Srečen ! Na svoj žalosten način

Ja, naša mala podalpska je posebna. Tako enaka drugim, a vseeno tako posebna. Pri nas se drugače prelivajo barve, drugače dan preganja noč, drugače sosed vzpodbuja soseda, drugače odmeva korak množice, drugače svoboda osvobaja, drugače pravica klesti krivico, drugače volk dlako menja….

Drugače pa smo srečni. Videti je vedno bolj. Srečni. Srečni, kot nikakor 70 let prej. Srečni, ker je sreča končno na dlani.

Srečni, da si lahko kupimo nov avto. Ali dva. Da lahko potem zanj odplačujemo kredit. Da lahko plačujemo benzin. Da lahko plačujemo dodatno opremo, polno zavarovanje, parking, garažo, servis, vinjeto. Srečni.

Srečni, da lahko otrokom kupimo digitalne igrače. Da se bo nekdo z njimi vzgojno ukvarjal. Sreča prihaja na obroke.

Srečni, da lahko gremo na dopust. Kamorkoli. Da lahko potem zanj odplačujemo. Obroke. Dopust na obroke.

Srečni, da lahko kupimo zadnji modni hit garderobe. Da lahko potem kupimo omaro. Pa pralni stroj. Pa sušilni stroj. Pa likalnik. Da je prekoračen limit kartice zadnji modni hit.

Srečni, da lahko kupimo najhitrejši, največji paket interneta. In telefonije. Vse neomejeno. Da lahko potem omejeno rabimo. Neomejeno plačujemo. Da si lahko s prijatelji vse povemo. Da ne bi kaj ostalo za srečanje v živo.

Srečni, da lahko plačujemo nadstandardno. Standardno. Ker veljaš, kakršen standard imaš.

Srečni, da imamo šoping. Da imamo več. Več vsega. Več osvobaja. Več minusa na računu. Več sreče. Sreča za vse. Srečni vsi. V ednini.

Srečen, ker podarim vzpodbudno besedo. Dejanje pomoči potrebnemu. Iskreno motivacijo obupanemu. Topel pogled upanja osamljenemu. Prisluhniti velikim besedam majhnih. Sprejeti in pomagati drugačnega v drugačnem. Ajd, ne se zajebavat. Kakšna sreča pa je to ?! In koliko to sploh stane….

Don Marko M

Srečna Slovenija (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *