Sprememba zakona o delovnih razmerjih – v letne dopuste bo všteto tudi spanje

V napovedi proračuna za 2014 ne bode, da bodo left/rajt ultrasi Instituta Umetna Gnojila na Šubičevi, kljub zlatemu fiskalnemu pravilu v Ustavi, povsem neobremenjeno prekoračili za kakšno milijardo odhodkovna sredstva. Nekoč in še danes zagovorniki vpisa fiskalnega pravila v Ustavo so zdaj potešeni….

Ravno tako v napovedi proračuna za 2014 ne bode, da je Blond Mortajm, vodja Instituta Umetna Gnojila na Šubičevi (IUGŠ), vezala zaupnico na proračun. Zavida ji lahko samo Ivan Nedolžni, ki pred letom, kot pravi pussy, ni naredil to isto. Kar seveda ne pomeni, da ima Blond Mortajm jajca, ampak le, da jih Ivan Nedolžni nima. Sicer pa – kdor ima dovolj kokoši, ne rabi jajc.

Nadaljeval pa se je tudi dialog med predstavniki IUGŠ in predstavniki delodajalcev gospodarske zbornice, ter sindikati.

Globoke misli so si podajali v neznani vili, na neznani lokaciji, z dosti hrane in dragega vina neznanega porekla, ob spremljanju neznane opere. Nekje spotoma so predstavniki Instituta Umetna Gnojila iz Šubičeve in gospodarstveniki uskladili spremembo Zakona o delovnih razmerjih, sindikalni poglavarji pa so si veselo meli roke ob novih izborjenih povišicah.

Prisotni so obenem izrekli skrb in obžalovanje zaradi slabe podobe javnega mnenja, kakor tudi nerazumljivega uporniškega negodovanja državljanov, zaradi česar ne morejo takoj ukiniti vse delavske pravice. A kljub temu so odločili, da se privajanje državljanov na neobstoj pravic izpeljuje postopoma.

“Vsak odhod delavca na wc med delovnim časom bo obračunan po tržni ceni 5€, oziroma 7€ v primeru pretiravanja s toaletnim papirjem. Novo bo tudi, da se pavze obračunavajo kot del letnega dopusta.

Krvodajalstvo, kar je bilo doslej volja posameznika, bo postalo solidarna obveznost vseh delavcev, po potrebi direktno v žilo delodajalca. V kolikor ne bo najden primeren donator podjetju, bodo delavci plačevali zunanjega donatorja, kakor tudi prevoze krvi.

Obenem se menja izračun za 22 dni letnega dopusta. Po novem se bo v letni dopust zaračunalo trajanje pavze med delovnim časom, kakor tudi izostanek iz dela po oddelanem polnem delovnem času. V dopust se bo, normalno, obračunalo tudi spanje med delovnimi dnevi”, je povedal vir iz vrst delodajalcev.

Kot se je dalo izvedeti, so bili na teh usklajevanjih tudi sindikalni predstavniki, ki pa so se zadovoljili že s tem, da ostanejo njih plače nedotaknjene ter da se uvede kazenska imuniteta za sindikalne voditelje.

A delavci bodo zagotovo veselo sprejeli tudi druge spremembe o delovnih razmerjih, katere so zanje izborili predstavniki Instituta Umetna Gnojila iz Šubičeve, katere so ravno delavci izbrali.

“V primeru, ko bo delavec slučajno odšel na smučanje ali na morje, bo moral plačati penale zaradi suma dela na črno, zaradi prekomernega zapravljanja denarja. Tako se bo pravičneje izračunal delavca dopust in lojalnost podjetju.

Obenem bomo tako izničili prezir javnosti zoper voditelje na dopustu, kot je bilo lepo vidno v primerih, ko je Ivan Nedolžni bil na morju v Grčiji, Blond Mortajm pa zadela edino smreko na smučanju”, je prijavil pogajalec IUGŠ, ki pa želi ostati anonimen.

Delodajalci so še povedali, da so zelo popustili zahtevam IUGŠ in da zdaj res ne vidijo prostora za nadaljna popuščanja.

Obenem je pogajalec Instituta Umetna Gnojila iz Šubičeve v sklepni besedi še dodal, da so delodajalci gospodarske zbornice vztrajali pri ukinitvi plač in uvedbi članarin za določena podjetja, kar pa je bilo zavrnjeno, saj v tako kratkem času ni mogoče uvesti članske izkaznice, ker se mora njih format še uskladiti s standardi EU.

Po zaključenih delovnih pogovorih, so vpletene strani nadaljevale neformalno druženje vse dokler je izhlapela še zadnja steklenica vina.

Don Marko M

Linea (blog Don marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sprememba zakona o delovnih razmerjih – v letne dopuste bo všteto tudi spanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *