Prvih 100 dni vlade Alenke Bratušek – ko to tamo peva !

Po nekem nepisanem pravilu, bi naj imela vsaka vlada prvih 100 dni mir. A to velja le pod pogojem, če vlada ustvarja mir. Za Bratuškino vlado pa to pravilo sploh ni bilo potrebe upoštevati že zaradi tega, ker so parlamentarci ostali praktično v isti zasedbi, le stolčke so malo premešali. Isto sranje, drugo pakovanje…..

Bratuškova se je ob 100 dnevnici pohvalila, da sta največja uspeha njene vlade vpis Fiskalca in omejitve referendumov v Ustavo. Se ti to hecaš Alenka ? Vpis obojega v Ustavo, referendumski del tudi v zakonodajo, je največja sramota za to našo malo podalpsko vseh časov. Ta tvoj “uspeh” je še najbolj primerljiv z Izbrisanimi in konstantnim zdraharstvom janše s SDS manijo.

Res je, spremljam besede, a le zato, da jih lahko primerjam z dejanji, ker so le dejanja dejstva. In dejstvo je, da je Bratuškova tako lepo elegantno povedala tudi, da “reforme” potekajo po zapisanem prejšnje vlade. Prejšnja vlada pa je itak samo prepisala dostavljeno gradivo iz Bruslja.

A da zakaj je potem Bratuškova sploh vpila svetu in EU, da bomo sami rešili svoje probleme, le čas, da rabi ? E pa da poišče, če kje rentajo dobro ohranjeno hrbtenico…..

Ker sem o dejanjih Bratuškove in njenih parlamentarnih rokfelerjev dovolj povedal tudi še preden jih je izvedla, kar ne pomeni, da jih bom v prihodnosti povedal kaj manj, bom tokrat, zgolj za primerjavo, predstavil njene izjave na 1. dan njenega nastopa položaja premierke in danes na tik pred 100ti dan….

Alenke Bratušek 1. premierski dan :
“Zahvaljujem se vam za izkazano zaupanje. Vašo odločitev razumem kot potrditev, da lahko skupaj Slovenijo popeljemo na mesto, ki si ga državljani želimo in kamor sodimo.

“Danes je za Slovenijo prelomen dan. Obljubljam konec politike delitev, zaničevanja, žalitev in strahu. Obljubljam vam dialog, povezovanje in spoštljivost do naših ljudi. Moja roka bo odprta za sodelovanje. To si želijo tudi naši ljudje. Prosim, prisluhnite jim.”

“Zakaj se sploh vse to gremo? Ne zato, da bi vam, dovčerajšnjim kolegom ohranjali mandat. Gremo se zato, ker najtrdneje verjamemo, da se prav v vsakih, še tako težavnih zgodovinskih okoliščinah skriva možnost novega, boljšega. Graditi moramo pozitivno alternativo krizi.”

Tako prvi, kot vseh 99 dni je Bratuškova potem razlagala, da bo izboljšala socialo, zdravstvo, šolstvo, pokojnine, gospodarski napredek, boj proti korupciji…. A Bratuškova ni niti za trenutek spremenila svoje ustaljene rabe “naši ljudje” v “naši državljani”…. Dejanja pa so govorila zase…..

Alenka Bratušek tik pred 100ti premierski dan :
” Se še spominjate lanskega decembra? Ob hudem mrazu na državni praznik so bile notranje razprtije med nami tako zaostrene, da nismo zmogli praznovati skupaj. Danes je drugače – Slovenci smo med seboj manj sprti. Po nastopu nove vlade je bistveno manj notranjih razprtij in napetosti.

Zavedam se, da nižanje plač in uvedba davkov nista ukrepa, s katerima bi se lahko ljudem prikupila. Kdor vlada, ko je suša, se ne more bahati z bujno rastjo na svojem vrtu. Ko bomo nekega dne odšli ”z odra”, nam boste lahko ploskali ali pa nas izžvižgali. Presojali nas boste lahko po naših dejanjih in opravljenem delu.

Še bo potrebno zadolževanje, naša želja pa je, da bo po bistveno nižjih obrestnih merah.”

Vsa dejanja Bratuškove, njene vlade in posledičen odziv državljanov, so seveda shranjeni med njenimi izjavami 1ega in 100tega dne.

Tik pred 100tim dnevom in na rojstni dan Slovenije je Bratuškova prejela, kot državljansko priznanje njenim dejanjem, tudi prvo pošiljko protestov nekaj tisočev državljanov na Kongrescu. Gre seveda za prvo v nizu tovrstnih daril Bratuškovi. Ljudje pač ocenjujemo dejanja….

Alenka Bratušek – če ima človek namen lagati in to pogosto, potem mora imeti hudičevo dober spomin, katerega očitno nimaš. Ali pa popolno nespoštovanje do vseh  in vsega. Skratka, kot janši in Pahorju pred tabo, ti je uspelo vse to združiti….

Lepo pravi ljudska modrost – koder ne uspe hudiču, tja pošlji babo…..Babo, ne žensko…..Lepo bi bilo imeti premierko žensko.

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Rezervirano Alenka Bratušek (blog Don Marko M)

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prvih 100 dni vlade Alenke Bratušek – ko to tamo peva !

 1. Izgleda res tako, kot da so Janšo zamenjali samo zato, ker med Slovenci nima ravno veliko podpornikov, naloge iz Bruslja pa je bilo treba opraviti, vendar še sreča da je vedno več dokazov, da Janša res ni normalen in se nanj ne moreš zanesti, bo metal polena pod noge tudi svojim največjim podpornikom, kar ta vlada itak je.Vsi so enake barabe, ki jih upravljajo iz Bruslja in Vatikana.

 2. Da so nam državo ukradli tistega davnega junija 91, ko so bile dovoljene sanje za določene, je jasno. In jasno je tudi, da dokler ne bomo na smetišče zgodovine (beri zapor) pometli prav vse vpletene v prvo slovensko afero, “dovoljene sanje”, ne bo nič z boljšim življenjem. Deli in vladaj ter “kruha” in iger je prežvečeno, a na slovenčkih deluje.

 3. STOP zadolževanju!Konec je treba narediti proračunskih primanjkljajem – manj je treba porabiti, kot se ustvari

 4. V bistvu je tale vlada win-win za Janšo, ker Slovenijo čakajo težka leta in mednarodna pomoč – razen v primeru, da se prenehamo zadolževati, a to se pa ne sme, ker potem najvišja in najčistejša kasta ne bo mogla več cuzat države…

 5. Brez skrbi AB, nič niste pomirili strasti. Samo Kanglera in Janše smo se morali res nujno znebiti, zdaj moramo malo poskrbeti za svoja osebna opravila, potem pa pridemo še po vas lažnjivce in kradljivce, ki uničujete našo državo, VSI STE ISTI. Ne bomo vas več dolgo prenašali, ne “levih”, ne “desnih” …
  Čas je, da vas nova generacija odplakne v kanalizacijo zgodovine.

 6. Vlada v nove reze nadomestil za brezposelnost
  “Strahopetno dejanje”
  22. junij 2013 ob 19:35
  Vlada je potihoma, kar na dopisni seji, z intervencijskim zakonom znižala nadomestila za brezposelnost in določila zgornjo mejo izplačila porodniškega nadomestila. Če bo zakon potrjen v DZ-ju, velja od 1. avgusta.

 7. Čestitam vladi AB, ker je uspešno izpeljala ukepe prejšnje vlade , katerim je v času svojih opozicijskih dni nasprotovala , s tem ovirala in rušila vlado , hkrati pa delala dolgoročno škodo Sloveniji , njenim državljankam in državljanom. Seveda pa je imela pri sprejemanju ukrepov lažje delo , kot vlada pred njo in to ne samo zato , ker so ukrepi in reforme že bile pripravljene , pač pa predvsem zaradi tega , ker je imela opozicijo , kakršno prejšnja vlada ni bila deležna in ji pri sprejemanju ukrepov ni oteževala situacije , ampak ji je pomagala in jo , v primeru vpisa fiskalnega pravila v ustavo , v to kratko malo prisilila. Seveda pa bi bili krivični , če bi rekli , da nova vlada ni uvedla nobene protikrizne reforme. Med njene najpomembnejše , samoiniciativne ukrepe , ki jih ni prepisala , lahko štejemo dvig ddv-ja , uvedbo davka na nepremičnine , sladke pijače , sodne takse itd. Poleg tega se ji je uspelo zadolžiti , glede na druge primerljive države , po neprimerljivo višjih obrestnih merah , sprejeti rebalans proračuna , ki namesto porabe zmanjšuje sredstva pri zadnji stvari , kjer bi jih bilo dobro zmanjševati , investicijam , medtem pa bivšemu predsedniku g. DaniluTurku , namenja 200.000 evrov več za vodenje pisarne , kot mu je bilo dodeljeno do sedaj. Tudi sredstva za dokapitalizacijo oz. sanacijo NLB-ja , so zaokrožili na pol milijarde , kar je za 130 milijonov evrov več , kot je z izračuni predvidela prejšnja uprava oz. nadzor banke , ki so ga , verjetno zaradi nepristranskega delovanja in možnega vpogleda v dokumentacijo , v kateri so razvidni grehi podeljevanja in odpisovanja kreditov , dokaj hitro zamenjali. Za davke , ki jih je sprejela nova vlada , je znano , da najbolj obremenjujejo najšibkejše , hkrati pa dušijo gospodarstvo , slabo vplivajo na konkurenčnost , ter silijo podjetnike k sivi ekonomiji , ali pa v beg iz Slovenije v gospodarstvu prijaznejše države. Kar se pa izboljšanja dialoga in umiritve strasti tiče , je pa res , da v opoziciji sedaj ni več največje podžigovalke strasti in blokerke protikriznih ukrepov , Pozitivne Slovenije. Pozabljajo tudi , da so požar , ki ga sedaj gasijo , pred slabim letom podpihovali sami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *