Osebe nizkega IQ pogosteje sovražijo druge narode in rase – desničarji v zajetni prednosti

In ja, tudi v naši podalpski imamo takšne. Da pa naslovna trditev drži v praktično vseh državah sveta, je s svojo nekaj letno raziskavo potrdila ekipa svetovno uglednih strokovnjakov profesorjev iz Kanade, ki je rezultirala končnemu znanstvenemu dokazu, da so osebe nižje stopnje inteligence nagnjene rasizmu oz. sovraštvu do drugih narodov in ras…..

Strokovna ekipa profesorjev univerze Brock v Kanadi, ki je, vsaj v mojih očeh, država z daleč najbolj urejeno demokratičnostjo in človekovimi pravicami, kjer so celo desni in levi bolj normalni kot drugod, je namreč v svoji raziskavi prišla do nespornega zaključka, katero so objavili tudi v Psychological Science.

Med predsodki, nizko stopnjo inteligence in konzervativnimi ideologijami obstaja izredno močna povezanost, je ena ključnih ugotovitev te znanstvene potrditve.

Desničarske ideologije
Kanadski profesorji, z Gordonom Hodsonom na čelu, so znanstveno dokazali, da so predsodki, rasizem in nestrpnost pogostejši pri osebah manjše stopnje družabnosti, predvsem pa se pojavljajo pri osebah, ki simpatizirajo desničarske ideologije, kot so avtoritarizem in socialni konzervatizem, pa tudi pri osebah, ki imajo manj stikov z drugim in drugačnim.

“Upoštevajoč vzorec 15.874 oseb v Veliki Britaniji, smo prikazali, da otroci nižje stopnje splošne inteligence v kasnejšem življenskem obdobju postajajo dosti bolj naklonjeni predsodkom in nestrpnosti do drugega in drugačnega, ter se ponavadi znajdejo v konzervativnih ideologijah”, je v razlagi po opravljeni študiji povedal profesor Hodson.

Socialni konzervatizem je politična ideologija, ki zagovarja ohranitev vsega tistega, kar lahko poimenujemo tradicionalna vrednota. Obenem pa socialni konzervatizem praviloma podpira tudi nacionalizem, ki izključuje drugo in drugačno.

“Konzervativne ideologije zagovarjajo strogo hierarhijo in odpor do sprememb, kar so značilnosti, ki potencirajo moč predsodkov in nestrpnosti pri ljudeh”, še dodaja Hodson.

Desničarji od malih nog
Med ostalimi sodelujočimi v tej raziskavi, je svoje povedal tudi profesor Brian Nosek, ki je izpostavil, da so rezultati študije pokazali kako je nezmožnost otrok nižje stopnje splošne inteligence da prevzamejo in razumejo mišljenja drugih, še posebej oseb, ki pripadajo drugi narodnostni ali rasi, jasen pokazatelj, da se bodo v nekem trenutku življenja priklonili desničarskim ideologijam.

Da bi ugotovili možno povezanost med višino inteligence in politično usmerjenostjo, so kanadski profesorji udeležence raziskave, med ostalim, povprašali tudi o njih mnenju vloge žensk v družbi, vplivu ustanov na promocijo avtoritete, obnašanju do drugih narodov in ras, kakor tudi ali nasprotujejo sodelovanju s osebami drugih narodnosti in ras, ob vsem pa so seveda upoštevali njih stopnjo splošne inteligence.

Moja sklepna misel temu novemu znanstvenemu dokazu je, da se bomo poslej pač lahko naslonili na znanstveni dokaz iz tega področja, kar je bilo sicer med ljudmi že itak znano. Ampak uradno zveni seveda bolj zabetonirano….

Seveda pa ne bom pozabil dodati tudi, da moje osebne življenske izkušnje zlahka in brez dvoma potrdijo tovrstno vodilno  delovanje ektremnih, tudi klero, desničarjev v naši mali podalpski, a moram korektno priznati, da sem srečal že tudi dovolj levičarskih extremistov z enakimi sindromi.

No, za tovrstne ektremizme pa je znanost itak že pred časom dokazala, kako je treba z njimi ravnati. Vsekakor najprej s tistim, česar jim najbolj primankuje – občutkom.

Don Marko M

Črni padajo (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Osebe nizkega IQ pogosteje sovražijo druge narode in rase – desničarji v zajetni prednosti

  1. Desničarji me še posebno spominjajo na orangutane s filmov Planet opic.
    Dr. Zaius me še posebej spominja na člana SDS ali pa NSi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *