Alenka Bratušek – pokaži seznam slabih kreditov bank in ukrepaj, ali spokaj

Če je (bil) Janez Janša izreden primerek, pa je Bratuškova na odlični poti betoniranja izrednih razmer. Meni sicer ni povsem jasno, kako ji uspeva prekašati celo Janšo, a da je polna talenta ji nikakor več ne morem oporekati. Bratuškova je svojo funkcijo prevzela v retoriki ustvarjanja boljšega in prijaznejšega parlamenta. In države. A dogaja se….

Ok, kar se tiče izboljšanega leporečja Janšo prekaša, a to zmore vsaj 3/4 državljanov. Zastonj je, če besede lepše zvenijo, če pa nimajo nobenega učinka. Dejanja Bratuškove pa so itak povsem nasprotna njenim, na trenutke celo osladnim, besedam.

Predvsem pa mi je Bratuškova resno začela presedati s konstantnim izgovarjanjem in obsojanjem Janševe vlade. Ne rabim tega poslušati. Da je Janša zavozil še več, kot se je zavoziti dalo, ni nobena skrivnost, kot ni nobena skrivnost, da je tudi Bratuškova sedela v tem istem parlamentu in odgovarjala takrat Janševim “varčevalnim ukrepom” bodisi z vzdržanim glasovanjem, kar pomeni strinjanje, bodisi s potrditvijo Janševih predlogov.

Nikoli, ampak nikoli, ni Bratuškova, vključno s PS, glasovala odločno proti Janševim prijemom.

A zdaj si Bratuškova, spet in znova, dovoljuje izmotavati neizpolnjevanje tistega, kar je obljubljala in že cel teden, tudi ta teden, ponavlja na glas, da je prejšnja vlada načrtovala proračun povsem nerealno. Pa jebemti no, Alenka, saj si glasovala za ta povsem nerealen proračun, kot mu danes praviš.

V svežnju nekih ukrepov Bratuškove imamo tako zdaj višji DDV in še na kupe novih in višjih davkov, vse drugo pa nižano. Aja, kazni za izvajalce sive ekonomije so se drastično povišale, tudi za navadne smrtnike. In to je tudi edina znana  “pomoč” slovenskemu zasebnemu podjetništvu te vlade. In seveda državljanom.

Bratuškova očitno pozablja, da je Evropa že povedala na glas, da zategovanja davčnih zank, rezi naložb, kakor tudi nižanj plač pač niso prava smer, ampak povsem zgrešena. Primerov dokaza pa dovolj, od Grčije naprej.

A Bratuškova je kljub vsemu objavila rebalans proračuna in na koncu je jasno le, da tokrat še bolj izčrpno tepta državljane. S tem rebalansom je Bratuškova v hipu primanjkljaj povečala na 1,6 milijarde !! Noro. Ženska res rada zapravlja.

Če sem še nekako v “no ja” prežvečil njene ukrepe, v katerih odvzema vsem, razen finančnemu ministrstvu, kar je sicer lahko razumljivo, saj je treba poplačati Janševe ZUJF kozlarije, pa me je močno tresnila predvsem ena postavka.

Milijarda za banke !

Cela polna milijarda za banke, ob tisti že določeni dokapitalizaciji NLB za 500 milijončkov.

Pa sem zavrtel film le nekaj dni nazaj, v čas menjave nadzornega sveta NLB. Bratuškova je iz nadzornega sveta dobesedno zabrisala vse tuje nadzornike, ki so bili v resnici naš vir upanja, pa tudi EU, da bi lahko dobili in imeli vpogled v namerno povzročan tajkunsko posojilni kaos v NLB.

Dotedanja nadzornica Marianne Okland je bila v svoji izjavi vidno presenečena in šokirana nad to potezo izločitve tujih nadzornikov. Brez dlake na jeziku je izjavila tudi :  “Država je pri imenovanju nadzornikov ravnala skrajno neprofesionalno in očitno v Sloveniji ni nobene volje, da se kaj spremeni.”

Le kakšno uro po teh besedah Oklandove in seveda s samo “našim” novim profesionalnim nadzornim svetom, so delničarji NLB potrdili dokapitalizacijo največje slovenske banke za 500 milijončkov. Pazi to – oni so potrdili, mi moramo plačevati. Niso nas vprašali če to hočemo, samo potrdili so.

In le dober teden kasneje udari Bratuškova in dodeli banki dodatno svežo milijardo.

Bratuškovi se očitno zelo mudi filat slabe banke, sploh NLB, pred prihajajočimi stres testi EU. Da prikrije vse milijardne tajkunske slabe kredite, deljene zgolj po strankarski pripadnosti. S to potezo pa več kot očitno napoveduje, da nas misli znova zadolževati oz. razprodajati.

Ne, Bratuškove, kot Janše in Pahorja pred njo, ne zanima stres že 500k državljanov v revščini, hranjenje lačnih ust, katere so povzročili prav tej isti parlamentarci v kompletu. To je ne zanima. Ona bi hranila že itak nenasitne banke, od katerih državljani nimamo praktično nič koristi, čeprav izjemne stroške.

No, jaz imam tega sranja že poln penis. Zato Bratuškova – začni delat ! Začni delat, kar si obljubljala. Predvsem pa začni delat, kar je prav. Prav za državljane.

Če je NLB slaba banka, kar več kot očitno je, jo pač zabriši v stečaj. Tako bomo lahko dobili vrnjeno vsaj kakšno “nepovratno” tajkunsko milijardo.

Tisočem podjetnikov, katere je država spravila v stečaj, se pridružuje vsak mesec nekaj 100 novih in država jih ne vpraša, če jim lahko kako pomaga, še manj jih dokapitalizira. In NLB je samo podjetje, kateremu ni več pomoči.

Predvsem pa, Bratuškova, pokaži javnosti popoln seznam vseh tajkunskih, političnih, osebkov, ki so prejemali za državljane slabe, a za njih odlične kredite, katere jim bomo odplačali tudi s to milijardo. Seznam imaš na dlani, kot sta ga imela prej Janša in Pahor.

Pokaži torej javno ta kompleten seznam, povej na glas, in začni ukrepati. Zahtevaj od njih vse “izginule” naše milijarde, vsaj 10, in če jih nočejo vrniti takoj, jih spokaj za rešetke in poberi premoženja kjerkoli ga imajo.

Dovolj časa za šminkiranje, afnoguncanje in leporečje si imela. Zdaj ali zavihaj rokave in krepko začni delat, ali pa enostavno spokaj. To je tvoja zadnja priložnost, da obstaneš.

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Bratušek Alenka delaj (blog Don Marko M)

Deli:

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Alenka Bratušek – pokaži seznam slabih kreditov bank in ukrepaj, ali spokaj

  1. 1,6 milijarde je 800 e na prebivalca, OK.Naj povejo kam nakažem in naj mi dajo potem mir za vse večne čase z višanjem davkov, nižanjem pokojnin in ostalih socialnih pravic

  2. Skupaj bo v bistvu 2,6 milijarde primanjkljaja. 1,6 milijarde iz tekočega poslovanja, dodatna milijarda pa bo potrebna za dokapitalizacijo bank.

  3. traba je zagnat gospodarstvo, ne zaj*** še to kar je!! glupi politiki naj bi reševali slovenijo, a so mogoče gospodarstveniki??? obsodit use, ki so kradli iz podjetij in jim vzeti premoženje, in jih dati nazaj podjetjim, da si opomorejo

  4. Zakaj je treba vedno znova in znova pokrivati bančne zgube? Če ne znajo delat pravilno, potem naj zaprejo štacuno. Kdo pa potrebuje banko,, ki radodarno podarja denar, potem pa ga zahteva od bas vseh? Vsi slabi krediti so končali v davčnih oazah. Tam se skriva okolo 55 milijard €. Tam je treba zahtevati denar nazaj,

  5. Ne bom branil ali hvalil Alenke in še manj kaj lepega povedal o koaliciji obupa, ki je nastala iz strahu pred volitvami, kjer bi večina poniknila za vedno.

    Opozoril bi pa na vzročno povezavo med pologom v banko (dokapitalizacija) in novimi posojili.
    Predpostavimo, da je multiplikator 5 (verjetno je večji) to pomeni, da 500.000 € dokapitalizacije omogoči podeljevanje po stari samopostrežni logiki, vsaj 2.500.000 € pufov kakšnemu bodočemu tajkunu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *