1,8 milijona državljanov Slovenije ustanavlja vsak svojo versko skupnost

Danes je Institut Umetna Gnojila v svojem laboratoriju na Šubičevi tudi uradno objavil rezultate študije svojega davčnega projekta “Nepremično je odmično”. Vodja laboratorija Blond Mortajm je v svojem nagovoru poudarila, da je ta izrazito socialno naravnan projekt izpolnil pričakovanja izven vrste čakajočih, predvsem pa bodo državljani v bodoče razbremenjeni vseh muk takoj, ko bodo izpolnili status nepremičnega…..

Dodatno je Blond Mortajm poudarila tudi, da je izvedba projekta izrazito pravično naravnana in da je osnovni namen solidarnosti, ki bo rezultirala s skupno državljansko letno bero 205 milijonov, kar bo dovolj za zakrpati nekaj lukenj brez dna, dosežen.

Študija projekta “Nepremično je odmično” je pokazala tudi, da smo državljani Slovenije že nesramno kvarili sliko sožitja in povprečja v EU s kar 90% lastništvom razkošnih nepremičnin v lasti običajnih državljanov in zgolj 10% le teh v lasti nadpovprečnih državljanov, medtem, ko je drugod po skupnosti EU slika ravno obratna.

“Kolegom v EU sem obljubila, da bom s sodelavci sledila pravičnemu redu EU skupnosti in v naši mali podalpski to lastniško razmerje nepremičnin uskladila z običajno prakso EU, torej razmerje lastništva obrnila v stanje, kot drugod”, je še dodala Blond Mortajm, za kar so jo njeni sodelavci nagradili z bučnim aplavzom.

Še preden pa se je aplavz polegel do konca, je za govorniški oder stopil Franc Lakomni, vodja verske skupnosti “Križev križ” in povedal v mikrofon : ” Služimo bogu. Bog nam je dal, le bog ima pravico nam vzeti. V imenu skupnosti se zahvaljujem Institutu Umetna Gnojila in gospe Blond Mortajm, da je ubrala pravično pot izvedbe projekta in nas oprostila sodelovanja v le tem. V znak zahvale bomo vsako nedeljo izvajali mašo zadušnico brez davčne blagajne”.

Iz povsem nerazumnih razlogov je že čez dobro uro po tej izjavi 80% državljanov ateistov zelo bučno zahtevalo od Blond Mortajm pojasnitev izjave Franca Lakomnega.

“Ni razlogov za vznemirjanje” je hitela miriti vzkipljivost državljanov Blond Mortajm. “Analiza študije projekta “Nepremično je odmično” je pokazala, da verske skupnosti, še posebej “Križev križ” delujejo neprofitno in nimajo sredstev niti za okrogel kruh in napitek med obredi.

Ker je projekt pravično in socialno naravnan, bodo verske skupnosti oproščene sodelovanja v tem projektu. Od državljanov pričakujem razumevanje in podporo projektu”, je zaključila Blond Mortajm in odhitela v sosednji prostor.

Očitno je Blond Mortajm z zadnjo izjavo prepričala 80% državljanov, saj so upravne enote po celi državi že v naslednji uri prejele preko 100k vlog državljanov za registracijo svoje verske skupnosti in spremembo namembnosti svoje nepremičnine v sakralni objekt.

Sodeč po kilometerskih vrstah državljanov pred upravnimi enotami za oddajo teh vlog se bo zgodil čudež in bo Slovenija postala vodilna verska država, z največjim številom sakralnih objektov v EU. Samo verjeti je treba, pa je vse možno.

Don Marko M

Cerkvene miši (blog Don Marko M)

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “1,8 milijona državljanov Slovenije ustanavlja vsak svojo versko skupnost

 1. tistih dvajst miljonov od nepremičnin cerkve bojo pa zdej razporedili na vse državljane,banda sakralna

 2. Postovani,Imam pitanje za vas. Posto sam prpndaiik islamske veroispovesti a u preduzecu u kome je vecinski rade pravoslavci sledeci zakon tumace ovako:1. drzavni praznici (Nova godina, dan drzavnosti, praznik rada, dan primirja) na te praznike imamo pravo svi2. verski praznici: Prvi dan Bozica i Uskrsnji praznici na te praznike nemamo pravo, dakle 4 pravoslavci, a muslimani 0 dana3. ostali verski praznici: za muslimane na prvi dan Kurban Bajram i prvi dan Ramazanskog Bajrama s tim sto ako padne u subotu ili nedelju ti dani se ne prebacuju za ponedeljak dakle broj neradnih dana od 0 do 2 (od NULA DO DVA). Po kom osnovu i tumacenju zakona o radu mi muslimani Srbije imamo pravo na NULA dana u odnosu na pravoslavnih barem CETIRI ILI PET (UKLJUCUJUCI I SLAVU I PRETHODNU TACKU)? Nemam nameru nikoga da vredjam, cisto me zanima da li moji poslodavci loshe tumace zakon ili zakon nishta ne valja jer je diskriminatorski? Eto npr. ove godine sam koristio 1 dan Bajrama, a drugi nisam jer je pao u nedelju. A za Uskrsnje praznike se redovno spremam za rad. Molim vas za odgovor. Pozdrav i svako dobro

 3. Kit,
  mada je ovaj članak satira, ja ču vam ozbiljno odgovoriti….stvar je u biti jednostavna…u zakonu o državnim praznicima stoje svi državni praznici, ujedno pored njih piše i koji je rada slobodan dan, a koji nije….spisak praznika vam stoji i na zvaničnoj strani parlamenta…..
  dakle, ako stoji tamo, da su pravoslavni praznici državni i kao takvi rada slobodni dani, onda ti rada slobodni dani važe za sve radne ljude…..znači baš za sve, bez izuzetaka kojoj verskoj ili neverskoj zajednici ko pripada……naravno u takvim, rada slobodnim danima, poslodavalac nema pravo nikoga terati da radi, iako je član druge verske zajednice….
  ako pak stoji, da je praznik, a nije rada slobodan dan, onda nije za nikoga….ali recimo da si može svako uzeti dopust, ako želi da slavi određeni praznik, koji nije rada slobodan dan zvanično…..
  ako stoji, da su praznici, čak i rada slobodni, moguči samo za jedan oblik verske zajednice, a za ostale ne, to naravno znači diskriminaciju u zakonu…..ali to nije stvar poslodavaoca, več zakona, koji ne predviđa praznike i za ostale verske zajednice…..
  takav diskriminacijski problem zakona i nepravde imamo i u Sloveniji, gde su kao državni praznici, čak i kao rada slobodni dani, okarakterisani samo oni verske zajednice RKC, a o dostalih verskih zajednica nit su državni praznici, kamoli rada slobodni dani….
  naravno, ako političari sami ne srede tih stvari u pravednom smeru, onda je na narodu ili određenim verskim zajednicama, da traže od parlamenta uvođenje i poštovanje jednakosti za sve verske zajednice ili pak nijedne…..stvar je naravno još diskriminatornija, ako u Ustavu države piše, da je crkva odvojena od države, što znači, da verski praznici nijedne verske zajednice ne mogu biti državni praznici, kamoli rada slobodni…..eto, nadam se, da sam nešto pomogao….

  i vama sve dobro i lep pozdrav u Srbiju iz Kopra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *