Peticija proti davku na nepremičnine – masturbacija Butalcev

Kaj naj rečem, ganjen sem. Ganjen, da se zgodovina ponavlja. Ganjen, da se, zdaj že pregovorno, slovenceljn ne bo spuntal, dokler ne bo prepozno in da se ne bo spuntal proti “vladarjem” zato, ker mu odtegujejo socialne, zdravstvene, delovne, izobraževalne, pokojninske in podobne pravice, ampak se bo spuntal samo, ko bo kdo od njega zahteval kakšen evrček za štalco in/ali kočijo. S sosedovimi kravami pa itak že vemo, kako je….

Skratka, gledam, opazujem to burlesko imenovano Peticija proti davku na nepremičnine. Ljudje, sodržavljani, a vi to resno podpisujete ?

Priznam, vedno bolj občudujem Frana Milčinskega, ki je že pred skoraj 120 leti zadel bit večinskosti slovenstva s svojimi Butalci, a obenem me spreletava srh, da bi identične zgodbe lahko in zlahka zapisal v današnjem času.

Če je kdo pozabil – pred časom so prav vsi parlamenatrci, levi in desni, na polno podprli vpis Fiskalnega pravila v Ustavo, kakor tudi spremembe referendumskih pravil. To je edini pomemben podatek zavedanja pred podpisovanjem te peticije o nepremičninskem zakonu.

Pobudniki te peticije namreč zavestno zavajajo. Še huje, zlorabljajo položaj. Prej omenjeni pravili namreč ne dovoljujeta več nobenega referenduma, ki je povezan z “varčevalnimi ukrepi” ali natančneje – z denarjem. In to politična pobudnika peticije SLS in SDS še kako dobro vesta, nenazadnje so njuni člani to podpisali.

In vsi, ki danes podpisujete to peticijo pred sprejemi teh pravil niste stopili na ulice, niste zbirali podpisov peticije proti sprejetju takšnih zakonov.

Zdaj pa cel vik in krik. Še več, na račun nepremičninskega zakona nameravajo parlamentarci izpeljati še dodatno izredno, pazi – izredno, 4 dnevno sejo, za kar bomo davkoplačevalci odšteli dodatnih 150 k vsem 90im poslancem v obliki dodatkov osnovni plači.

Sam sem že ob prvi napovedi parlamenatrcev tega davka povedal, da mu nasprotujem. A ne zaradi davka samega, pač pa zato, ker bo to spet samo še ena nepravična poteza in zmazek vseh parlamentarcev, kot običajno. In res so tudi ta nepremičninski davek spackali že tako neokusno, da še za gnojilo ni primeren in seveda ga ustvarili tako, da samo povzroča dodatne kregarije.

Namesto vsem enako pravično odmerjen davek, so parlamenatrci spet barantali in popuščali določenim skupinam, nekaterim ga celo ukinili, in ja – glavni krivci niso v tem primeru parlamenatrci, pač pa tisti državljani, ki so zase zahtevali bonitete pri tem davku.

Tej interesne skupinice sodržavljanov so glavni krivci za nepravično sestavljen zakon, tej državljani so tisti, ki dejansko nimajo težav plačati ta davek, ampak to jim še ni bilo dovolj – zdaj so tej isti ustvarili še peticijo zoper zakon o nepremičninah….to je samo v Sloveniji možno.

Sam bi vsak večinsko pravično ustvarjen zakon takoj podprl, tudi tega nepremičninskega, če bi to bil. Še več, mnenja sem, da bi takšen davek celo moral biti. In to zgolj zaradi tega, ker imamo v naši mali podalpski na stotine tisočev nepremičnin, ki so – prazne….In v glavnem v lasti lakomnih ali nemarnih lastnikov.

Prazne, zanemarjene, skratka same sebi namen. Tako nerabljene in razpadajoče kvarijo tudi videz mest, podeželj, skratka sama škoda. In davek bi takšne neodgovorne lastnike prisilil, da bi nekaj iz njih naredili, jih uredili, začeli oddajati, verižno pa bi začele padati cene najemov na tržišču.

Že krepko se nam namreč v ozadju nabira nov velik problem – obupno število nerešenih stanovanjskih problemov, predvsem mladih družin, deložiranih družin. Vzporedno so še večji problem najemodajalci, ki prav nesramno odirajo z najemninami najemnike, mlade družine, seveda brez računov za pokazati davčni.

Dozdeva se mi, da večini podpisnikov te peticije proti davku o nepremičninah sploh ni jasno, za kaj gre v resnici. Pobudnika te peticije sta SLS in SDS. Zanemarimo za trenutek, da parlamenatrci teh strank namesto korektno opravljati svoje dobro plačano (ne)delo v parlamentu, raje zbirajo podpise peticije…..

A ne da se zanemariti, da se tej podpisi te peticije zbirajo samo z enim, določenim namenom – dvigovati zavožene rejtinge SLS in SDS in seveda pridobivanje novih članov. Danes si upam trditi, da bodo vsi podpisniki peticije proti davku o nepremičninah od obeh strank če ne prej, pa pred volitvami, prejemali pošto teh strank za podporo, če že zdaj niso njih člani. In to je edini namen te peticije…..

Na podobno finto je Korlov Erjavec pridobil nekaj novih točk in postal heroj upokojencev. In ne, Erjavec ni nasprotoval temu davku, ampak ga je podprl v “obrokih”,v imenu upokojencev….Upokojenci pa juhuhu, kok je naš Kohel frajer, kok rastura po parlamentu…..bolj star, bolj nor.

Dvoma ni, da se podpisovanje te nepremičninske peticije lahko mirno enači z masturbacijo Butalcev.

In če še kdo ni razumel – peticija s tvojim podpisom proti davku na nepremičnine nima nobene pravne veljave….nobene….zero….niente…..In ravno toliko koristi vsem državljanom.

Don Marko M

Butalci (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Peticija proti davku na nepremičnine – masturbacija Butalcev

  1. Pozdravljen!
    Z vsem napisanim se strinjam, le z delom, da so upokojenci ob mešetarjenju Erjavčevega Karleka doživljali orgazem navdušenja, ne. Tokrat je velika večina upokojencev spregledala Erjavčevo lumparijo v kateri je sodelovala tudi njihova osrednja organizacija. Slovenski upokojenci so sedaj zelo razdeljeni in se v svoji nesreči zatekajo k raznim strankam in drugim skupinam, da bi rešili kar bi se morebiti še rešiti dalo. Zavedajo se namreč, da so jim politiki usodo zapečatili in jih boso počasi razlastninili in bodo na koncu verjetno celo končali v na novo ustanovljenih koncentracijskih taboriščih, ki pa se tako seveda ne bodo imenovala. To je bodočnost in usoda slovenskih kapitalističnih tlačanov in sužnjev, ko ekonomsko niso več zanimivi in preidejo v kategorijo družbenega stroška. Takšno usodo jim ( nam ) sedaj tudi že javno napoveduje predsednik SD Igor Lukšič.

  2. Stavenskovrhski,

    moja izjava o obnašanju upokojencev na rabote Kohla je bazirala mojih “prisluhih” upokojencev na naši tržnici in komenatrjih, katere sem zaznal po spletu….seveda to nikakor ne pomeni, da ima večina upokojencev takšno mnenje, zato lahko mirno verjamem tvoji utemeljitvi….
    sicer pa srčno upam, da so upokojenci večinsko spregledali….njih združen upor, glede na številčnost, bi lahko bil eden dveh pomembnih stebrov (prvi je protestniško gibanje) urejanja človeku dostojne družbe….vprašanje je samo, če imajo še kaj tistega borilnega naboja v sebi, da se združijo, spravijo na ulice, na volitvah pa odpikajo te parlamentarce….vsekakor bodo upokojenci najprej morali zamenjati svoje vodje….

  3. hudes,

    ja, tudi ACTA peticija ni imela nobenega pravnega učinka….ampak tam se je to vedelo že v štartu….tukaj pa se je polagalo potencilanim podpisnikom, da lahko njih podpis pravno spremeni ali celo ukine zakon o nepremičninah….je pa recimo imela pravni učinek evropska peticija zoper privatizacije vodnih virov, ampak podpisi so se začeli zbirati pred sprejetjem takšnega zakona oz. že takoj ob napovedi, da nekaj takšnega politiki nameravajo in na pritiske javnosti so celo politiki sami dali zeleno luč za peticijo, ki je bila zanje zavezujoča….
    čas granitnih kock pa se očitno nezadržno približuje, čeprav imamo državljani zaenkrat še vedno par možnosti, da tudi po pravni poti spremenimo marsikaj, ampak teh možnosti parlamentarci nočejo omenjati, raje takšne peticije podajajo, po drugi strani pa teh podpisnikov peticije o nepremičninah nisem videl na protestnih shodih, kar pomeni lahko le, da jih skrbijo le njih očitno predrage nepremičnine, ne pa sprememba splošnega stanja v celi družbi na boljše….

  4. hja, gremo tja, kamor kot družba hočemo….družba pa smo itak samo skupek posameznikov, od katerih ima vsak možnost razbrati zrno od plevela, vzrok in posledico, koliko in kako pa je posameznik teg azmožen, p adokazuje slika družbe kot celota….vsekakor pa mislim, da je, če nič drugega, vsakemu državljanu krepko jasna tista evergrin ljudska modrost, da je po toči prepozno zvoniti….
    to stran slovanstvo.si, katere link si dodal, pa sem prvič videl, a je zanimiva reč in si jo bom še podrobneje prelistal….

    lep pozdrav iz palmokrečine
    DMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *