Izbiram(o) najbolj sexy navijačico Eurobasket 2013 Slovenija (Koper)

Obstajata samo dva tekmovalna športa v Evropi, katerih tekem nisem nikoli obiskal v živo – košarka in umetnostno drsanje. Možnosti, da bi se to kdaj pri meni spremenilo, praktično ni. Ko gledam moški šport, hočem videti moški šport. Bralci mojega bloga boste tako (ne)srečno zamudili praktično vse, kar se tiče samih tekem Eurobasketa 2013 v Sloveniji, razen izjemoma finalne tekme, pa še te zgolj, če bo Slovenija v finalu. A na svoj drugačen način bo blog vseeno povezan z Eurobasketom…..

Kljub temu, da sem že od pomisli dalje, da bi Slovenija gostila Eurobasket, ledeno hladen nasprotnik te poteze, se bom kljub temu v nekaj naslednjih vrsticah potrudil biti čimbolj objektiven v opisovanju tega dogodka.

Priznam pa, da je težko ostati objektiven ob medijskem nažiganju, da gre pri Eurobasketu za največji športni dogodek pri nas ever.

Kaj pa je bila potem srebrna medalja naših rokometašev na Euro 2004 v Sloveniji, pa odhod naših nogometašev na evropsko in svetovno prvenstvo, pa smučarija Koširja in Mazejeve, pa letenje Primoža Peterke v Planici, itd…..

Skratka, mediji in politiki, vsedite se na jajca, če jih imate, če ne se samo vsedite in zadihajte globoko. Eurobasket je po moje največji slovenski športni dogodek samo v enem segmentu – daleč največ nas bo namreč opalil po žepih.

In to je vse. Da bo na ta račun Slovenija doživela bolj malo nič promocije po Evropi in svetu, je jasno že iz promocijskih dejavnosti v zadnjem mesecu. Imamo pač STO, ki je ravno toliko sposobna promocije, kot naši politiki. Košarkarske zveze Slovenije, kjer bi podgane morali odganjati že z deratizatorji, pa sploh ne bom posebej omenjal.

Upam sicer, da včerajšnje otvoritvene slovesnosti Eurobasketa v Ljubljani, z vrhuncem Predinove košarkarske himne, ni prenašal noben tuj medij, kar bi bila najboljša promocija za Slovenijo.

No, zagotovo je ni prenašala nemška tv, ki ne bo prenašala niti tekem svoje reprezentance, kaj šele slovenske. Jebe se Nemcem za Eurobasket. Sloveniji nimajo namena dati niti centa evra, čeprav jim naši politiki talajo milijone in čeprav imamo težke patriote, ki bi za Nemčijo še gate slekli, pa čeprav nič v njih.

Meni je že zdaj jasno, da bo Eurobasket prinesel izgubo. Edini, ki bodo res profitirali na račun EB bodo hotelirji in gostinci, mogoče še taxisti. Vso ostalo izgubo bomo posrebali in poravnali državljani, pa če nam je basket všeč ali ne.

Direkten vpogled v dogajanje na terenu sem imel v Celju in Kopru, kjer pa še dobra 2 tedna pred pričetkom po mestih ni bilo kaj posebej vidno, da se bo že čez nekaj dni tukaj odvijal “največji športni spektakel v zgodovini Slovenije”.

Ne v Celju, ne v Kopru, nisem videl 2 tedna prej niti famozne maskote Lipkota, ki je sicer neposreden potomec lipeta, katerega sicer SSKJ opiše zelo izčrpno : lípe -ta m (i) ekspr. omejen, neumen moški. Ja, love is strong and i feel sLOVEnija…..

Koper se je sicer zadnjih 5 dni začel za silo spreminjati v mesto nekega “pomembnega” dogodka. Nalepili so nekaj nalepk na ulična tla, v dve ulici celo obesili zastavice Kopra in začeli opremljati dva navijaška zbirna centra.

Roko na srce je vse skupaj podobno bolj neki vaški šagri, ali še bolj natančno, nekemu pijanskemu klubu, saj je vse, kar je videti na teh navijaških baznih točkah zgolj kopica rdečih in zelenih gostinskih jurčkov, pa še nekaj vinskih sodov se bohoti posebej. Fotke spodaj povejo tudi dovolj.

Za pijanko je torej vse pripravljeno, sploh pred samo dvorano Bonifika, kjer se od jurčkov skoraj ne vidi svetovljanske lepote dvorane in ne morem si kaj, da ne bi privlekel ven tisto tako opevano akcijo Eurobasketa, za katere je šlo krepkih tisočakov evrov, sliši pa na ime “Navijajmo z 0,0% alkohola”.

To zadevo enostavno moram videti v praksi, ko bodo aktivisti te akcije proti alko osveščali navijače pred in po tekmi. Seveda na pivskih stojnicah, ker drugje itak ni prostora.

Četudi o samih tekmah na blogu ne bom poročal, to ne pomeni, da ne bom pozoren na vsa spremljajoča dogajanja izven dvorane. Ta so tudi tista, ki me edino zanimajo. Še posebej navijaški del.

V Kopru so navijači vseh reprezentanc že zasedli svoje bazne tabore za čas, ko ne bodo na tekmah. In z njimi, ter med njimi se bom znašel tudi sam. Saj veš, širimo bratstvo in jedinstvo…..

A zgodilo se bo še več kot to. Z navijači iz tujih držav se bom družil tudi zaradi foto utrinkov. Potrudil se bom poslikati meni čimbolj drugačne in posebne navijaške trenutke, prav poseben poudarek pa bo na – navijačicah.

Brskal in iskal bom namreč tudi najlepše bisere med rožcami navijačic. Takšne čim bolj sexy. In vse izbrane fotke bom seveda tudi objavil na blogu.

A da ne bom ostal samo pri navijačih v Kopru, bo svoj delež pri fotkah prispevala tudi blogerska kolegica Milena, ki bo to isto počela v Knežjem mestu.

In da ne bi ostalo samo pri Kopru in Celju, vabim še koga izmed vas bralk/bralcev ali kolegic/kolegov blogerjev, ki boste obiskali Jesenice ali Ljubljano, da tudi sami pofotkate kakšen navijaški utrinek izven dvorane.

Poudarek je sicer na slikanju sexy navijačic, a tudi ostali posebni utrinki bodo ok. In če se odločiš sodelovati, potem svoje fotke za objavo pošlji na mail bloga : DonMarkoM@gmail.com

Izbrane navijaške fotke iz Kopra in Celja, kakor tudi ostali mest, če jih boste poslali seveda in ki so avtorska last vsakega fotografa posameznika, bom objavil v enkratni objavi na blogu po končanem skupinskem delu tekem Eurobasketa. 

Zdaj pa, tudi zaradi domovinske dolžnosti – Dajmo naši !

Don Marko M

EuroBasket 2013 Koper (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 1 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 2 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 3 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 4 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 5 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 7 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 8 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 9 (blog Don Marko M)

EuroBasket 2013 Koper 6 (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *