Koper julij 2013 – Pika Nogavička, Etno Hist(e)ria, Valentino Kanzyani, Emšo blues band…..(foto)

No, pa sem le dočakal teden za potešitev svojih kulturno umetniško glasbenih brbončic. Zadnji julijski dnevi v Kopru so me razvajali, kot že dolgo ne. In dal sem si duška v pestrosti raznolikosti, ker se raznolikosti vedno pustim zapeljati…..

Seveda pa nisem bil edini, ki se je naslovnim prireditvam odzval v živo, bilo nas je nekaj tisoč, med njmi tudi moja mala Koki, ker pač mislim, da je treba že od malega potomstvo vpeljati v svet rokenrola , uporništva, raznolikosti in te finte….

Obiskani dogodki v živo v zadnjih nekaj dnevih…..

EMŠO blues band
Dvoje pomembno – pri rokenrolu se ne da goljufati in drugo – boljšega koncerta v živo nisem videl že vsaj 10 let, sploh pa ne pri slovenskih glasbenikih. Fantje tako strahotno odlično furajo old rock&blues, kar s 3 kompleti tolkal, da sem moral preveriti pri Bojanu za mešalko, če nimajo slučajno kje cd plejerja. Koncert za gurmane in polna Taverna je to, kljub temu, da se jih praktično ni oglaševalo, to dokazovala z vsakim komadom sproti in vsemi skupaj. Žur za vse generacije in ogled teh možakarjev zelo, ampak res zelo priporočam….

Emšo blues band Koper Taverna 2013 (blog Don Marko M)

Etno Hist(e)ria
70 različnih glasbenikov iz celega sveta v enem orkestru godbe, poulični umetniki, rastur po celi črti, po celem mestu in podeželju….vsako leto so odličnejši in še bolj vredni ogleda….

Etno Hist(e)ria Koper 2013 1(blog Don Marko M)

Etno Hist(e)ria Koper 2013 (blog Don Marko M)

Valentino Kanzyani
predstavil svoj prvi album v karieri, densalo mlado, staro in vse vmes, z menoj vred – z modrimi očali, moja mala Koki predstavila plesno koreografijo 2013/2014, približno 70 letna nona se je pripeljala z bičikleto, parkirala, vzela pivo iz prtljažnika in densala, da so še mene krči grabili, kot na barki se je guncalo vse od 1 – 101 leta, skratka Valentino je tudi letos priletel iz Ibize v svoj rodni Koper, da mu podari nekaj sebe in spet mu je to odlično uspelo…..

Valentino Kanzyani photo Noam Ofir (blog Don Marko M)

Valentino Kanzyani 1 Koper Taverna 2013 (blog Don Marko M)

Valentino Kanzyani 2 Koper Taverna 2013 (blog Don Marko M)

Pika Nogavička
žurerski dnevi tedna so se nedeljsko zaključili z dvema urama norenja s Piko in za Piko, tudi z gusarji in vsemi norčijami. Še vedno in znova sem navdušen, kako na prvo so otroci zaupljivi do Pike. Moja mala Koki pa je, milo rečeno, uživala prav na vsaki od teh žurk posebej in vseh skupaj. S stilom v svet rokenrola…..

Pika Nogavička 1 Koper 2013 (blog Don Marko M)

Pika Nogavička 2 Koper 2013 (blog Don Marko M)

Pika Nogavička 3 Koper 2013 (blog Don Marko M)

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *