Janez Janša potuje na drsanje po ledu

Dvoboj titanov je pred vrati. Spopadli se bodo predstavniki najbolj skorumpirane države na svetu, na eni strani in predstavniki najmanj skorumpirane države na svetu, na drugi strani. Če bi upošteval včerajšnjo generalko med jezerniki in našimi kekci, potem je izid že znan…..

Janeza janšo, sicer gorečega ljubitelja bureka, čevapa, lepinje, kajmaka, baklave, rakije i te stvari, kateremu je lansko leto, v hudi konkurenci, za naglavni las ušel laskavi naslov “Samo poštene po krivem obtožijo”, je finsko sodišče mesta Hämeenlinn povabilo na vljudnostni pogovor, kateremu sicer v pravniškem žargonu rečejo zaslišanje.

Od naslednjega tedna, pa do 24. oktobra, namreč v tem mestu poteka edinstven svetovni festival “Jaz te dam na balon”, katerega organizator je ravno omenjeno sodišče, program festivala pa tvori močna mednarodna igralska zasedba, v katerem se bo tudi izkušeno poznavalsko oko umetnosti težko odločilo, komu podeliti zmagovalni naslov.

Za vsak primer je organizator  poskrbel za možnost delitve naslova zmagovalca na šest delov, vrata do vrat.

Vljudnostni organizator je profesionalno že pred začetkom festivala upošteval željo janeza janše, ki sicer v glavni vlogi gledališke predstave “Banda me jebe” nastopa proti koncu festivala, 8. oktobra, in mu, zaradi ublažitve domotožja, dovolila, da v predstavi uporabi tudi svoje statiste  Ivana Črnkoviča, Toneta Krkoviča, Jožeta Zagožna, Jureta Cekuto in Petra Zupana.

Organizator še posebej od janeza janše pričakuje močno interakcijo med izvajanjem songa “Patria” v slovenski verziji, saj je ta komad na Finskem zelo popularen, janša pa eden bolje plačanih v izvedbi le tega.

Med festivalom bodo člani žirije festivala budno in pozorno zasliševali posamezne igralce v njih pričanjih, za kar bodo uporabili tudi pojočo travico in tistemu igralcu, kateremu pojoča travica v pihanju besed ne bo zaigrala, kar bo pomenilo da laže, pardon, da ne govori resnice, bodo podarili dvo letno ol inkludet bivanje v Suomenlinna fortress.

Janez janša je, s svojim VIS ansamblom, sicer song Patria javno uprizoril že pred odhodom na Finsko v ljubljanski teatralni hiši “Leva roka, desni žep”, kjer pa pojoče travice ni uspel pognati v melodijo pred zahtevno strokovno žirijo, ki pa mu je milostno kljub temu prihranila nagrado dvoletnih polnih penzionov v zelenem hotelu na Ankaranski v Kopru. Naši sodniki so res sami dobrodelneži, vredni svetovne nagrade za Mir.

A da ne bo nesporazumov – ne prepuščajmo se lažni skromnosti in povejmo odkrito. Da janez janša s svojim orkestrom nagradno potuje na finsko sodišče je seveda maslo izključno Murgeljske mafije, UDBE, komunajzarjev, vseh levakov, tebe, mene in seveda tate štrumfa Milana Kučana, ki ima popoln nadzor in vpliv odločanja nad celim svetom.

Nihče drug ni kriv za tokratni janšev polet razen prej omenjenih….. niti slovensko sodišče z obsodbo, sploh pa ne avstrijsko sodišče.

Pa čeprav je avstrijsko sodišče skromno priznalo, da imamo pri nas v parlamentu same skorumpirane politične lopove. Mislim, kako si sploh dovolijo kaj takšnega. Avstrijci nimajo pojma o zavesti in močnem bitju srca naroda za te naše politike.

Pojma nimajo, da kleni Slovenci častijo te politike kot bogove, jih s svojimi glasovi lepijo v podobe medijskih pop ikon popularnosti in štiri leta živijo samo za dan volitev, da jih ponovno izvolijo v parlament in ostale položaje. Avstrijci, dajte se malo zresnit.

Seveda pričakujem, da bo tista ekipa janševih upokojencev, ki se je na dan obsodbe bogu klanjala pred ljubljanskim sodiščem in oznanjala željo po obnovitvi belih časov leta 1943, to isto vajo ponovila tudi pred sodiščem v Hämeenlinnu.

SDS jim bo spet plačal dnevnice in župnik bo požegnal njih letalo čarterskega poleta, transparente bodo spremenili v finščino, da jih bo sploh kdo kaj razumel, ker tukaj so nerazum(lje)ni, svoje narodne noše bodo očistili naftalina, da bo nemogoče zgrešiti in pingvini bodo veseli njih prihoda.

Neuradno sem celo izvedel, da bodo tej SDS delegaciji, ob prihodu, ugledni meščani Hämeenlinna ponudili poimenovanje ene njih ulice še brez imena, ki sicer povezuje začetek odpada s koncem, v Trstenjakovo. A le pod pogojem, če našo ponarodelo Golico prevedejo v finščino.

Evo, pa sem že lani ob koncu leta lepo povedal, da bo letošnja jesen ena lepših v zgodovini naše male podalpske. Sicer vroča, a zelo lepa…..

Don Marko M

Dolpoteg (Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *