Nedeljski spektakel v Kopru – svetovni prvenstvi v Pandolu in Nutrition 2013 (foto)

V današnjem nedeljskem, že jebenissimo vročem, jutru, je Koper pokal po šivih tako na plaži, kot v mestu. Da je smisel življenja ležanje na plaži, z možgani na off in čivavo na straži že itak veš, zato ti predstavljam obe svetovni prvenstvi. Pandolo, kjer je smisel igre v smislu, ter Nutrition, kjer je smisel v napihnjenih mišicah, ženskih in moških….

Pandolo je moštvena igra, že 100letja prisotna na področju Istre in je predhodnica baseball-a, enega od ameriških nacionalnih športov.
Namen igre je seveda zmaga ene od ekip, za kar pa je potrebno kar nekaj bistrosti in spretnosti, čeprav igra s strani opazovalca mogoče izgleda enostavna. Letos Pandolo pri nas praznuje tudi 20 obletnico ligaškega tekmovanja, v teh letih pa se je razšitil po celi Sloveniji.

Potrebna oprema za igro sta dve palici – ena ravna daljša in druga krajša na ošiljena obeh koncih. Igra je namenjena tako dekletom, kot fantom, kar se je tudi na tem turnirju lepo videlo, saj so dekleta, kljub porazu, zapustila očem lepši vtis.

So pa zato fantje, kljub resnosti igre, pokali tudi angleški humor, tudi med igro, kjer je kraljevala štajersko-primorska naveza in priznati moram, da je bil dogodek prijetna popestritev in zabava tudi za številne gledalce/navijače. Skratka, če se pojavi turnir Pandolo v tvojem mestu, si le vzemi čas za ogled. Pa še nekaj foto utrinkov…..

Pandolo 1 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 2 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 3 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 4 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 5 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 6 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 7 2013 Koper (blog Don Marko M)

Pandolo 8 2013 Koper (blog Don Marko M)

Le nekaj korakov čez cesto od pandolo prizorišča, pa se je v Taverni odvijalo svetovno Nutrition prvenstvo. Če poenostavim – zgolj in edino napihovanje mišic.

Nekaj 100 tekmovalk in tekmovalcev je paradiralo po Taverni in bližnji okolici in razkazovalo svoje fitnes oz. body bojler mišice. Na stojnicah so prodajali praktično vse, kar je povezano s tem napihovanja mišic športom in priznam, da še nisem videl do danes toliko različnih praškov, ki so obvezna potreba za to napihovanje, pakiranih v tako velikih embalažah.

Glavnina dogajanja za večino občinstva je bil sicer oder v Taverni, na katerem so se izmenjevaje v napihovanju mišic pozirali tako ženske, kot moški. Kolikor sem razumel, so največ nagrad v obeh kategorijah pobrali Srbi.

Mene pa je, kot ponavadi, bolj zanimalo ozadje in sem se sprehodil po površinah, kjer so se tekmovalci pripravljali pred odhodom na oder, torej kjer so se segrevali, si barvali kožo in podobno, skratka tam, kamor ne vstopa vsak, jaz pa redno…..

Nutrcion fitnes Koper 1 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 2 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 3 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 4 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 5 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 6 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 7 2013 (blog Don Marko M)

Nutrcion fitnes Koper 2013 (blog Don Marko M)

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nedeljski spektakel v Kopru – svetovni prvenstvi v Pandolu in Nutrition 2013 (foto)

  1. Mnja, sem bil tam, sej res spostujem trdo delo in veliko odrekanja teh ljudi, ki dosezejo te rezultate, ampak meni je to se vseeno zelo grdo.. Da ne omenjam zensk..

  2. BRUTTA mela VEDO

    Ha ha ha, vrhunsko. 😀

    Sicer pa je meni zelo ljuba majica, ki jo je imel en prijatelj: zadaj napis SCUSATE LE SPALLE, spredaj pa SCUSATE LA FACCIA. Brutalno! Pandolo pa itak, osnova vseh moštvenih taktično odbijalskih športov. Med pavzami pandola pa obvezno mora in briškola. S čivavo na straži!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *