državljane, ampak Bruselj….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *