Proti odstavljenemu nadškofu Stresu in Ivanu Štuhcu je še hudič angelček. Papež Frančišek to ve….

Vedno bolj postaja jasno, da bomo prav vsi državljani morali poplačevati dolgove slovenske RKC. A da kam je izginil lakomno nagrabljen kapital, katerega idejni vodja je bil prav Anton Stres ? Štuhec pa njegova desna roka. Dokazljivo ima slovenska RKC shranjeno svoje premoženje tudi v BiH, Hrvaški, Romuniji, Bolgariji, Argentini, Nizozemski in Cipru….

To pojasni dejstvo, zakaj Stres, sploh zdaj ob začetku praznovanja svojega sobotnega leta, po naročilu papeža Frančiška, lepobesediči, da je slovenska RKC revna, brez denarja, brez premoženja in seveda z dobro 1,5 milijarde dolgov.

Slovenska RKC je svoj lakomnostni pohod dejansko začela že takoj po osamosvojitvi, ko so ji verniki podarjali svoje certifikate. Vzporedno s tem ji je država začela denacionalizacijsko vračati premoženje in to v naravi, kar je ena največjih kapitalnih napak naših politikov vseh časov, katero še danes plačujemo vsi državljani in očitno še bomo.

Pri naenkrat takšni obilici prejetega premoženja, so se seveda našli še dodatni lakomniki vrha slovenske RKC in začeli s tem novim pridobljenim premoženjem dobesedno izvajati hazarderstvo.

Dejansko so bila do danes prav vsa podjetja, katera je tako ali drugače upravljala slovenska RKC, namenjena prvenstveno pranju denarja in ropanju vlagateljev ali poslovnih partnerjev.

Praktično vsako podjetje, katerega je upravljal kader slo RKC, je končalo vsaj 2x, pa tudi do 6x, v stečaju. Poteze, ki so bile izvajane namensko – najprej so pobrali kupe denarja, opravljenih storitev poslovnih subjektov za njih naslov niso poravnavali in potem so sprožili stečaj.

Kar je seveda za vse upnike pomenilo, da bodo prejeli največ 20 % od tistega, kar so jim bili dolžni, večina pa še tega ni prejela in nikoli ne bo.

Razlike teh 80% pa so spretni finančniki slovenske RKC namenili ustvarjanju holdingov Zvon 1 in Zvon 2, danes oba v stečaju, kjer se je tista lakomnost cerkvenih finančnikov in ožjih priležnikov začela že nečloveško spreminjati v pravo hazarderstvo in pranje denarja, ki je bil pretapljan izven meja Slovenije.

Danes vrh slovenske RKC trdi, da so revni kot cerkvene miši in da niso sposobni poravnati namerno ustvarjenih dolgov Mariborske škofije. To delno celo drži. Delno, če govorimo zgolj o denarju. Slovenska RKC ima namreč več kot dovolj premoženja v naravi, s katerim bi zlahka poplačali vse upnike.

Če pa bi slovensko RKC slučajno zmotilo vračanje dolgov iz svojega lastništva v naravi, potem je še vedno na zalogi plan B za poplačilo upnikov.

Slovenska RKC ima namreč shranjeno svoje premoženje tudi v BiH, Hrvaški, Romuniji, Bolgariji, Argentini, Nizozemski in Cipru, kamor so pretakali finančno goljufivo pridobljeno premoženje v Sloveniji.

Vse niti tega početja slovenske RKC pa je od 2000 dalje v rokah držal idejni vodja tega projekta lakomnosti, Anton Stres, ki je Cerkev v teh letih tudi kreditno zadolževal pri naših bankah, še najbolj 2006, brez vednosti in dovoljenja Vatikana, s čimer je grobo kršil Vatikanski red.

Ta svoj sistem je Stres obvladoval in nadzoroval prvenstveno s postavitvijo in imenovanjem svojih laiških kadrov v finance, med katerimi je imel njegov oporoda Ivan Štuhec zelo pomembno vlogo, za plačilo seveda.

Štuhec se zaveda, da je upravičeno naslednji na vrsti pri Frančišku, zato pa je zdaj tako glasen. So pa tisti naši politiki, tako levi kot desni, ki so tunkali prste v to Stresovo marmelado, zdaj raje zvito in potuhnjeno tiho. A tudi njim so dnevi šteti….

Miru pa si ta cerkvena hobotnica ni dala niti, ko je bil potop obeh Zvonov že jasen. Cerkveni finančniki so se namreč zelo potrudili z zmanjševanjem denarja tudi iz stečajne mase in iz te dodatno izvajali transakcije v omenjene tuje države v stotinah tisočih €. Upniki pa seveda ostajajo nepoplačani.

S temi lakomnimi igricami slovenske RKC, pod vodstvom Stresa in “laičnega” asistenta Štuhca, je bil ustvarjen dolg 1,5 milijarde, a štetja tu še ni konec.

Je pa jasno tudi, da se dolg slovenske Cerkve do NLB in NKBM, le kateri ljudje v teh bankah so jih te kredite odobrili, nevarno približuje milijardi.

A banke RKC nimajo kaj pobrati. Tisto, kar je RKC, njena podjetja, zastavljala v zavarovanje kreditov, je bilo že ob sklenitvi kredita tudi do 10x manjše vrednosti od vsote kredita, danes pa že nič vredno.

Ker sta NLB in NKBM, v zahvalo janševi vladi, zdaj v polni večinski lasti vseh nas državljanov to pomeni, da smo popušili vsi.

Obe banki, po do sedaj znano ustaljeni praksi poslovanja, seveda ne bosta zahtevali poplačilo teh dolgovo RKC vsaj iz premoženja v naravi le te, raje bosta ta cerkveni dolg prenesli na slabo banko. Slabo banko pa bomo itak financirali prav vsi državljani.

Tukaj bi seveda morali odločno nastopiti s svojim delom naši organi od policije, tožilstva in sodstva v pospešeno razkrinkavanje in obsojanje teh Cerkvenih škodljivcev družbe. Namerno ropanje nedolžnih ali naivnih ljudi, ki je celo dokazljivo in dokazano, kot so si privoščili kadri slovenske RKC, je seveda v prvi vrsti stvar reševanja države Slovenije.

A zaenkrat je še tako, da tudi Alenka Bratušek, s kompletnim parlamentom, sploh ne ukrepa. Nekaj zelo gnilega je z našimi parlamentarci in našim pravo sodnim sistemom, da Vatikanski preiskovalci v slabem letu odkrijejo vse hazarderske mahinacije slovenske RKC, tej naši pa v vseh teh letih praktično nič, čeprav imajo vse na dlani, pa še za tisto kar se ve, uradno ne ukrepajo, da bi rešili svoje ljudstvo pred novim nepotrebnim plačevanjem ustvarjenih dolgov lakomnih tajkunov, tokrat teh slovenske RKC.

Papež Frančišek je torej začel delati red tudi v slovenski RKC. Zaenkrat sicer bolj na moralnem področju, a mogoče se zgodi čudež, pa se lakomnih in izprijenih škofov ter župnikov loti tudi z zahtevami po odškodninskih poplačilih oškodovanim.

In čeprav je Anton Stres še dokaj umirjeno sprejel svojo kazen, pa so nekateri ostali vodilni kadri, kjer Ivan štuhec nedvomno kraljuje, začeli pravo gonjo v obsodbah svojega največjega šefa. Hierarhični red, kateremu so prisegli, jim očitno ne diši, še manj pa, da prihaja njih čas, ko, vsled svojih dejanj, ne bodo mogli več niti pod razno moralizirati o kakšnih vrednotah.

V bistvu od Štuhca in njegove kompanije pričakujem le še to, da v svoji že značilni retoriki tudi svojega največjega šefa Frančiška označijo za totalitarista in komunista, pa bo kompletno.

Slovenski verniki RKC pa so naenkrat utihnili. Zmedeni nad dogajanjem in odločnostjo Frančiška. Čeprav v resnici sploh ne bi smeli biti. Če bi bili res pravi, iskreni verniki, bi sploh ne dovolili, da se razni Rodeti, Stresi, Štuhci in podobni sploh postavijo na takšne položaje.

Če bi bili res tako pošteni in veri pripadni, potem bi se že sami uprli takšnim zdraharjem ala Rode, Stres, Štuhec, itd., in jih lastnoročno odstavili iz položajev, celo iz Cerkve in zahtevali njih vračila vseh dolgov, tako, kot to zahtevajo od recimo jankovića, janše in podobnih civilnih tajkunov.

Namesto tega, pa so verniki ta dejanja svojih vodilnih sprejemali celo tako, da so vneto zagovarjali njih korupcijo, kraje, pohlep in zdraharstvo v javnosti. Ja, papež Frančišek bo imel več dela s slovenskimi verniki, kot vsemi ostalimi po svetu skupaj.

Čeprav sem ateist, nimam prav nobenih težav s priznavanjem poštenega, ko(nk)retnega in pravičnega dejanja komurkoli, torej nimam nobenih težav priznati, da je papež Frančišek, v pičlih nekaj mesecih, za osveščanje svojih vernikov s pozivanjem vračanja v čiste korenine krščanstva, naredil več za Cerkev in sprejemanje vseh ostalih drugače mislečih, kot vsi papeži skupaj do sedaj.

Če pa bo Frančišek od teh “svojih” lakomnih goljufivo roparskih škofov in duhovnikov, katere je odstavil in tiste katere še bo odstavil, zahteval še vračila premoženja vsem oškodovanim ljudem, potem bo imel moje simpatije večno. Vsekakor Frančišek izvaja pravo učno uro obnašanja tudi našim parlamentarcem.

In ne, ni straha, da bi se ta naša parlamentarna banda kaj naučila od Frančiška. Čeprav mu je Bratuškova lizala podplate….

Don Marko M

Papež Frančišek (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Proti odstavljenemu nadškofu Stresu in Ivanu Štuhcu je še hudič angelček. Papež Frančišek to ve….

  1. Dobro rečeno Marko.Vendar težko verjamem, da bo vse to tudi narejeno tako kot govori novi papež.Namreč, to , da nekaj ljudi umakne iz položajev, je veliko premalo. Cerkev povsod izgublja ugled zaradi svoje lakomnosti, zato mora v določenih primerih tudi “strožje ukrepati”, sicer so povsem neverodostojni.Da bi pa preveč drastično zarezal v zlato jamo vatikanske kurije, pa mu najbrž ne bodo dovolili.Do sedaj so še vsakega, ki bi mu kaj takega prišlo na um uspešno “pospravili”.Od kar se je cerkev začela tako zelo povsod mešati z uradno politiko gre ljudem vedno slabše.Naj nam “Bog “pomaga, Vatikan nam definitivno ne bo.

  2. Dragica

    itak, da je premalo…ampak če upoštevam kaj in kako so slovenski škofje in pomočniki delali od prvega dneva samostojnosti, pa do danes, je ta Frančiškova gesta odstavljanj že ogromno……on je vsaj “svoje” skorumpirane lopove obsodil in odstavil, naši predsedniki in predsednica vlade pa še tega ne za svoje kolege…..
    itak, da ne pričakujem apokalipse od Frančiška, a to kar je imel do zdaj nastopa, je bilo dostojnega vsakemu človeku….
    kako in koliko pa mu bo uspelo naprej pa je itak stvar dvojega – ali mu bo uspelo narediti red in bo spravil katoličane v normalne človeške okvire obnašanja do sočloveka, ali pa bo še eden tragično preminulih papežev…..lepo število slovenskih cerkvenih frajerčičev, vključno s Štuhcem, ki nimajo namena vrniti pokradenega, itak že zdaj ostro nasprotuje Frančišku in ga zavrača, kar pomeni, da Frančišek zaenkrat dela pravilno….če pa bo svoj nastop spremenil, ga bom tudi jaz…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *