Facebook ukinja komentarje zaradi omejenih komentatorjev

Omejiti ali ne omejiti komentatorje posebnega statusa, da puščajo svoja smetenja omejenosti po spletu, je postala prednostna naloga številnih portalov po svetu. Da so komentatorji odraz in pomemben del videza, posledično ocene posameznega portala, je kapnilo tudi portalnim uredništvom po naši mali podalpski, kot ponavadi 2000 let prepozno. A neodločnosti pri ukrepih je še vedno dovolj….

Zato pa so se odločili odločno ukrepati pri Facebook-u.

Po številnih opozorilih, uredniških sankcijah in celo grožnjah s tožbami, Facebook ekipi še vedno ni uspelo preprečiti omejene komentatorje, da izražajo svoja stališča na, zato ne bo več možno komentiranje na Facebook-u, je v sredo objavil Facebook na svojem Facebook profilu.

Facebook je tako sicer tudi uradno priznal, da je izgubil boj s komentatorji, ki se ne ne želijo obnašati po določenih pravilih komentiranja in zato upravi Facebook ni preostalo nič drugega kot končni sklep, da od 1.decembra 2013 dalje ukine opcijo komentiranja na največjem socialnem omrežju.

“Sicer smo že od začetka vedeli, da bodo s komentatorji problemi, zato smo se dobro pripravili. Vendar pa nihče od nas ni bil pripravljen na to, kar nas je doletelo v Sloveniji. Enostavno ostajam brez besed….”, je s solzo v očesu priznal tata mata Zuckerberg na svojem Facebook profilu.

V nadaljevanju je v svoji izpovedi priznal tudi, da je Facebook, potem ko jim je to uspelo povsod, nekaj let poskušal izdelati profil slovenskega komentatorja, a neuspešno.

Da bi uspešno izdelali obrazec obnašanja, je potrebno predhodno ugotoviti stališča uporabnikov o določeni temi, kar pa je bilo v Sloveniji zelo težko, saj se stališča menjujejo hitreje kot novi davki in varčevalni ukrepi.

“Spominjam se, kako je bil nek uporabnik iz Slovenije pretresen zaradi smrti javne osebe. V prvem komentarju pod to novico je izrazil obžalovanje in sočustvovanje družini.

10 minut kasneje je spet komentiral novico, tokrat s seštevkom, da je vseeno zadovoljen zaradi smrti, ker so vsi politiki itak isti.

Čez pol ure se je ponovno vrnil v razpravo z izjavo, da je dobro, da je ta oseba umrla, ker če ne bi jo itak sam ubil, ker je bila pofu*ani komunist.

Tej isti komunisti pa so mu ravnokar poslali račun za elektriko v višini 200 €.

Po vsem tem nam ni bilo več nič jasno, razen, da je prišel čas, da ukinemo komentarje na Facebook-u”, je še vedno vidno pretresen razložil Zuckerberg.

Čeprav je demokratično dovoliti vsakomur, da predstavi svoje mnenje, pa je tokratna Facebook no coment revolucija empiričen dokaz, da to ne drži. V upravi Facebook-a so tako sklenili to zgodbo z zaključkom, da bi za nekatere vseeno bilo bolje, da svoje mnenje zadržijo zase. Samo, zgolj in edino zase.

Don Marko M

Daj povej (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *